,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 20 °C

21. yüzyılın öğrenme becerileri Batman ’da

21. yüzyılın öğrenme becerileri Batman ’da
TEGV Batman Merkez Öğrenim Birimi’nde Tasarım ve Beceri Atölyesi açıldı.

Türkiye’nin dört bir yanında her yıl yüzbinlerce çocuğa eğitim desteği veren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)’nın, Umuda Pedal Ekibi’nin yarattığı kaynak ile hayata geçirdiği Tasarım ve Beceri Atölyesi’nin açılışı, TEGV Batman Öğrenim Birimi’nde 10 Mart 2019’da Batman Vali Yardımcısı Ramazan Fani’nin katılımıyla gerçekleşti.

Ülkemizin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu TEGV, çocukları çağdaş dünyanın gereksinimi olan nitelikli eğitim ve 21. yüzyılın öğrenme becerileri ile buluşturmaya devam ediyor.  TEGV Tekirdağ Fibria Öğrenim Birimi ve TEGV İstanbul Ferit Aysan Eğitim Parkı’ndan sonra üçüncü Tasarım ve Beceri Atölyesi TEGV’in Batman Öğrenim Birimi’nde düzenlenen törenle açıldı.

Teknoloji ve yaratıcılığın bir araya geldiği Tasarım ve Beceri Atölyesi’nin Açılış Töreni, Batman Vali Yardımcısı Ramazan Fani’nin yanı sıra, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, TEGV Mütevelli Heyet Üyeleri Prof. Dr. İlter Turan, TEGV Mütevelli Heyet Üyesi Emine Çakıroğlu, TEGV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sami Gülgöz, TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, Umuda Pedal Ekibi, TEGV çocukları ve gönüllülerinin katılımıyla gerçekleşti.  Açılış Töreni’nde çocukların her an değişen ve gelişen dünyada uyum becerileri yüksek, esnek bireyler olarak yetişmelerinin ve “kalıpların dışında düşünme” becerileri kazanmalarının önemi vurgulandı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. İlter Turan şunları söyledi: “TEGV 1995’de kurulduğunda bir rüya üzerine kurulmuştu. Bu gün burada yaptığımız açılış töreni de bu rüyanın hakikate dönüşmesinin bir ifadesidir. Kurulduğumuz zaman rüyamıza yön veren düşünce, çocuğun eğitiminin sadece okulla sınırlı olmadığı ve çocuklarımızın okul dışında da bu eğitim sürecine devam etme ihtiyacı olduğuydu. Biz de devletimizin verdiği temel eğitime destek olmak üzere bir vakıf aracılığıyla bu sürece katkıda bulunmak istedik. Faaliyetimizi sizlerin de bildiği üzere gönüllü katkılarla yürütüyoruz. Nitekim bu gün açılışını yaptığımız Batman Merkez Öğrenim Birimi Tasarım ve Beceri Atölyesi de aslında böyle bir gönüllü çabanın ürünüdür. Bu birimin kurulabilmesi için Umuda Pedal Ekibi’nin büyük katkısı vardır. Onlara özel bir teşekkür borçluyuz.”

TEGV Yönetim Kurulu ve Eğitim Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sami Gülgöz şöyle konuştu: “Dünyamız çok hızlı değişiyor ve bu dünyada standart olarak edindiğimiz beceriler artık yetersiz kalıyor ve bizim çocuklarla yeni şeyler yapmamız ve dünyaya farklı bakmamız gerekiyor. Bu farklı bakış için, bu gün açılışını yaptığımız tasarım ve beceri atölyesi en iyi ortamlardan biri. Tasarım ve beceri atölyelerinde çocuklarımıza, takım çalışmasını, kodlamayı, düşünmeyi ve problemlerin nerede olduğunun farkına varmalarını ve bu problemlere birlikte çözüm aramalarını ve bu çözümleri de uygulamaya geçirmelerini yol açan bir araç sunuyoruz. Bu aracı sunabilmemize ise en büyük destek Umuda Pedal Ekibi’nden geldi. Çevirdikleri her pedal için kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum. Sevgili TEGV ailem, bundan sonraki sorumluluk artık bizde; Atölyeyi teslim aldık, daha önceden olduğu gibi bundan sonra a çocuklarımızla büyük başarılar göstermeye devam edeceğiz.”

TEGV çocukları için 2018 Temmuz’un ilk haftasında Göteborg – Hamburg arasında yaklaşık 800 km pedal çevirerek Tasarım ve Beceri Atölyesi için bağış toplayan Umuda Pedal Ekibi adına konuşan Ekip Kaptanı Bilgisayar Mühendisi İlhan Kesken: “TEGV bize çok şey öğretti, daha fazlasını öğrenmek ve daha iyi işler yapmak TEGV’e destek olmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin bu güzel yüzünü görmek, daha ileriye gitmek için uğraşlarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy: “Eğitimlerimizin aydınlık yüzüne eşlik eden böyle bir faaliyetlerden son derece mutluyuz. Ne yaptığımıza değil neler yapabileceğimize önem veriyoruz. Nerede bulunursam bulunayım kendimi TEGV gönüllüsü olarak addediyorum. Türkiye’nin neresinde olursa olsun, bundan sonra elimden gelen tüm desteği TEGV’e sağlayacağım.” şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Ramazan Fani: “TEGV’in yaptığı bu tip vizyoner eğitim faaliyetlerini çok önemsiyoruz ve destekliyoruz. Aydınlık bir gelecek ve nitelikli eğitim almış çocuklar için çalışan STK’ları yürekten kutluyoruz ve bu çalışmaların devamını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)’nın 8-14 yaş arasındaki çocukları için kurulan Tasarım ve Beceri Atölyeleri, çocuklara 3D baskı cihazından robot kitlerine, kodlama platformlarından elektronik devre kartlarına uzanan bir yelpazede yeni nesil öğrenme imkânı sunuyor. “Yap, Paylaş, Ver, Öğren, Donan, Oyna, Katıl, Destekle ve Değiştir” sloganıyla çocukları problem çözme, yaratıcılık, eleştirel düşünme ve teknolojik iletişim konularında geliştiren “Tasarım ve Beceri Atölyeleri” eğlenceli olduğu kadar multi-disipliner bir öğrenme modeli olarak kabul ediliyor. İş birliği yapılan okulların ders içi saatleri ve hafta sonu katılacağı etkinliklerle çocuklarımızın gerçek hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm üretebilecek projeler oluşturabilmeleri için bilim, sanat ve bilişim gibi alanları kullanarak hayata daha donanımlı olarak hazırlanmasını sağlayacak. Çocuklarımızın coşkuyla geldiği, sevgiyle karşılandığı, eğitimle güçlendiği özel bir mekân olacak olan Tasarım ve Beceri Atöyeleri’nin sayıları TEGV’in stratejik planı dahilinde, 2019 ve 2020 yılında artmaya devam edecek.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55