,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

Sur sakinlerinden evlerinin yıkım kararına tepki!

Sur sakinlerinden evlerinin yıkım kararına tepki!
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Alipaşa Mahallesi'nin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılacağı öğrenildi. Evleri yıkım bölgesinde bulunan vatandaşlar, karşılığında verilen maddi desteğin yetersiz kaldığını belirterek, duruma tepki gösterdiler

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Ali Paşa Mahallesi'nde oturanlar, evlerinin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılacağı yönündeki karara tepki gösterdiler.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Alipaşa Mahallesi'nin kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılacağı öğrenildi. Evleri yıkım bölgesinde bulunan vatandaşlar, karşılığında verilen maddi desteğin yetersiz kaldığını belirterek, duruma tepki gösterdiler.

Mahalle sakinleri, evleri boşaltmaları için kendilerine 1 Mayıs'a kadar süre verildiğini ve karşılığında verilen para ile başka bir semtte ne kira verebileceklerini ne ev satın alabileceklerini belirttiler.

Mahalle sakinlerinden Celal Çaksu, yetkililerin kendilerine "Biz karışmıyoruz, nereye giderseniz gidin." dediğini ileri sürdü. Çaksu, "Çocuğumla birlikte çalışarak bu eve sahip olduk. Bu evde 3 aile oturuyoruz. Kaymakamlıktan '5 gün içinde çıkacaksınız. Çıkmazsanız yıkarız.' diye emir geldi. Kaymakamlığa gidip derdimizi anlattık. Şimdi çıkıp nereye gideceğiz? Ev yok, bir şey yok, mağduruz. Zaten kaç seneden beri burada mağdur oluyoruz. Bu mağduriyetimiz daha da devam ediyor. 'Nereye gideceğiz?' diyoruz. 'Biz karışmıyoruz, nereye giderseniz gidin.' diyorlar. 2 katlı evim için 40 bin TL, arsasına da 40 bin TL vermişler." dedi.

Yıkılacak evlerinin karşılığında kendilerine verilen paranın yetersiz olduğunu belirten Çaksu, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma sesleniyorum. Fazla bir şey istemiyorum. Beni ve halkı mağdur etmeyin. Yaşla kuru bir arada gitmesin. Ben burada doğmuşum, babam burada doğmuş, buranın benim için maddi değeri de var. Önce Başbakanım geldi, 'Ben halkıma burada ev vereceğim.' dedi. Önceden nerede evi varsa orada vereceğiz. Şimdi bakıyorum oradan da ses yok. Tutmuşlar 'Sana TOKİ'den ev veriyoruz.' diyorlar. Ben burada istiyorum. 'Ben evimi vermiyorum.' dedim. Senin verdiğin parayla ben bir oda bile yapamam. Halka karşı biraz vicdanlı olun. Allah hakkımızı bırakmaz."

Yetkililere çağrıda bulunan Çaksu, "Diyarbakır Valisine sesleniyorum. Madem bizi çıkarıyorsunuz bize ev tutup, kira bedelini verin. Ben kimin evine gidip kiracı olacağım? Bu parayı nereden ödeyeceğim? Benim sadece bir emekli maaşım var. Nasıl olacak bu geçimim? Bana yol gösterin, yardım edin ki çıkayım." ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinden Ferdi Işık, gidecek yerlerinin olmadığını ve evlerinden çıkmak istemediklerini belirtti.

"Durumumuz iyi değil, başka yerde ev alamayız"

Remziye Işık da durumları olmadığı için başka yerde ev alamayacaklarını dile getirerek  "Durumumuz iyi değil, başka yerde ev alamayız. Kira da veremeyiz. 2 katlı evim için 41 bin TL vermişler. Ben ve oğlum oturuyoruz. Oğlum lokantada, eşim de asgari ücretle çalışıyor. Geçinemiyoruz. Bize bir çare bulsunlar sonra çıkarız. Bu şekilde çıkamayız." şeklinde konuştu.

"Surun altına çadır mı açalım?"

Mahalle sakinlerinden Merve Kaya ise "Tek evde 2 aile yaşıyoruz. Sur'un altına çadır mı açalım? Biz ev istiyoruz, bunlar da 'Çıkın.' diyorlar. Bu şekilde çıkamayız. Evimizi vermiyoruz, üstümüze yıkacaklarsa yıksınlar." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55