,
  • BIST 9908.81
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

Adıyaman İl Pandemi Kurulu şehre 14 gün giriş ve çıkışları yasakladı

Adıyaman İl Pandemi Kurulu şehre 14 gün giriş ve çıkışları yasakladı
​Yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta giriş ve çıkışların yasaklanmasının ardından Adıyaman İl Pandemi Kurulu da şehre giriş ve çıkışlara yasak getirdi.

13 Nisan 2019 Tarih ve 30744 sayılı Resmî Gazetede yayınlanan 2019/5 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi gereği oluşturulan İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Vali Aykut PEKMEZ başkanlığında toplanarak il dışı giriş ve çıkış şartlarına uygun şekilde 14 gün süre ile kapatılması kararı aldı.

Pandemi kurulunun aldığı karar da şu ifadeler yer aldı:

"İlimiz genelinde ilçeler arası (toplu taşıma, özel araç, yaya vb.) yapılacak tüm giriş çıkışlar 4 Nisan 2020 günü saat 24.00'dan itibaren aşağıda belirtilen il dışı giriş-çıkış şartlarına uygun şekilde 14 gün süre ile kapatılmasına; temel ihtiyaç (gıda temizlik malzemesi vb.) malzemeleri ile ilaç ve tıbbi malzemeler başta olmak üzere tüm ticari faaliyetlerin sürekliliği için gerekli olan ürün veya malzemelerin lojistiği, üretimi ve naklinde yurt içi ve yurt dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar ve araçları; malın cinsi, teslimat yeri, alıcı adresi, teslimat tarihini gösteren taşıma irsaliyesi, teslimat makbuzu veya fatura vb. belgeler ile giriş-çıkış yapabileceklerdir. Belirtilen amaçlarla ilçeler arası giriş-çıkış yapanlar giriş-çıkış amaçlarını gösteren belgeler ile ilk çıkış ilçesine dönebileceklerdir. Bu şekilde ilçeler arası giriş-çıkış yapan ticari araç sürücüleri seyahatleri süresince, değişim sürelerine uyarak maske takmak, temas gerektirdiği durumlarda sosyal mesafe kuralına uymak zorundadırlar."

İl dışına çıkabilecek olan şahıs ve araçlar

Pandemi kurulunun aldığı kararda il dışına çıkılmasına izin verilecek şahıslar ve araçlar hakkında ise "Doğalgaz, Elektrik, petrol sektöründe enerji arz güvenliğinin ihtiyaç duyduğu malzemenin nakli ve üretiminin gerçekleşmesinde görevli olanlar ve araçları; enerji sektöründe görevli olduklarına dair ilgili şirket tarafından düzenlenecek olan görev belgesi veya sevk irsaliyesi ile ilçeler arası giriş-çıkış yapabilecektir. Çalışma hayatı içerisinde yer alan yönetici, çalışan ya da işyeri sahiplerinin, ikamet ve işyerlerinin ilimizden/ilçelerimizden farklı ilçelerde bulunması durumunda ilçeler arasında giriş-çıkışları, bu durumu ispatlayan (yerleşim yeri/ikamet belgesi, SGK kayıt belgesi) belgeleri ibraz etmesi şartı ile yapılabilecektir. Tarımsal faaliyetler kapsamında faaliyet gösteren işletmelerde çalışanlar (veteriner ziraat mühendisi zirai ilaç gübre tohum satışı yapılan bayi çalışanları vb.) ilgili işyeri çalışanı olduğuna dair belgeyi ibraz etmesi kaydıyla ilçeler arası giriş-çıkış yapabilecektir." denildi.

ÇKS, AKS, HBS bilgilerini beyan eden tarımsal üretim yapanlar

Pandemi Kurulu, Tarımsal üretim ve arıcılık yapanlarla ilgili kararında, "Tarımsal üreticilerin ve arıcılık ile uğraşanların yol kontrollerinde üretici olduğunu beyan eden bilgilerinin (ÇKS, AKS, HBS bilgilerinin) kolluk kuvvetlerince paylaşılması durumunda işletmesinin bulunduğu ve ikamet ettiği adres arasında (arazi lokasyonları ile sınırlı kalmak koşulu ile) seyahat etmelerine izin verilecektir." ifadeleri kullandı.

Bazı kamu çalışanları ve gazeteciler için alınan karar

Kararda, bazı kamu çalışanları ve gazeteciler için şu ifadelere yer verildi:

"Başta Sağlık ve güvenlik olmak üzere kamu görevi ve hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında görevli olanlar; acil çağrı merkezleri çalışanları, PTT, kargo şirketleri çalışanları, gazete, radyo ve televizyon kuruluşlarında görevli olanlar, yaşlı bakımevi, huzurevi, rehabilitasyon merkezleri, çocuk evleri vb. sosyal koruma/bakım merkezleri çalışanları, birinci derece yakınlarının cenaze defin işlemlerini gerçekleştirecek ve katılacak olanlar, teşhis tedavi ve randevu ile sağlık birimlerine gitme/ikametine gitme durumunda olanlar, hastalık durumuna ait belgeyi, cenazeye ait bilgiler veya görevli olduklarına dair belge veya kimlikle ilçeler arası giriş/çıkış yapabilecektir."

Teknik tamir, bakım, onarım hizmetlerinin kesintisiz verilebilmesi için; bu hizmetleri veren yetkili servis işyerlerinin çalışanlarına ilgili işyeri çalışanı olduğuna dair belgeyi ibraz etmesi kaydıyla seyahat etmelerine izin verilecektir. Yukarıda belirtilen hususlar dışındaki özellik ve önem arz eden giriş ve çıkışlar valilik veya kaymakamlıklar tarafından düzenlenecek seyahat izin belgesi ile yapılabilecektir." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55