,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 21 °C

ATO'dan Adalet Bakanı’na ziyaret

ATO'dan Adalet Bakanı’na ziyaret
ATO Yönetimi Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu BaşkanıGürsel Baran, Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’üziyaret ederek “hayırlı olsun” dileklerini iletti.

 

Ziyaret sırasında ATO’nun çalışmaları hakkındaBakan Gül’e bilgi veren Baran, meslek komitelerinin sorunlarını da iletti.

 

-İŞ DÜNYASI ARABULUCULUĞUN YASALAŞMASINI BEKLİYOR-

 

Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü’nün 2016 yılı verilerine göre, hukuk mahkemelerine gelen 3,5 milyon davanın yüzde 15’ini iş davalarının oluşturduğunu, bir davanın ortalama görülme süresinin ise 434 gün olduğunu anlatan Baran, şöyle konuştu:

 

“Bakanlığınızın işçi-işveren uyuşmazlıklarında,  arabuluculuğu dava şartı haline getiren İş Mahkemeleri Kanun Tasarısı mevcut. İşverenlerin mahkemeye yolu en çok işçi-işveren uyuşmazlıkları nedeniyle düşüyor. Dava sayısı ve görülme süresinin uzunluğu dikkate alındığında, arabuluculuğun kısa zamanda yasalaşması iş dünyası olarak beklentilerimiz arasındadır.”

 

Baran, esas sermaye miktarı 250 bin TL ve üzerinde olan anonim şirketler ile üye sayısı 100 veya daha fazla olan yapı kooperatiflerine sözleşmeli avukat bulundurma zorunluluğu getiren 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun 35’inci maddesinin üçüncü fıkrasının anonim şirketler ve yapı kooperatiflerine ek bir maliyet getirdiğini de bildirdi. ATO Başkanı Baran, 5809 sayılı kanunda yer alan abone ve cihaz güvenliği ile ilgili ceza düzenlemesinin telekomünikasyon sektörünü mağdur ettiğini, kanunun ilgili maddesinde suçun şahsiliğini vurgulayan bir düzeltme yapılması halinde sorunun çözülebileceğini de sözlerine ekledi.

 

-ARABULUCUK ÖNEMLİ BİR REFORM-

 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gülise konuşmasında arabuluculuk sistemine geçilmesiyle birlikte ticari hayattaki uyuşmazlıkların mahkemeye gitmeden çözülebileceğini ve mahkemelerin iş yükünün azalacağını belirterek, “İş uyuşmazlıklarında arabuluculuk çok önemli bir reform” diye konuştu. Bilirkişilikle ilgili yapılacak düzenlemeleri de anlatan Bakan Gül, ATO heyetinin dile getirdiği sorunları ilgili birimlere ileteceğini kaydetti.

 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü ziyaretinde ATO Başkanı Gürsel Baran’a Başkan Yardımcıları Mustafa Deryal ve Mehmet Aypek, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Tarhan, Musa Beşparmak, Selahattin Karaoğlan, Ziya Kemal Gazioğlu,Meclis Üyeleri Halil İbrahim Yılmaz ve Hüseyin Özer eşlik etti.

 

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55