,
  • BIST 9873.15
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 27 °C

Sağlık-Sen Batman Şubesi'nin 5'inci Olağan Genel Kurulu yapıldı

Sağlık-Sen Batman Şubesi'nin 5'inci Olağan Genel Kurulu yapıldı
Sağlık-Sen Batman Şubesi'nin 5. Olağan Genel Kurulu'nda yeni yönetim belli oldu. Genel Başkan Semih Durmuş'un da katıldığı genel kurulda yapılan oylama sonrası yeni Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun oldu.

Sağlık-Sen Batman Şubesi'nin 5. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. İl Kültür Konferans Salonunda yapılan programa; Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, bölge illerinin şube başkanları, STK temsilcileri ve sağlık çalışanları katıldı.

Genel kurulda katılımcılara hitap eden Genel Başkan Semih Durmuş, sendikacılığın önemine değindi. Sendikanın çalışmalarından bahseden Durmuş, sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara değindi.

Sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından birinin şiddet olduğuna vurgu yapan Durmuş, bunun için önemli mücadele verdiklerini anımsattı.

Durmuş, "Sağlık çalışanlarına kalkan el, sağlık çalışanlarına sıkılan kurşun bu milletin vicdanına ve değerlerine sıkılmış olan bir kurşun, kalkan bir el, yapılan bir hakaret olarak görüyoruz." dedi.

 

"Sağlık çalışanları kendilerini güvende hissetmeli"

Bugün Türkiye'de insan hayatına dokunan iki bakanlığın olduğuna işaret eden Durmuş, şöyle devam etti:

"Bunlardan biri Sağlık Bakanlığı, diğeri Adalet Bakanlığı'dır. Duyuyor musunuz her gün sağlıkta şiddet olduğu gibi adliyelerde de şiddet olduğunu? Bir hâkimin, mübaşirin adliye koridorunda darp edildiğini duyuyor musunuz? O gangster tipli, sokakta astığı astık, kestiği kestik insanlar adliye gittiğinde ifade veriyorken takım elbise giyiyorlar, önlerini ilikliyorlar ve cümlelerine başlarken 'efendim' diye başlıyorlar. Sokakta, hastane koridorunda aslan kesilen adliye koridorunda kedi, kuzu kesiliyorsa, kuzuya dönüyorsa sebebi orada devletin varlığını hissettirmesidir. Sağlık çalışanları, çalışmış oldukları kurumlarda kendilerini güven içerisinde hissedecek zeminin mutlaka oluşturulması gerekiyor."

Ardından kürsüye gelerek bir konuşma yapan Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, bugün Batman sağlık camiası için 4 yıllık yeni bir dönemin ilk adımını attıklarını söyledi.

Bugünün mimarının da, kazananının da Sağlık-Sen ailesi olduğunu belirten Dursun, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi.

"Tefrikaya düşmeden, tüm üyelerimizin desteğiyle daha da büyüyeceğiz"

Sağlık-Sen ailesini daha da büyütüp güçlendirmek için mücadele edeceklerini ifade eden Dursun, şunları söyledi:

"Böylesine kutlu ve değerli bir sendikacılık anlayışını bizlere miras bırakanlara vefa borcumuzu ancak birer hizmetkârı olarak, toprağa düşen tohumu, yeşertme ve büyütme yolunda çaba göstererek ödeyebiliriz. İnşallah, Sağlık-Sen’imizi en zirvede tutmak adına; Azimli, samimi, cesaretli ve ferasetli bir şekilde sizlerle yol yürümeye devam edeceğiz. Sendikacılığın geleceğini birlikte inşa edeceğiz. Tefrikaya düşmeden, sahada çalışan tüm üyelerimizin desteğiyle daha da büyüyeceğiz, kazandıracağız ve kazanacağız."

"Mücadeleyi devam ettireceğiz"

Konuşmasının sonunda Dursun, "Mücadelemizin ilk gününden son gününe kadar; Olimpos dağı vahşetine karşılık Hira dağının hak duruşunu, şeytani bir bilince karşı Muhammed’i bir duruşu, bilge Aliya İzzetbegoviç’i, hak iradesinin temsili Muhammed Mursi’yi, Kudüs şairimiz Mehmet Akif İnan’ı, Malcolm X’i ve daha nicelerini, sendikal mücadelemizin inanç, eylem ve bağlılık ekseninde anlamaya, anlatmaya ve hayat tasavvurumuz için mücadelelerini yaşatmaya devam edeceğimizin bilinmesini isteriz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. Genel kurulda yapılan oylama sonrası yeni yönetim belirlenirken Sağlık-Sen'in yeni Batman Şube Başkanı ise İbrahim Halil Dursun oldu.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55