,
  • BIST 9887.85
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 28 °C

Siyonistlerin, iş adamı Kerim'i alıkoyması kınandı

Siyonistlerin, iş adamı Kerim'i alıkoyması kınandı
Siyonistler tarafından sebepsizce alıkonulan Filistin asıllı Türkiye vatandaşı iş adamı Cemalettin Kerim için siyonist rejim konsolosluğu önünde basın açıklaması düzenlendi.

​Siyonistler tarafından sebepsizce alıkonulan Filistin asıllı Türkiye vatandaşı iş adamı Cemalettin Kerim için siyonist rejim konsolosluğu önünde düzenlenen basın açıklamasında Kerim ve diğer esirlerin bırakılması çağrısında bulunuldu.

Arap Toplulukları Birliği tarafından düzenlenen basın açıklamasında gayri meşru bir şekilde esir edilen iş adamı Cemalettin Kerim’in derhal serbest bırakılması talebinde bulunuldu. 

Arap Toplulukları Birliği adına basın açıklamasını okuyan Birliğin basın sözcüsü Ömer Şahrur, Kerim’in (Jamal El Din Kareem) siyasi  ve keyfi bir şekilde gözaltına alınmasını kınadıkları belirtti.

Şahrur, "Bu eylem, israilin bölgedeki özgürlük, adalet ve barışa yönelik olumsuz bir yaklaşımıdır. Siyonist israilin adil bir barış için çalışmadığını görüyoruz. Siyonistler, Filistinli kardeşlerimizin yaşam alanlarını daraltıyor ve uluslararası yasaları ve insan haklarını ihlal ediyor. İş adamı Cemalettin Kerim ve diğer ülkelerdeki birçok iş adamının tek yaptıkları abluka altına alınmış ve haklarından yoksun bırakılmış, her gün evleri başlarına yıkılmış, esir edilmiş Filistin halkı için yardım elini uzatmaktır." dedi.

"Kerim’in meselesi Dünya’daki tüm hürriyet ve şeref tutkunu insanın meselesidir"

Kerim’in bırakılması çağrısında bulunan Şahrur, "Türkiye’de yaşayan Arap evlatlarının ve Arap Topluluğu Birliği adıyla israilden Cemalettin Kerim beyefendiyi biran önce serbest bırakmasını ve Filistin halkına ve onlara dünyanın dört bir yanından destek verenlere yönelik düşmanca tutumlarını terk etmesini istiyoruz. Kerim’in meselesi Dünya’daki tüm hürriyet ve şeref tutkunu insanın meselesidir." şeklinde konuştu.

"Sadece Kerim değil bilakis tüm esirlerin serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz"

Ömer Şahrur’un okuduğu basın açıklamasında sonra bir konuşma yapan Nevres El Arfi, "Türkiye’deki Arap Topluluğu adına konuşuyoruz. Bu topluluk şerefli bir hayat yaşıyor ve tüm haklarını burada kullanma fırsatı buluyor. Cemalettin Kerim’in serbest bırakılması talebinde bulunuyoruz. Sadece Cemalettin Kerim değil bilakis tüm esirlerin serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz. İsrail diyoruz evet, fakat bu bir siyonist akımdır. Buradan siyonist konsolosluğun önünden Türkiye vatandaşı Filistin asıllı Cemalettin Kerim’in serbest bırakılmasını istiyoruz. Cemalettin Kerim sebepsiz yere tutuklandı. İşten israil budur. Sadece Cemalettin tek değil; bilakis hiçbir günahı olmayan kadın ve çocuklar da tutuklanıyor. Nerede insan hakları çığırtkanlığı yapanlar, nerede insan haklarını koruduğunu iddia eden Siyonist İsrail? Gösteriler düzenleyenler Filistin’de öldürülüyor. İşte israilin iddia ettiği demokrasi, böyle bir demokrasidir." dedi.

"Arap Topluluğu Birliği olarak süreci takip ediyoruz"

Kerim’in tutukluluk sürecini yakından takip ettiklerini belirten Arap Toplulukları Birliği Genel Sekreteri Metin Turan, "Biz 4 günden beridir esir alınan Cemalettin Kerim kardeşimizin serbest bırakılmasını istiyoruz. Şu an ne durumda onu bilmiyoruz ve endişelerimiz var. Mahkemesi 13 gün sonrasına uzatıldı. Hızlı bir şekilde karara varılmasını ve ailesine geri dönmesini istiyoruz. Arap Topluluğu Birliği olarak süreci takip ediyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55