,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

Batman’da deprem çalışmaları aralıksız devam ediyor

Batman’da deprem çalışmaları aralıksız devam ediyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması; barınmadan gıdaya, arama-kurtarmadan destek organizasyonlarına kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her alanda yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Depremin meydana geldiği andan itibaren Milli Eğitim Bakanlığı, Batman Valiliği, Batman Belediyesi ve AFAD ile koordineli çalışmalara başlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, deprem bölgesinde duyulan ihtiyaca göre meslek liselerinin ilgili bölümlerinde üretim çalışmalarını başlattı.  

Depremin ardından ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB) ekibi, Gaziantep ili İslâhiye ilçesine gidip arama ve kurtarma çalışmalarına katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan duyuru sonucu kısa süre içerisinde 2000 öğretmen gönüllü olarak deprem bölgelerindeki çalışmalara katılmak üzere başvuru da bulundukları belirtilen açıklamada, “Gönüllü olan öğretmenlerimizden 200’ün üzerinde öğretmenimiz ihtiyaçlara göre farklı illerde deprem çalışmalarına destek olmak amacıyla deprem bölgelerine gönderildi. Öğretmenlerimiz deprem bölgelerinde barınmadan gıdaya, arama-kurtarmadan destek organizasyonlarına kadar her alanda yürütülen çalışmalara katılmaya devam ediyorlar. Bunlarla birlikte gönüllü rehber öğretmenlerimiz, deprem bölgesinde Bakanlığımızca kurulan psikososyal destek merkezlerinde evlatlarımızın moral ve motivasyonu için seferber olmuşlardır.” Denildi.

Depremin ilk gününden itibaren Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin işlettiği Belediye Halk Ekmek Fırınında günlük 60 bin ekmek üretimi gerçekleştirilerek deprem bölgelerine her gün düzenli olarak ekmek gönderildi.

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin personel ve öğretmenlerinden oluşan bir ekiple Gaziantep ili İslâhiye ilçesinde 10 bin kişi kapasiteli seyyar mutfak kuruldu. Mutfak ekipmanları ile ihtiyaç duyulan kuru gıda bakliyat ve içecekler bölgeye gönderildi. Mutfağımız, depremin ikinci gününden itibaren vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı.

Mezopotamya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin personel ve öğretmenlerinden oluşan bir ekiple Hatay ilinde 10 bin kişi kapasiteli seyyar mutfak kuruldu ve vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam etmektedir. Her iki meslek lisemiz tarafından kurulan 10 biner kişilik seyyar mutfaklarımızın ihtiyaç duydukları gıda ve malzemeler düzenli olarak bölgeye sevk edilmektedir. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için meslek liselerimizin iş birliğinde gönüllü öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından çadır içi ve çadır dışı soba, yer minderi, yatma tulumu, seyyar tuvalet, barınma çadırı ve su deposu üretilmeye başlandı.

Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından üretilen çadır içi ve çadır dışı sobalar; deprem bölgelerine gönderildi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kültür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezi tarafından üretilen yer minderi, yatak tulumu ve günlük yaşam malzemeleri en kısa sürede üretilip deprem bölgelerine gönderildi.

Deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaç duyacakları temizlik malzemeleri Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından üretilmiş ve bölgelere sevk edildi.

Depremden etkilenen vatandaşların yaralarına bir nebze merhem olmak amacıyla meslek liselerinde gönüllü öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Ayrıca depremzedeler için Milli Eğitim çalışanları ve velilerin yaptığı ayni yardımlar toplanarak deprem bölgesine ilk günden bugüne gönderilmeye devam ediliyor.  

Batman Valiliği koordinesinde deprem bölgesinden ayrılmak isteyen vatandaşların Batman’da misafir edilmeleri için öğrenci pansiyonları hazır hale getirilerek depremzedelerin yerleştirilmeleri ve ihtiyaçlarının karşılanmaları sağlandığı belirtildi.  

Bakanlık koordinesinde Batman’da deprem mağduru çocuklara ve ailelere yönelik psikolojik destek ile sosyal ve kültürel etkinlikler başlatılarak depremin olumsuz psikolojisinin atlatılması çalışmaları yapıldığı ifade edildi.

mahmut-kurtaran-deprem-bolgesine-yardim.jpg

batman-il-milli-egitim-deprem-bolgesine-yardim.jpg

batman-il-milli-egitim-deprem-bolgesine-yardim-001.jpg

batman-il-milli-egitim-deprem-bolgesine-yardim-002.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55