,
  • BIST 9774
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 25 °C

Bakan Gül'den hastane yangınına ilişkin açıklama

Bakan Gül'den hastane yangınına ilişkin açıklama
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep'te 2 hastanın hayatını kaybettiği hastane yangını ile ilgili hem başsavcılık hem de valilik tarafından başlatılan idari ve adli soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep’te özel bir hastanede çıkan yangında dumandan etkilenerek zehirlenen ve kentteki çeşitli hastanelere sevk edilen hastaları ziyaret etti ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bakan Gül, Şehitkamil Devlet Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaretin ardından hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Gül, 2 hastanın hayatını kaybettiği yangın ile ilgili hem başsavcılık hem de valilik tarafından başlatılan idari ve adli soruşturmanın devam ettiğini belirterek, "Yangından etkilenme ölüm söz konusu değil." dedi.

Bakan Gül, "Bugün saat 04.00 sıralarında bir özel hastanede yangın çıktı. Bunun sebebi araştırılıyor ve bu konuda tahkikat tamamlanınca ilgili görevliler, yetkililer kamuoyunu bilgilendirecektir. Soruşturma devam ediyor. Saat 04.20’den itibaren Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından hemen anında yangına müdahale edilerek, yangın vaktinde hızlıca kontrol altına alınmıştır." ifadelerini kullandı.

Yangının çıkış nedeni ile ilgili çalışmaların da devam ettiği bilgisini veren Bakan Gül, şunları söyledi:

"Hastanede tedavisi devam eden 85 vatandaşımız tedavileri devam etsin ve dumandan etkilenmesin diye başka hastanelere tahliye edildiler. 12 tane özel ve devlet hastanelerine tahliye edilmiştir. Biz de hastaları tedavi edip durumları hakkında bilgiler alıyoruz. Hastanedeki yangından etkilenme ölüm söz konusu olmamıştır. İdari ve adli tahkikat devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın da yakınlarına ben baş sağlığı diliyorum. Allah’tan (Celle Celaluhu) rahmet diliyorum. Diğer hastalara ve vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yangın eksi üçüncü katta başlamış, neden çıktığı yönünde çalışmalar devam ediyor."

Bakan Gül’e Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri eşlik etti.

Şehitkamil ilçesinde özel bir hastanede çıkan yangında, dumandan zehirlenen yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 2 hasta hayatını kaybetmiş, 85 kişi de kentteki çeşitli hastanelere sevk edilmişti.

Öte yandan, yangında hayatını kaybedenlerin tahliye sırasında yoğun bakım ünitesinde tedavi gören akciğer kanseri Mehmet Örün (55) ile kalp yetmezliği bulunan Mehmet Turgut (63) olduğu belirlendi.

Hayatını kaybeden Turgut'un 15, Örün'ün ise 13 gündür özel hastanede yattığı öğrenildi. Cenazeleri Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan Örün ve Turgut’un otopsi işlemleri tamamlandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55