,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Başkan Türel’e zor görev

Başkan Türel’e zor görev
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediyelerin güçlendirilmesi konusunu anlatmak üzere Avrupa Konseyi Bölgeler Komitesi’nde görevlendirildi.

Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye ile İlişkiler Çalışma Grubu’nun 19’uncu Toplantısı 31 Mayıs Çarşamba günü Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilecek. İçişleri Bakanlığı tarafından Avrupa Konseyi Bölgeler Komitesi’nde görevlendirilen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Brüksel’deki toplantıda Yerel Yönetimlerin Güçlendirilmesi başlıklı oturumuna katılacak. Türel, 16 Nisan referandumundan sonra belediyelerin güçlendirilmesi için yapılacak çalışmaları Avrupa Konseyi’nde anlatacak.

 

Avrupa Birliği ile ilişkilere ivme kazandırılması yolunda çalışmaların yapıldığı son dönemde belediyeler ve yerel yönetimlerin demokrasinin beşiği olan idareler olarak daha da güçlendirilmesi, yeni büyükşehir yönetiminin belediyeciliğe ve şehirciliğe sağladığı kazanımlar, belediyelerin mali açıdan daha da güçlendirilmesi, yerel kalkınma konuları Başkan Türel’in katılacağı toplantının ana başlıklarını oluşturuyor.

 

Bilindiği üzere Başkan Menderes Türel’in de yoğun çalışmasıyla 2012 yılında kabul edilerek 2014 yılında yürürlüğe giren Yeni Büyükşehir Yasası’yla büyükşehir belediyelerinin sınırları il sınırlarını kapsayacak şekilde genişledi, büyükşehir belediye yönetimleri kurumsal yapıları en gelişmiş belediye modeline dönüştürüldü ve optimal ölçeği bulunmayan belediyelerin kapatılması ile israfa son verildi.

 

2002 yılından sonra belediyeciliğe kazandırılan en önemli niteliğin başında demokrasinin belediyeciliğe ilmik ilmik işlenmiş olması yatıyor. Belediyelerin güçlendirilmesi, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından. Son 15 yıllık süreçte yetkinin merkezden çok yerel yönetimlere aktarılmasına büyük önem verildi. Diğer yandan yerel yöneticilerin taahhüt ettiği ve halkın beklediği hizmetlerin sunumu mali kaynakların arttırılmasından geçmektedir. Belediyelerin üstlendikleri hizmetleri en iyi şekilde sunabilmeleri için 2002 yılında yerel yönetimlere merkezi bütçeden aktarılan kaynak 4.6 milyar TL iken, 2017 yılında 58.4 milyar TL’ye ulaşarak yaklaşık 12.6 katına çıkartılmıştır.

 

Avrupa Birliği ülkeleri tarafından dikkatle izlenen yerel yönetimlerde yaşadığımız bu güzel dönüşümlerin ve ileride yapılacak reformların anlatılması için İçişleri Bakanlığı tarafından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili görevlendirildi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55