,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

800 ilahiyat öğrencisine icazet verildi

800 ilahiyat öğrencisine icazet verildi
Türkiye Eğitime Destek Vakfının desteğiyle 7 ilde 5 yıl süren hadis, tefsir, fıkıh, felsefe ve mantık gibi derslerden eğitim gören 800 ilahiyat öğrencisi Bursa'da düzenlenen törenle icazet aldı.

Hadis, tefsir, fıkıh, felsefe ve mantık gibi derslerden eğitim gören 800 ilahiyat öğrencisi Bursa'da icazet aldı.

Türkiye Eğitime Destek Vakfının desteğiyle 7 ilde 5 yıl süren hadis, tefsir, fıkıh, felsefe ve mantık gibi derslerden eğitim gören 800 ilahiyat öğrencisi Bursa'da düzenlenen törenle icazet aldı.

Geleneksel hale gelen ve bu yıl 11'incisi düzenlenen tören Fethiye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, eğitimlerini tamamlayan öğrencilere icazetleri verildi.

Program öncesi İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Türkiye Eğitime Destek Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı İbrahim Hatipoğlu, öğrencilere 30'a yakın ders okuttuklarını söyledi.

Hatipoğlu, 15 yıldır Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bünyesinde devam eden ve öğrencileri akademik eğitime hazırlamak üzere bir dizi programlar içeren çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Fakültelerde okutulan derslere destekleyici eğitim yürüttüklerini dile getiren Hatipoğlu, "Zaten fakültelerimizde okutulan dersler var. Bizler okutulan dersleri destekleyici, bu derslerle ilgili daha derin, ayrıntılı bilgi vermeyi amaçlayan, ders kalitesini yükseltmeye çalışan faaliyet yürütüyoruz. Eğitimlerimizde sadece hadis değil, fıkıh, tefsir dini ilimlerin yanı sıra felsefe, mantık, düşünce tarihi gibi dersler de okutuyoruz. Yaklaşık 30'a yakın ders okutuyoruz. Bu yıl sadece Bursa'dan değil Yalova, Çanakkale, Antalya, İstanbul, İzmir gibi farklı illerden katılan öğrencilerimiz var. Bugün 800 öğrencimiz icazetini alacak." dedi.

Ara sınıflardan öğrenci kabul etmediklerini bildiren Hatipoğlu, "Öğrencilerimiz 18 farklı kitap okumuş oldu. Sadece okumuş olduğumuz hadis kitabı sayısı 18'dir. Dönem içerisinde çok sayıda kitap okunuyor zaten. 5 yıl boyunca yaklaşık 100 kitap okutuyoruz. Öğrencileri hazırlık sınıfından alıyoruz. Dönem arasında veya 2'nci, 3'üncü sınıflardan öğrenci almıyoruz. 5 yıl sabrederek bu eğitimi alanlar çok kaliteli yerlerde, çok kaliteli bilimsel bilgi ve alt yapı ile topluma kazandırılmış oluyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55