,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

"Tetiği çektirenler de yargılansın"

"Tetiği çektirenler de yargılansın"
AK Parti Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Enes Günay, Yasin Börü davasıyla ilgili Ankara Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamada, tetiği çektiren azmettiricilerin de yargılanması gerektiğini söyledi.

Ankara'da görülen Yasin Börü Davası sonrasında açıklama yapan AK Parti Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Enes Günay, sadece tetiği çekenlerin değil, tetiği çektirenlerin de yargılanmasını talep ettiklerini ifade etti.

AK Parti Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Enes Günay, 3 Nisan'a ertelenen Yasin Börü davasıyla ilgili Ankara Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamada, azmettiricilerin de yargılanması gerektiğini söyledi.

Yasin Börü ve arkadaşlarının canavarca ve eziyet çektirilerek katledildiğini hatırlatan Günay, "Halkı galeyana getiren asıl azmettiriciler 16 yaşında bir fidanın hayatına kıymaktan hiç çekinmemişlerdir. Sözde demokrasi çığırtkanlığı yapan ikiyüzlü kimseler, 6-8 Ekim olaylarında da görüldüğü gibi barış yerine savaş naralarıyla tüm ülkeyi ateş çemberine sürüklemek istemiştir. Milletimiz bu hainliği hiçbir zaman unutmayacaktır." dedi.

"Mahkemenin, faillerle birlikte azmettiricilere de gereken cezayı vermeleri en büyük temennimizdir." diyen Günay, "Adalet tesis edilince bu hainler bir daha hiçbir zaman ülkemizin huzurunu bozmaya cesaret ve metanetleri olmayacaktır. Yasin Börü ve arkadaşlarının hakkı hiçbir zaman yerde kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

“Yasin Börü Davası kasıtlı olarak uzatılıyor”

Ankara’da görülen Yasin Börü Davası duruşmalarını takip eden İHH Ankara Şube Başkanı Mustafa Sinan ise yaptığı açıklamada, Yasin Börü ve arkadaşlarının davasının her defasında basit gerekçelerle kasıtlı olarak uzatıldığını söyledi.

Yasin Börü Davası duruşmalarını çoğunlukla takip ettiğini belirten Sinan, 6-7 Ekim olaylarında insanları sokağa çağıranların yargılanmamasını eleştirerek, şöyle konuştu:

“Burada, gerçekten hunharca katledilmiş şehitlerimiz var. Bu katliam neticesinde maalesef ne yazık ki sadece bu şehitleri katledenlerin yargılandığına şahit olduk. Bu katliamın azmettiricileri olan Selahattin Demirtaş ve diğerlerinin de bu davada yargılanmaları gerekiyordu. Ama ne yazık ki bunlar gündeme gelmedi. Bizim temennimiz odur ki bu katliamı yapanlar en büyük cezayı alsınlar. Bundan sonra da diğerleri ile alakalı yeni bir dava süreci başlatıp onlar da yargılansın. Ama maalesef Türkiye’de istediğiniz kadar ceza verin artık bu cezaların bir hükmünün kalmadığına şahit oluyoruz.”

Sinan, “Her gün buna benzer katliamlar yaşanıyor. Bizler idamın çıkmasını istiyoruz. Bu noktada da gerçekten halk duyarlı davranıyor. Çünkü herkes kendine çeki düzen vermek zorundadır. Kendine istediği özgürlüğü başkasına da istemek zorundalar. Kendilerinin yaşam hakkı olduğu kadar başkalarının da yaşam hakkı olduğunu bilmek zorundalar. Eğer bunları bilmiyorlarsa bunlara hukuk yolunda anlatmak gerektiğine inanıyorum. Bu davayı kasıtlı olarak uzatıyorlar. Bu uzatma neticesinde insanlar mağdur ediliyor. Bu davayı takip etmek için dışarıdan ve içerden gelen çok sayıda insanlar var. Bu insanlar her defasında gelip gidiyorlar.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55