,
  • BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C

Sakandal! Selahattin Demirtaş'ı eleştiren gazeteciye hapis cezası

Sakandal! Selahattin Demirtaş'ı eleştiren gazeteciye hapis cezası
6-8 Ekim saldırılarına sebep olduğu gerekçesiyle Selahattin Demirtaş'ı eleştiren Gazeteci-Yazar Adem Özköse'ye 2 ay 15 gün hapis cezası verildi.

6-8 Ekim saldırılarına sebep olduğu gerekçesiyle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştiren Gazeteci-Yazar Adem Özköse'ye 2 ay 15 gün hapis cezası verildi.

HDP Genel Merkezi ve onun Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çağrısıyla 6-8 Ekim 2014 tarihlerinde sokaklara inen PKK/HDP'liler, ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşlarını katletmişlerdi.

Bu saldırılardaki etkisiyle ilgili Demirtaş'a yönelik eleştirilerde bulunan Gazeteci-Yazar Adem Özköse, 10 Ekim 2014 tarihinde sosyal medya hesabından "Devlet, 32 vatandaşımızın katili Selahattin Demirtaş isimli provokatöre mutlaka hesap sormalıdır." şeklinde paylaşımda bulunmuştu. Özköse gibi birçok kişi de tepkilerini dile getirmişti.

Ankara 30'uncu Asliye Ceza Mahkemesinde Demirtaş'ın "müşteki" olarak yer aldığı konuyla ilgili davada savcılık, HÜDA-PAR Yüksek İstişare Kurulu üyesi Süleyman Atmaca, Özköse, AA muhabiri olduğu belirtilen İbrahim Toprak ve Nevvab Temel'in kullandığı "katil" ifadesinin suç olduğuna hükmetti.

3 aylık hapis cezasını önce 2 ay 15 güne indiren mahkeme, ardından hükmün açıklanmasının 5 yıl geri bırakılmasına karar verdi. Sanıklar, bu süre içerisinde herhangi bir suç işlerlerse Demirtaş'a "katil" dedikleri için 2 ay 15 gün hapis yatacaklar.

Duruşma devam ederken mahkemede savunma yapan Özköse, "6-7 Ekim  olaylarında Selahattin Demirtaş halkı sokağa çağırarak 40 civarında vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Ben de bu nedenle iddianamede belirtildiği gibi twitter hesabımdan 'Vatandaşlarımızın katili Selahaddin Demirtaş isimli provakatöre hesap sorulmalıdır.' şeklinde bir tweet attım. Bu tweet düşünce özgürlüğü kapsamına girmektedir." ifadelerini kullandı.

"Bir Müslüman olarak katile katil demeye devam edeceğim"

Özköse, kararın ardından sosyal medya hesabı üzerinden, "Eğer bu ülkede 'katile katil' demek suçsa kamuoyu bilsinki bir Müslüman olarak katile katil demeye devam edeceğim. Allah var, problem yok! Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesinde payı olan birine sıfatını söylediğim için de asla pişman değilim. Yaşasın ilahi adalet!" paylaşımında bulundu.

Karara tepkiler

Karara tepki gösterip, twitterda açılan #AdemÖzköseSuçsuzdur hashtagına destek veren birçok kişi, 6-8 Ekim saldırılarındaki etkisiyle ilgili Demirtaş'ın yargılanması gerektiğini kaydettiler.

AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu: Ben de Yasin Börü ve arkadaşlarını katleden hainleri azmettirdiği için 'Selahaddin Demirtaş katildir.' diyorum.

İnsan Hakları ve Adalet Hareketi Başkan Yardımcısı Gülden Sönmez: Bu bir ihbardır. Bence de 6-7 Ekim olaylarındaki rolüyle Selahattin Demirtaş katil ve provakatördür.

Gazeteci Mehmet Toprak: Şaka gibi! Yasinlerin katlinin azmettiricisi olarak yargılanması gereken Demirtaş'a katil diyenler ceza alıyor. Bu nasıl adalet?!

Ses sanatçısı Umut Mürare: Bu kararın arkasında başka hesapların olduğu gün gibi aşikar! Bu kararı verenler kesinlikle araştırılıp soruşturulmalı! #AdemÖzköseSuçsuzdur (İLKHA)

adem-ozkose.jpg

adem-ozkose-001.jpg

adem-ozkose-002.jpg

adem-ozkose-003.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55