,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C

Bakan Gül: FETÖ'nün ağzıyla konuşan bir ana muhalefet genel başkanı var

Bakan Gül: FETÖ'nün ağzıyla konuşan bir ana muhalefet genel başkanı var
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "FETÖ'nün ağzıyla konuşan bir ana muhalefet Genel Başkanı var ve bu demokrasimiz açısından çok üzücü bir durumdur." dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'nün ağzıyla konuştuğunu ve bu durumun çok üzücü olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 15 Temmuz gazileri, şehit ve gazi yakınları ile devlette istihdam edilen gazi ve şehit yakınlarıyla Hakimevi'nde bir araya geldi.

Programın başında Bakan Gül, eşi İlknur Gül ile birlikte şehit ailelerinin masalarında giderek sohbet etti.

Gerçekleşen kahvaltının ardından Bakan Gül şehit ve gazi yakınlarına seslendi. Yaşanan darbe girişimine karşı milletin onurlu karşı çıkışının nesilden nesile anlatılacak bir destan niteliği taşıdığını belirten Gül şöyle konuştu:

"15 Temmuz'da devletin, bayrağın, ezanın ortadan kaldırılmasına yönelik işgal girişiminde bulunuldu. Cumhurbaşkanımıza suikast düzenlemek ve Türkiye'yi işgal etmek için yapılan bu girişime, bu hayasızca akına karşı aziz milletimiz göğsünü siper etmiştir. Gerçekten o gün, genci, yaşlısı, zengini, fakiri, doğulusu ve batılısı tüm millet tırnak gibi iç içe girmiş ve aziz vatanımızı, devletimizi korumuştur."

"Bırakalım bağımsız ve tarafsız yargı kararını versin"

15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirenlerin yargı önünde hesap verdiğini söyleyen Gül, yargıya güvenilmesi gerektiğini belirtti.

Gül,"Hakim ve savcılarımız bağımsız, tarafsızdır ve hukukun, adaletin gereği neyse asla ondan şaşmamışlardır, şaşmayacaklardır. Yargı üzerinde spekülasyonlar yapmak, hiçbir kimseye fayda getirmez. Bırakalım bağımsız ve tarafsız yargı, bu yargılamasını hukukun çizgisinde kararlarını versin. Sizler de duruşmaları takip ediyorsunuz. Orada bir tiyatronun nasıl oynandığını, bunların aynı zamanda nasıl bir tiyatrosu olduğunu, nasıl bir örgüt militanı olarak yetiştiğini görüyorsunuz. Hadi onlar örgüt elemanı, örgüt yöneticisi ama maalesef dışarıda da birilerinin bu söyleme destek verdiğini üzülerek görüyoruz. Partiyi, CHP'yi ayrı tutuyorum ama ana muhalefetin Genel Başkanı'nın ifadeleri gerçekten 15 Temmuz ruhunu incitmektedir. Milletvekilinin açıklaması, 15 Temmuz şehitlerinin ruhunu ve gazilerimizi incitmektedir. FETÖ'nün ağzıyla konuşan bir ana muhalefet Genel Başkanı var ve bu demokrasimiz açısından çok üzücü bir durumdur. Duruşmaya gidin, o FETÖ'cülerin yapmış olduğu konuşmaları dinleyin, gelin bakın ana muhalefet Genel Başkanı'nın konuşmaları da birbirine çok benziyor. Ya onlar alıyor savunmayı ya bu alıyor, işin içinden çıkamadım. Hükümetin ve siyasi partilerin her zaman eleştirilebilir ancak Türkiye'yi şikayet etme ve küçük düşürmenin asla bir siyasetçiye yakışmaz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bakan Gül, Kamuda istihdam edilen 15 Temmuz gazileri ve şehit yakınlarının darbe girişimi sırasında yaşadıklarını dinledi. Gazi ve şehit yakınlarının taleplerini de dinleyen Bakan Gül, isteklerini not aldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55