,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 20 °C

"Kudüs bilincini çocuklarımıza aşılamamız lazım"

"Kudüs bilincini çocuklarımıza aşılamamız lazım"
Kızıltepe Belediyesi tarafından düzenlenen aşure etkinliğinde konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Çankırı, Kudüs'te işgalci çetelerin Filistinli Müslümanlara yaptığı zulme dikkat çekerek, Kudüs bilincinin çocuklara aşılanması gerektiğini söyledi.

​Kızıltepe'de düzenlenen aşure etkinliğinde konuşan Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Kudüs bilincinin çocuklara aşılaması gerektiğini söyledi.

İslam âleminin Muharrem ayını kutlayan Çankırı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Kudüs'ü ziyaret ettiklerini belirterek, imkanı olan tüm Müslümanların Kudüs'e gitmesi gerektiğini ifade etti.

Kudüs ziyaretinde Siyonist İsrail'in Filistinli Müslümanlara yaptığı zulümlere dikkat çeken Çankırı, “Cumhurbaşkanımızın çağrısına kulak vererek geçen hafta 14 vekil eşlerimizle beraber Kudüs'ü ziyaret ettik. Orada bütün duyguları bir arada yaşadık. Bir insanın insana davranamayacağı gereken bir ortamda açık cezaevinde Müslüman kardeşlerimizin ibadet etmek için turnikelerden geçerek ibadetlerini yaptıklarına şahit olduk. El- Halil Camii'nde vakit namazı sırasında imamın ezan okuması için bir İsrail polisinden ancak izin alarak ezanı okuduğunu gözlerimizle şahit olduk. Keşke bunlara şahit olmasaydık. Bunun için Kudüs bilincini çocuk ve çoluğumuza aşılamamız lazım.” diye belirtti.

Maddi imkânı elveren herkesin Kudüs'ü ziyaret etmesi gerektiğini söyleyen Çankırı, “Bir Müslüman olarak Kudüs için ben ne yapıyorum?” sorusunu herkesin kendisine sorması gerektiğini vurguladı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 18 öğrenciyi Kudüs'e göndereceklerini söyleyen Çankırı, “Kudüs için ne yapabiliriz? Maddi gücü yerinde olan bütün vatandaşlarımızın Kudüs'ü ziyaret etmelerini tavsiye ediyoruz. Mardin Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Yaman 8 öğrencimizi Kudüs'e yollayacaklar bende 10 öğrenciyi göndereceğim 18 öğrencimiz Kudüs'ü ziyaret edecek. Bu sene içerisinde 3 buçuk milyon gayrimüslim Kudüs'ü ziyaret etmiş ancak biz Müslümanlar olarak 100 bin kişi ziyaret etmiş bu sayının daha artırılması gerektiğine inanıyorum. Bunun içinde çalışmamız lazım. Hepimiz elimizden geldiği kadar bir Müslüman olarak Kudüs için ben ne yapıyorum? Dememiz lazım. Orada işgal altındaki kardeşlerimizi her zaman dualarımızda aynı zamanda fiilen de onların yanında olmamız gerekiyor.” diyerek, Filistinli Müslümanlara sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55