,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Sosyal medya kullanıcıları “Adalet İstiyoruz” etiketiyle Alpsoy ailesine destek verdi

Sosyal medya kullanıcıları “Adalet İstiyoruz” etiketiyle Alpsoy ailesine destek verdi
Hür Ekip Sosyal Medya Platformu tarafından, 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarından kanser hastası Şehmus Alpsoy ile yaşlı babası Mehmet Emin Alpsoy için bugün başlatılan “Adalet İstiyoruz” hashtagına binlerce sosyal medya kullanıcısı destek verdi.

Kısa sürede Trending Topic (TT) olan hashtag çalışmasına destek veren sosyal medya kullanıcıları, yaşatılan hukuksuzluğa bir an önce son verilmesi çağrısında bulundu.

​İslami kimliklerinden dolayı 28 Şubat zihniyeti ile FETÖ yargısının kumpasları sonucu ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilen kolan kanseri hastası Şehmus Alpsoy ve yaşlı babası Mehmet Emin Alpsoy'un (73) yeni infaz paketine dâhil edilmemelerine Sosyal Medya Platformu HÜR EKİP tarafından “Adalet İstiyoruz” etiketiyle başlatılan çalışmayla tepki gösterildi.

HÜR EKİP öncülüğünde başlatılan hashtag, çok kısa sürede Trend Topic (TT) olurken, 5 saat boyunca yer aldığı Türkiye gündeminde, siyasetçiler, gazeteciler, yazar ve binlerce sosyal medya kullanıcısı destek verdi.

“Adalet İstiyoruz” etiketine yazılan bazı tweetler:

HÜDA PAR Sözcüsü Şehzade Demir: “Adaletin olmadığı bir dünyada insanlık da olamaz. Önce insan öncelik adalet misyonumuz gereği hiç kimsenin hiç bir gerekçe ile ötekileştirilmediği bir dünya için adalet istiyoruz.”

Gazeteci Yaşar Yavuz: “21 yıldır suçsuz yere zindanda tutulan kolon kanseri hastası Şeyhmus Alpsoy ve 73 yaşındaki babası Mehmet Emin Alpsoy artık serbest bırakılmalıdır.”

Mustazaflar Cemiyeti: “28 Şubat süreci mağduru hasta mahkumlar baba-oğul M.Emin Alpsoy ve Şeyhmus Alpsoy başta olmak üzere zindandaki diğer mazlumlara adaletin gecikmiş olması vicdanları yaralamaktadır. Adaletin sağlanması için daha ne kadar beklenecek?”

Yazar Mehmet Ali Gönül: “Şeyhmus Alpsoy 51 yaşında ve 21 yıldır cezaevinde. 73 yaşındaki babası M. Emin Alpsoy da yıllardır cezaevinde. Ve ikisi de hasta. Bu zulüm ne zaman sona erecek! Alpsoy ailesine ve zindandaki diğer mazlumlara hemen şimdi adalet istiyoruz!”

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Abdullah Aslan: “Vicdanı dumura uğramamış herkesi bu sese kulak vermeye çalışıyoruz! Tüm mazlum ve mağdurlar için; kimseden mal, mülk, servet, mevki, makam, şöhret istediğimiz yok; herkes için adalet istiyoruz.”

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Hasan Şahin: “Bir devleti ayakta tutan en önemli unsur adalettir. Adaletin olmadığı yerde zulüm vardır. İslam’ı hayat tarzı olarak kabul ettikleri için zulme uğrayan ve yıllardır zindanlarda unutulan mazlumlar için adalet istiyoruz.”

Doğruhaber Gazetesi Genel Müdürü Mehmet Özcan: “28 Şubat’ın mimarları negatif olsa da kurdukları düzenek aktif… 28 Şubat zorbalarınca tutuklandılar. Baba 73 yaşında, hasta oğul 51 yaşında kanser. Dile kolay 21 yıl zindan hayatı adalet istiyoruz hemen şimdi.”

HÜDA PAR GİK Üyesi Hüseyin İmir: “JİTEM, FETÖ ve devlet içerisinde çöreklenmiş derin klikler tarafından yapılan insanlık dışı işkencelerle hazırlanan dosyalarla mahkûm edilen tüm hükümlülere adalet istiyoruz.”

HÜDA PAR GİK Üyesi Mehmet Eşin: “Tarihte 'Sultan' ünvanıyla ilk hitap edilen hükümdarın adaletinden dolayı Gazneli Mahmut olduğu söylenir. Mazlumlara karşı adil olun ki sultan olasınız.”

HÜDA PAR Medya: “Merhum Mehmet Yavuz başkanımız, ‘Herkes için her konuda şartsız ve pazarlıksız adalet istiyoruz.’ demişti. Aradan geçen onca yıla rağmen bu istek halen değişmedi. Ve yeniden haykırıyoruz, “Hasta ve mağdur mahkumlar için koşulsuz adalet istiyoruz.”

Metin Turan: “Adil olun, ateşten azade olun. Adaleti ayakta tutun devlet yaşasın, insanlık huzur bulsun. 28 Şubat mağdurları ve bütün haksızlıklar için adalet istiyoruz.”

HÜDA PAR Merkez İstişare Kurulu Başkanı İsa Aydın: “İlahi hukuk ve vicdan üzerine inşa edilmiş tüm hukuk sistemleri böyle hukuksuz bir uygulamaya izin vermez. Adalet herkes için olmalıdır. Tüm mahkûmlar ve bunlar gibi mazlumlar için adalet istiyoruz”

Muhammed Şerif Durmaz: “Şeyhmus Alpsoy ve babası başta olmak üzere tüm hasta mahkûmlar için cezaevleri cenaze evlerine dönüşmeden gerekli adımlar atılmalıdır. Zira zamanında atılmayan adımların, iş işten geçtikten sonra atılmasının hiçbir kıymet-i harbiyesi yoktur, olmayacaktır.”

Mehmet Zeki Ergin: “FETÖ hınzırdır, FETÖ yargıçları haindir, FETÖ’nün yargısı geçerli değildir. Peki halen Zindanlarda çürüttüğünüz insanlara yapılanları görmüyor musunuz? Eğer adaletiniz buysa adaletiniz batsın...”

Habernas: “Zindanda olmak başlı başına bir zulüm, birde hasta olarak zindanda olmak zulümlerin en katmerlisi değil mi? İllaki bu insanlar ruhlarını Rabblerine teslim ettiklerinde mi sesimizi çıkaracağız. Adaletin en kötüsü geç tecelli edenidir.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55