,
  • BIST 9887.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 26 °C

TÜM İŞ: Türkiye’nin Önünü Açacak Her Projeyi Destekliyoruz

TÜM İŞ: Türkiye’nin Önünü Açacak Her Projeyi Destekliyoruz
Tüm-İş Konfederasyonu, İstanbul’un Avrupa yakasını şantiyeye çevirecek olan ve istihdama ciddi katkı sunacak Kanal İstanbul’un yapımını desteklediklerini bildirdi.

Türkiye’nin önünü açacak her türlü projeyi sonuna kadar desteklediklerini belirten Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Adil Seyhan, ülke ekonomisine çok ciddi katkı sağlayacak olan makro düzeydeki projelerden biri olan Kanal İstanbul’un yapımını desteklediklerini ifade etti.  İstihdama da katkı sunacak olan Kanal İstanbul’u bir kambur olarak görmenin akıl ile izahı olamaz diyen Seyhan, “Her yatırımın bir bedeli vardır. Bedel ödemeden hiçbir yatırım yapılamaz. Kanal İstanbul’un da elbette bir bedeli olacaktır. Ama bu proje metropol kent İstanbul’a katma değer sağlayacaktır. Dünya kentleri arasında en az birkaç basamak yükseltecektir. Başta istihdam olmak üzere atıl vaziyette duran toprağa bile değer katacaktır” şeklinde konuştu.

YERLİ OTOMOBİL TÜRKİYE’Yİ MARKALAŞTIRACAKTIR

Yakın zamanda görücüye çıkan yerli otomobil ile ilgili de açıklamalarda bulunan Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Adil Seyhan, “Otomobilli görür görmez milletçe gururlandık. Deyim yerindeyse göğsümüz kabardı. Herkes 2., 3. Sınıf bir otomobil beklerken çok şık, çok sayıda ekstra özellikte, benzersiz bir aracın çıkması gururumuzu daha da arttırmıştır. Aynısının veya bir benzerinin daha önce uluslar arası fuarlarda sergilendiği yönünde eleştiriler var. Yabancı tasarımcılar tarafından tasarlandığı yönünde de eleştirildi. Bu araç Türkiye’den dünyaya yayılacaktır. Patenti Türkiye’nin elinde. Dolayısıyla otomotiv sektöründe klasmana çıkıyoruz. Bunu iyi okumak gerekir” dedi.

İNSANSIZ HAVA ARACI YAPAN, İNSANLI YER ARACINI DA YAPAR

Türkiye’nin savunma sanayindeki hamlelerini artık tüm dünya biliyor diyen Seyhan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yurt içi ve yurt dışı operasyonlarda ecdada yakışır bir sınav veriyoruz. Bunu milli imkânlarımız sayesinde yapıyoruz. Bu başarıyı elde edebilen bir ülkenin ürettiği araca gölge düşürmeye çalışmak iyi niyetle bağdaşmamaktadır. Dünyada, ürettiği insansız hava araçlarıyla nam yapmış Türkiye, insanlı yer aracı yapma kudretine de sahiptir.

Biz, Tüm-İş Konfederasyonu olarak Türkiye’nin önünü açacak, istihdama da katkı sunacak her türlü projeyi destekliyoruz.”

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55