,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 12 °C
  • Antalya 17 °C

Adıyaman için kuvvetli yağış uyarısı

Adıyaman için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji, Adıyaman için kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

Bölgede koordinatör olarak görev yapan Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Meteorolojinin kuvvetli yağış uyarısında bulunduğunu belirterek, "Bu uyarı çerçevesinde riskli gördüğümüz evlerin tahliyesini arkadaşlarımız gerçekleştirdi. Şu ana kadar 16 evde tahliye çalışması yaptık. Tabii bir kısım vatandaşımız kendi, bir kısmı da bizlerin isteği doğrultusunda boşaltıldı. Dere yataklarında sadece arama kurtarma çalışmaları değil, devletimizin tüm imkân ve arayışlarıyla olası sel tehlikesine karşı çalışma yürütüyoruz. İnşallah bu şiddette bir yağışla karşılaşmayız." açıklamasını yaptı.

Özkan, anonslarla vatandaşları tedbirli olmaya çağırdıklarına işaret ederek, "Vatandaşlarımızla dikkatli ve tedbirli olmaya çalışırken, bir yandan da saha çalışmalarına devam ediyoruz." dedi.

Tut ilçesinde 15 Mart'taki sağanağın ardından ilçe merkezinden geçen derenin taşması sonucu bulundukları konteynerin sele kapılmasıyla kaybolan Fatma Tekdal ile 1,5 yaşındaki kızı Zeynep Zümra'ya ulaşılması için yürütülen çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda Kara Kuvvetleri Komutanlığı 10. Komando Tugayı, polis dalgıçları, sahil güvenlik, jandarma arama kurtarma, jandarma özel asayiş, jandarma sualtı arama kurtarma, AFAD, UMKE, DSİ ve itfaiye personelinin bulunduğu yaklaşık bin kişilik ekip, Ömerova Deresi'nde arama yaptı.

Elazığ, Konya, Adıyaman ve Adana Emniyet müdürlüklerinde görevli dalgıçlar, ilçe merkezinden geçen deredeki menfezlerde çalışma gerçekleştirdi. Çalışmalara iş makineleriyle de destek verildi.

Konteynerin ilk sele kapıldığı yerden itibaren arama çalışmalarına başladıklarını belirten koordinatör olarak görev yapan Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, "Oradan ilçe içerisi, Havutlu köyümüz... Havutlu köyümüzden itibaren Boynudere ve Yayılımlı istikametine yaklaşık 20 kilometrelik alanda iki kayıp vatandaşımızı aramaya devam ediyoruz. Ailemiz de burada. Onlar da sabırları ve dualarıyla bizlerle. İnşallah kısa zamanda netice alırız. Her zaman söylüyoruz. Gönül sağ bulmak ister, sağ ulaşmak ister ama kısa sürede netice almak, sonuçlandırmak önemli." diye kaydetti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55