,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Mekke'nin fethi İstanbul'da kutlandı

Mekke'nin fethi İstanbul'da kutlandı
AGD Zeytinburnu Şubesi, Mekke'nin fethinin 1389'uncu yılı dolayısıyla bir program düzenledi.

​Anadolu Gençlik Derneği (AGD), İstanbul'un birçok ilçesinde "Mekke'nin Fethi" etkinliği düzenledi.

AGD Zeytinburnu Şubesi, Mekke'nin fethinin 1389'uncu yılı dolayısıyla bir program düzenledi. Kazlıçeşme Kültür Merkezinde düzenlenen programa birçok siyasi parti yetkilisi ve STK temsilcisinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, açılış konuşmasını AGD Zeytinburnu Şube Başkanı Tacettin Özer gerçekleştirdi.

"Dünya halklarına çirkinlik ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine inanıyoruz"

Milli ve manevi değerlere sahip çıkan bir gençlik yetiştirmeye çalıştıklarını dile getiren Özer, "Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler iyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne hâkim olması mücahedesinde bulunmaktayız. Anadolu Gençlik Derneği ilk günden beri geleneksel olarak kutladığı Mekke'nin Fethi Programı, bu yıl da 81 şubemizde 600 kadar noktada icra edilmektedir. Bu programlardaki amacımız, gençlerimize fetih şuurunu verebilmektir. Diğer taraftan biz eğlence adı altında bütün dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz. Hepinize katılımınızdan ve duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

Programda konuşan AGD İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ahmet Aslan ise yaptığı konuşmada, Peygamber Efendimizin Mekke'yi fethederken mütevazı davrandığını, Mekke'yi fethettikten sonra Kâbe'nin anahtarını elinde bulunduran ve henüz Müslüman olmayan Osman bin Talha'dan anahtarı istediğini belirten Aslan, Hazreti Ali'nin anahtarı almak istemesine rağmen Peygamberimizin anahtarı Osman bin Talha'dan almadığını, bu durumdan etkilenen Osman bin Talha'nın Müslüman olduğunu ve Peygamberimizin işi ehline verdiğini hatırlattı.

Hazreti peygamberin ne Hazreti Hamza'yı şehit eden Vahşi'ye ne de onu azmettiren Hind'e nefret duymadığını söyleyen Aslan, Müslümanlar olarak ne kadar adil olduğumuzu, emaneti ehline verip vermediğimizi sorgulamamız gerektiğini vurguladı.

Programda ayrıca ilahi ezgiler seslendirilip sinevizyon gösterimi yapıldı. Programın sonunda Siyer-i Nebi Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri ve AGD'ye bugüne başkanlık yapmış önemli isimlere plaket takdim edildi. Program ikramlarla sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55