,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 21 °C

Baro Başkanlığı'na Mehmet Durakoğlu seçildi

Baro Başkanlığı'na Mehmet Durakoğlu seçildi
Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan seçimde Mehmet Durakoğlu, 23 bin 92 oyun 13 bin 19'unu alarak (yüzde 54.42) baronun yeni başkanı oldu.

İstanbul Barosu'nun yeni başkanı 'Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Mehmet Durakoğlu oldu.

Avukat Durakoğlu, mevcut Baro Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal’ın başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Durakoğlu, avukatlara özel servis aracı sağlanması, adliyelere kreş açılması, avukatların özel sağlık sigortası primi ödeme külfetinden kurtulması gibi vaatlerde bulundu. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun 10 kişilik Yönetim Kurulu listesinde 4 kadın avukat yer aldı.

mehmet-durakoglu.jpg​Seçimde, 13 bin 19 oy alan Durakoğlu birinci olurken, Özgürlükçü Çağdaş Avukatların adayı Several Ballıkaya Çelik 3 bin 423 oy ile ikinci, Hukukun Üstünlüğü Platformu'nun adayı Mehmet Sarı 3 bin 40 oy ile üçüncü, Avukat Hakları Grubu adayı Ömer Kavili 2 bin 740 oy ile dördüncü ve İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu'nun adayı Ali Rıza Kaplan bin 699 oy ile beşinci oldu.

​Durakoğlu'nun başkanlığını yapacağı İstanbul Barosunun yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Avukat Necmi Şimşek, Avukat Aydeniz A. Tuskan, Avukat İsmail Gömlekli, Avukat Şahin Erol, Avukat Süreyya Turan, Avukat Muazzez Yılmaz, Avukat Cengiz Yaka, Avukat Profesör Dr. Serap K. Kiziroğlu, Avukat Ali Gürbüz, Avukat Hasan Kılıç.

DURAKOĞLU: ATATÜRKÇÜLÜĞÜMÜZDEN BİR ADIM SAPMAYACAĞIZ

Seçimlerin sonuçlanmasının ardından açıklama yapan Mehmet Durakoğlu şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Barosu'nda yaşanan seçim yarışı sonucu itibariyle çizginin başarısıdır. İstanbul Barosu'da aydınlanma devriminin temsilcileri kazanmıştır. Bu çizgi, özellikle Türkiye'de yaşanan siyasal konjonktür itibariyle bize yaşatılanlara yaptığımız direnmenin ifadesidir. Biz öncelikle yargı bağımsızlığının olmadığı hukuk devleti olmayı beceremediğimiz, hukukun üstünlüğünü içimize sindiremediğimiz için bu mücadeleyi başlattık. Bunu yaparken çok daha önemlisi avukata dokunduk, savunma hakkının kutsallığını savunurken meslektaşlarımızın mutlu olmasını temin edecek somut işler yaptık. O teminatı vermeye çalışacağız. Aynı çizgide devam edeceğiz. En küçük değişiklik olmayacaktır. Şu anda kazandığımız zaferlerin başarısıyla kibirlenmeden bir hizmetin inancın sonucu olarak gerçekleştirdiğimizi bilerek yürüteceğiz. Avukatların gerçekten avukatlık yapabilecekleri bir Türkiye yaratabilmektir mücadelemiz. Asla Atatürkçülüğümüzden bir adım sapmayacağız. Mücadeleyi devam ettireceğiz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55