,
  • BIST 9918.55
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

STK’lardan ahlaksız konsere sert tepki: Asım’ın neslini böyle mi yetiştireceksiniz?

STK’lardan ahlaksız konsere sert tepki: Asım’ın neslini böyle mi yetiştireceksiniz?
Son zamanlarda Batman halkının inanç ve gelenekleriyle uyuşmayan konserler düzenleyen Batman Belediyesi ve Batman Valiliği bu konserlere bir yenisini eklemeyi planlıyor.

 

Hande Yener isimli kadın şarkıcının vereceği konsere her kesimden tepkiler sürüyor. Batman’daki siyasi parti il başkanlarından sonra bu defa kentteki STK temsilcileri, planlanan konserin iptal edilmesi çağrısında bulundu.

Ahlak dışı konserleriyle tanınan kadın şarkıcının Batman’da konser verecek olmasına tepkiler çığ gibi büyürken, konseri düzenlemeyi planlayan Batman Valiliği ve Batman Belediyesi yetkililerine tepki gösteren ildeki STK temsilcileri, “Asım’ın neslini böyle mi yetiştireceksiniz?” diye seslendi.

Konserin hem halkın ahlaki yapısını tahrip edecek mahiyette olduğunu hem de ekonomik sıkıntılarla boğuşan, altyapısı yetersiz Batman’a harcanması gereken milyonların bu konsere harcanacak olmasının büyük israf olduğunu belirten STK temsilcileri, yanlıştan geri dönülmesini istedi.

STK’lardan ahlaksız konsere sert tepki: Asım’ın neslini böyle mi yetiştireceksiniz?

Özgür-Der Batman Şube Başkanı Ramazan Çelikal

“Yetkililerden bu yanlıştan dönülmesini bekliyoruz”

Özgür-Der Batman Şube Başkanı Ramazan Çelikal, yaptığı açıklamada, düzenlenmesi planlanan konserin halkın manevi duygularıyla hiç bağdaşmadığını söyledi.

Bu tür konserlerin düzenlenmesinin üzüntü verici olduğunu belirten Çelikal, “İlk önce Petrolspor’umuzun şampiyon olup ikinci lige çıkmasını tebrik ediyoruz. Hakikaten Batman’ımız için uzun yıllardır özlenen bir şampiyonluktu. Ancak bu şampiyonluğa gölge düşüren bazı olaylar oluyor. Bu da tabi bizi üzüyor. Şampiyonluğu kutlama bahanesiyle maalesef halkımızın manevi duygularıyla hiç bağdaşmayan sanatçıların davet edilmesi bizi bu sevinç karşısında bir o kadar da üzmüştür. Dolayısıyla böyle bir yanlıştan dönülmesini yetkililerimizden bekliyoruz.” dedi.

“Bu tür etkinliklerle ahlaki değerler çok tahkir ediliyor”

“Halkın manevi değerleriyle bağdaşmayan çabaların bizce artık sonlandırılması gerekiyor” diyen Çelikal, şöyle devam etti: “Aynı tıpkı sinemada, tiyatroda olduğu gibi… Eğer bir spor alanında başarı varsa halkın manevi değerleriyle paralel bir kutlama olması gerekiyor. Özellikle bu tür aykırı çabaların mutlaka sonlandırılması lazım. Bu tür etkinliklerle ahlaki değerler çok tahkir ediliyor ve çok daha farklı sorunlarla karşı karşıya kalınacağının bilinmesini istiyoruz.”

STK’lardan ahlaksız konsere sert tepki: Asım’ın neslini böyle mi yetiştireceksiniz?

Anadolu Gençlik Derneği Batman Şube Başkanı Abdurrahim Demirtaş

“Bu işin felsefesine, ruhuna karşıyız. Çünkü bu ruh inancımıza, kültürümüze uymamakta”

Anadolu Gençlik Derneği Batman Şube Başkanı Abdurrahim Demirtaş ise bu tür organizasyonların son zamanlarda sıklıkla yapıldığına dikkat çekti.

Demirtaş, “Bu tür etkinlikler ilk defa yapılmıyor. Daha önce Ramazan’da da yapıldı, pandemi döneminde de benzer etkinlikler yapıldı. Biz o dönemde de bu tür etkinliklere karşıydık. Etkinliğe karşı olmamızın sebebi ne şahıslar ne de makamlardır. Biz bu işin felsefesine, ruhuna karşıyız. Çünkü bu ruh ne inancımıza, kültürümüze ne aldığımız terbiyeye ve eğitime uymamaktadır.” diye konuştu.

