,
  • BIST 9887.33
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 27 °C

4. Savunma Sanayi Kümelenmesi yapılacak

4. Savunma Sanayi Kümelenmesi yapılacak
Dördüncüsü düzenlenecek olan TSSK Proje Pazarı, 17 Ocak 2017 tarihinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

TSSK çatısı altında toplanan, ODTÜ TEKNOKENT ve bölgedeki diğer teknokentlerde bulunan Savunma Sanayii firmaları, ODTÜ, ODTÜ TEKNOKENT, ASO ve SASAD tarafından Savunma Sanayi Müsteşarlığı himayesinde Teknokent Savunma Sanayi Kümelenmesi (TSSK) Proje Pazarı’nda buluşacak. Dördüncüsü düzenlenecek olan TSSK Proje Pazarı, 17 Ocak 2017 tarihinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

ODTÜ TEKNOKENT’te ve bölgedeki diğer teknokentlerdeki Savunma Sanayii firmalarının oluşturduğu Teknokent Savunma Sanayii Kümelenmesi (TSSK) bünyesindeki firmalar, iş geliştirme potansiyellerinin artırılması ve aktif bir iletişim gerçekleştirilmesi amacıyla TSSK 4. Proje Pazarı’nda bir araya gelecek. ODTÜ, ODTÜ TEKNOKENT, Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Savunma Sanayi İmalatçılar Derneği (SASAD) tarafından düzenlenen Proje Pazarı ile sektörde yer alan firmaların, araştırma merkezlerinin ve akademisyenlerin aralarındaki ilişki ve iletişimin güçlendirilmesi ve yaratılacak sinerji ile projelerin geliştirilmesi, var olan kaynakların etkin kullanılması ve yapılacak ilgili yeni yatırımların doğru planlanması hedefleniyor.

 

Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın himayesinde düzenlenen TSSK 4. Proje Pazarı kapsamında firmaların iş geliştirme potansiyellerinin artırılması için daha hızlı ve aktif bir iletişim gerçekleştirmelerine fırsat verecek bir zemin yaratılacak. ODTÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında, sektörün ana yüklenici firmalarının yoğun katılımı ile TSSK üyesi firmaların proje ve kabiliyetlerini sergileyecekleri ve işbirliklerine imza atabilecekleri bir zemin oluşturacak. Etkinliğin açış konuşmalarının TSSK YK Başkanı Fatih ÜNAL, ASO Başkanı Nurettin ÖZDEBİR, SSM Müsteşarı Yardımcısı Doç. Dr. Celal Sami TÜFEKÇİ ve ODTU Rektörü Prof.Dr.Mustafa Verşan KÖK tarafından yapılması bekleniyor.

 

ASELSAN, FNSS, HAVELSAN, OTOKAR, ROKETSAN, STM ve TUSAŞ’ın destekleri ve aktif katılımı ile gerçekleşecek etkinlikte, açış konuşmalarını takiben, STM A.Ş. ile ODTÜ TEKNOKENT A.Ş. arasında ve TSSK ile de sırasıyla HUKD (Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği), SAHA İSTANBUL (Savunma, Havacılık Ve Uzay Kümelenmesi Derneği) ve HAB (Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi) arasında işbirliği protokolleri imzalanacak.

 

Etkinlikte, ayrıca SSM Sanayileşme Daire Başkanı Bilal AKTAŞ Moderatörlüğü’nde ana yüklenici firmaların temsilcilerinin konuşmacı olarak yer alacağı bir panel düzenlenecek ve ODTÜ KKM Fuayesinde kurulacak firma stantlarında TSSK üyesi firmalar ürün ve kabiliyetlerini tanıtarak iş birliğine yönelik görüşmeler gerçekleştirecek.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55