,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

Batı Şeria, Kudüs ve Gazze Şeridi'nde yas

Batı Şeria, Kudüs ve Gazze Şeridi'nde yas
Siyonist rejimin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus şehrine düzenlediği baskında biri çocuk 11 Filistinliyi şehid etmesi, 100'den fazla kişiyi de yaralamasının ardından, Batı Şeria, Kudüs ve Gazze Şeridi'nde genel grev ve yas ilan edildi.

Siyonist rejimin, Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus şehrine düzenlediği baskın sırasında gerçekleştirdiği korkunç katliam, Filistin'de büyük bir öfkeye neden oldu. Katliamın ardından Batı Şeria bölgesinde, Kudüs ve Gazze Şeridi'nde, bugün yas ve genel grev ilan edildi.

Filistin'deki ulusal ve İslami oluşumlar, Filistin halkının katliama olan öfkesini ve tepkisini dile getirmek amacıyla, Filistin'in bütün vilayetlerinde bugün yas ve genel grev ilan edildiğini duyurdu.

Filistin direnişinin ileri gelenleri, işgal rejiminin bu korkunç katliamına ve sürdürdüğü saldırılara tepki gösterilmesini, kitlesel eylemlere başlanmasını ve Filistin'in her tarafında işgalcilere karşı kararlılıkla mücadele edilmesini istedi.

Katliam sonrasında Filistin halkını temsil konumundaki kurumlar ve hareket önderleri tarafından yapılan açıklamalarda, işgal rejiminden intikam alınması çağrıları yapıldı. Bu arada dün akşamdan itibaren Batı Şeria bölgesinin kuzey ve güney kesimindeki farklı noktalarda, siyonist işgalcilere ve Yahudi yerleşimci çetelere yönelik çeşitli eylemler gerçekleştirildi.

İşgalcilerin dün Nablus'a düzenledikleri baskında gerçekleştirdikleri korkunç katliamda 11 kişi şehid edilmiş, bazıları ağır olmak üzere 100'den fazla kişi de yaralanmıştı. Şehid edilenlerden birinin hem Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nın hem de Aslanlar Yuvası grubunun mensubu mücahitlerden 24 yaşındaki Husam Bessam İslim olduğu belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre katliamda 72 yaşındaki Adnan Seba' Buare, 25 yaşındaki Muhammed Halid Anbusi, 33 yaşındaki Tamir Nemir Ahmed Minavi, 26 yaşındaki Mus'ab Munir Muhammed Uvays, 23 yaşındaki Muhammed Abdulfettah Abdülğani, 23 yaşındaki Velid Riyad Hüseyin, 61 yaşındaki Abdülhadi Abdülaziz Eşkar, 16 yaşındaki Muhammed Ferid Şa'ban, 23 yaşındaki Casir Cemil Abdülvehhab ve 66 yaşındaki Annan Şevket Annab şehid edildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55