“Bu tür etkinliklere aktarılan milyonlar israfın da göstergesidir”

Bu gibi konserlerin halkın geleneğinde yerinin olmadığını vurgulayan Demirtaş, “Batman ve bölge insanımız bu tür işlerden genelde münezzehtir, uzaktır. Bizim böyle bir eğlence kültürümüz aslında yok. Son 2-3 yıldır derin olarak hissettiğimiz ekonomik bir kriz var. Yetkililer her fırsatta tasarruftan, kemer sıkma politikalarından söz ederler. Tam da bu dönemde yapılan bu tür etkinliklere aktarılan milyonlarca lira paralar çok bariz israfın da göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

“Batman’ın iç dinamikleri, böyle bir organizasyonu talep edecek bir dinamik değildir”

Etkinliklerin, halkın tüm kesiminin düşünülerek düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Demirtaş, şunları söyledi:

“Kaynakların bu tür konserlere aktarılması ve bir taraftan da toplumun büyük bir kesiminin görmezden gelinmesi sosyolojik, insani ve dini açıdan da bizleri derinden yaralamaktadır. Herhangi bir çalışma yapıyorsanız toplumun iç dinamikleri göz önünde bulundurulmak zorundadır. Batman’ın iç dinamikleri, böyle bir organizasyonu talep edecek bir dinamik değildir. Yetkililerden talebimiz bu ve buna benzer yapılacak etkinliklerin, bu şehrin iç dinamikleriyle istişare edildikten sonra yapılması hem katılım açısından hem de uygunluk açısından daha doğru olacağını düşünüyorum.”

STK’lardan ahlaksız konsere sert tepki: Asım’ın neslini böyle mi yetiştireceksiniz?

Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü 

“Kültürümüze yabancı ve değerlerimize aykırı bu tür organizasyonları planlayanlar neyi hedeflemektedirler”

Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü de 8 Mayıs’ta Petrolspor'un şampiyonluğu ve Batman'ın kuruluş yıldönümü bahanesi ile düzenlenmek istenen konserin dini değerlere ve kültürlerine aykırı olduğunu, toplum yapısıyla uyuşmadığını kaydetti.

Üzümcü, “Merak ettiğimiz ve sormak istediğimiz bir husus kültürümüze yabancı ve değerlerimize aykırı bu tür organizasyonları planlayanlar acaba neyi hedeflemektedirler. Bu tür etkinliklerin finans kaynağının kamu kaynaklarından sağlanması akıllara ayrı bir garabeti getirmektedir. İdarenin en üst makamlarından israf ve gereksiz harcamaların yapılmaması gerektiği uyarılarına rağmen bunun bir sosyal etkinlik olarak halkın kaynaklarının toplumun ifsadında kullanılması kabul edilebilir bir durum değildir.” açıklamasında bulundu.

“Asımın neslini böyle mi yetiştireceğiz?”

Bu tür etkinliklerle genç neslin zihninin tahrip edildiğini belirten Üzümcü, “Kültürel ve manevi yozlaşmadan her oturumda şikâyet edilen bir durumken günümüzde bu tür organizasyonların neslimizi ve toplumumuzu kültürel olarak asimile ettiğini ve değerlerimizde tahribe yol açtığını bilmeyenimiz yok. Bu tür etkinliklerle yeni nesil manen zehirlenmek suretiyle uyutulmak isteniyor. Asımın neslini böyle mi yetiştireceğiz?” diye sordu.

“Neslin ifsadına yol açacak bu yanlış konser kararından vazgeçin”

Yetkilileri konser kararından vazgeçmeye çağıran Üzümcü, son olarak şunları kaydetti:

“Kutlamalarımızı, mutluluklarımızı ve sevinçlerimizi ille de batıcı anlayışla yapmak zorunda değiliz. Batman Petrolspor'un şampiyonluğunu ve Batman'ın kuruluş yıldönümünü kutlayalım. Ancak bu kutlamalarımızı kültür ve inanç değerlerimize uygun bir şekilde yapalım. Batman Kur'an Nesli Platformu Koordinatörlüğü olarak, Batman Belediyesi yetkililerini neslin ifsadına yol açacak bu yanlış konser kararından vazgeçmeye davet ediyoruz.”(İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55