,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 21 °C

6-7 Ekim ikinci davası ertelendi

6-7 Ekim ikinci davası ertelendi
Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani bahanesiyle saldırılarda Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesiyle ilgili davada, dosyası ayrılan biri tutuklu 3 sanığın yargılandığı duruşma ertelendi.

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani bahanesiyle saldırılarda Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un katledilmesiyle ilgili davada, dosyası ayrılan biri tutuklu 3 sanığın yargılandığı duruşmada erteleme kararı verildi.

PKK/HDP'liler tarafından 6-7 Ekim 2014 tarihli saldırılarda katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün katil zanlılarının yargılandığı dosyadan ayrılan, biri tutuklu 3 sanığın yargılandığı dava bugün görüldü.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, müşteki avukatları Abdulgani Orhan ve Hasan Boztaş ile davanın müdahillerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Serpil Şahin hazır bulundu.

Tutuklu sanık Ersin Filizer hakkında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) yazılan müzekkereye cevap gelmediğini söyleyen Mahkeme Başkanı Ali Erbıyık, firari sanıklar Burhan Ay ve İsa Özel'in henüz yakalanamadığını belirtti.

Sanık Filizer'in avukatının mazeret bildirmeden katılmaması, eksik evrakların giderilmesi ve sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı 7 Kasım 2018 tarihine erteledi.

Duruşma hakkında İLKHA'ya açıklamalarda bulunan müşteki avukatı Abdulgani Orhan, davanın bilerek uzatılmaya çalışıldığını ifade etti.

Orhan, "Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesiyle alakalı dosya, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılamaları yapılmış ve birçok sanık bu vahşi katliamdan dolayı ceza yemiştir. Şu an dosyaları Yargıtay'da daha doğrusu İstinaf Mahkemesinde. Aranan sanıklar açısından ise dosya tefrik edilip ayrılmıştır. Bu şahıslardan bir tanesi geçtiğimiz yıl yakalandı. Yakalanan sanık Ersin Filizer şu an tutuklu olarak yargılanması devam ediyor. 2 sanığın ise gıyaplarında aranması ve yargılanması devam etmektedir." dedi.

"Davayı uzatmaya çalışıyorlar"

Avukatın önceki celseye de katılmadığını ve davayı bilerek uzatmaya çalıştıklarını söyleyen Orhan, "Bugünkü duruşmada tutuklu sanık Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı ve ifadesi alındı. Aranan iki tane şahsın yakalanmasının beklenilmesine, tutuklu olan şahıs açsından ilgili bilirkişi raporları yönünden eksikliklerinin giderilmesi için dosya 7 Kasım 2018 tarihine ertelendi. Sanık avukatı mazeret bildirmeden bu duruşmaya katılmadı. Geçen sefer de katılmayıp mazeret bildirmişti. Davayı uzatmaya çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

Hatırlanacağı üzere, 4 Nisan 2017 yılında verilen kararda, 16 sanık hakkında 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, 2 itirafçı sanık hakkında 5'er kez müebbet hapis cezasına, 6 suça sürüklenen çocuk hakkında 22'şer yıl hapis cezasına, bir suça sürüklenen çocuk hakkında 5 yıl hapis cezası ile 13 sanık hakkında da beraat karar verilmiş, 3 firari sanığın dosyasının ise ayrılmasına karar verilmişti. (HÜR24 Haber/İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55