,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 20 °C

HÜDA PAR Karadeniz Koordinatörü Gezer: Trabzon’da ortaya konmak istenen çirkin bir senaryo var

HÜDA PAR Karadeniz Koordinatörü Gezer: Trabzon’da ortaya konmak istenen çirkin bir senaryo var
HÜDA PAR Karadeniz Koordinatörü Zekeriyya Gezer, İYİ Parti, CHP ve Zafer Partisi üçlüsünün, 6-8 Ekim döneminde Demirtaş’ın talimatıyla oluşturulan kaotik ortamın güncellenmiş halini ülkenin gündemine sokmak istediğini kaydetti.

Trabzon’da yaşananlarla ilgili konuşan HÜDA PAR Karadeniz Koordinatörü Zekeriyya Gezer, İYİ Parti, CHP ve Zafer Partisi üçlüsünün, 6-8 Ekim döneminde Demirtaş’ın talimatıyla oluşturulan kaotik ortamın güncellenmiş halini ülkenin gündemine sokmak istediğini söyledi.

Son günlerde başta CHP, İYİ Parti, ABB Başkanı Mansur Yavaş, HDP/PKK ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ olmak üzere birçok siyasinin hedef göstermelerine maruz kalan HÜDA PAR'a yönelik muhtelif saldırılar devam ediyor.

Provokatif söylemler sonucu Trabzon'da kurulan HÜDA PAR standına birer gün arayla iki defa organize saldırı gerçekleştirildi.

Yaşananlar sonrası kentte daha fazla huzursuzluk yaşanmasını istemeyen HÜDA PAR yetkilileri, kurdukları standı kaldırarak sağduyuyu elden bırakmadı.

HÜDA PAR Karadeniz Bölgesi Koordinatörü Zekeriyye Gezer, yaşananlarla ilgili İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

HÜDA PAR’ın Türkiye’de siyaset yapan her siyasi parti gibi yasaların tanıdığı haklar çerçevesinde memleketin her tarafında seçim çalışmaları yürüttüğünü belirten Gezer, “Her siyasi partinin seçim çalışması yapma hakkı vardır. Doğal olarak HÜDA PAR olarak; kendi amacımızı, çalışmalarımızı anlatıyoruz, halkımızla paylaşıyoruz. Bu minvalde ülkenin muhtelif yerlerinde stantlar açıyoruz. Halkımızla bir araya gelmek, onlarla düşüncelerimizi ve partimizin programını paylaşmak, sorularına cevap vererek onlarla iletişim kurmak gibi çalışmalar yürütüyoruz. Maalesef iki gündür Trabzon’da ortaya konmak istenen çirkin bir senaryo var, bu senaryonun failleri bellidir. Medyada gözüken ve bizim de net olarak gördüğümüz kadarıyla; İYİ Parti, CHP ve Zafer Partisi üçlüsü 6-8 Ekim döneminde Demirtaş’ın talimatıyla oluşturulan kaotik ortamın güncellenmiş halini ülkenin gündemine sokmak istedi.” diye konuştu.

“Cumhur İttifakı ile Sayın Cumhurbaşkanımıza destek vereceğimizi açıkladıktan sonra provokasyonların çoğaldığını görüyoruz” diyen Gezer, “HÜDA PAR’ın, Cumhur İttifakı içerisinde AK Parti listelerinden seçime girme kararı alması ve Cumhurbaşkanımıza destek vermeyi açıkladıktan sonra bu oynanan bu oyunlar bunların amacını göstermektedir. Zira HÜDA PAR ciddi anlamda Cumhur İttifakı’na katkı sunarak Cumhurbaşkanlığı seçiminin kazanılması sürecini hızlandırmıştır. Bu durumu bildikleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine gelişen olumlu havayı dağıtarak, seçimi kazanmasını engellemek için bu çirkin oyunlara başvuruyorlar. 2 gündür bu üçlü grubun 30-40 kişilik; oyuna gelmiş, provokatif eylemleri amaca dökmeye çalışan kişilerce arkadaşlarımız taciz edildi ve abluka altına alındı. Emniyet güçleri de arkadaşlarımızı korumak için bariyer oluşturdu. Durum bundan ibarettir.” dedi.

“Şu an parti genel merkezimizin telefonları kilitlenmiş durumda”

Karadeniz halkının HÜDA PAR’ı bölgede istemediği söylemini halka atılmış bir iftira olarak değerlendiren Gezer, “Biz yıllardır Karadeniz halkıyla dostluk kurmuşuz. Ben partimizin Karadeniz Bölgesi Koordinatörü olarak yıllardır bu sahada koşturuyorum; halkla iletişim kurarak evlerine misafir oluyorum. Karadeniz halkı bizi fazlasıyla seviyor. Menfur saldırı gerçekleşmeden önce insanlar oluk oluk standımıza gelerek; bizimle tanıştı, bizi bize sordu, sevinçlerini bizimle paylaştılar. Onları korkutan halkın bize gösterdiği bu teveccüh oldu. Şu an parti genel merkezimizin telefonları kilitlenmiş durumda, sağ olsunlar Trabzon halkından bize gelen destekler bizi fazlasıyla sevindirdi. Bizler de bize gösterilen sevgiye layık olmaya çalışacağız. Bu saldırıları yapmaya çalışan zihniyet, Trabzon halkının zihniyeti değildir. İlgili kişilere de, ‘Bunu yapanları Trabzonlu olarak görmüyoruz, kabul etmiyoruz’ dedik. Trabzon halkı; bizi seven, misafirperver, dindar, manevi değerleri önemseyen, amaçlarımızı paylaşan, vatanına ve milletine sadık bir halktır. Trabzon halkının bizimle bir sorunu yok, saldırganların iddiaları tamamıyla yalandır.”

Yaşanan saldırıların ardından bir gazetecinin verdiği bilgiyi paylaşan Gezer, Trabzon halkının yüzde 98’inin HÜDA PAR’a desteğinin olduğunu belirterek, ”Allah’a hamdolsun ki arkadaşlarımızın onur ve sabırlı duruşla oyuna gelmemesi; onları delirtti, zıvanadan çıkardı. İnanıyorum ki Trabzon halkı da yaşananları gördü. Hatta görüştüğümüz bir gazeteci dün yaptıkları bir araştırmada; Trabzon halkının yüzde 98’inin HÜDA PAR’a desteğinin olduğunu söyledi. Ben o grubu yüzde 2’lik grubun içine bile almıyorum aslında. Onlar maalesef oyuna gelmiş, 30-40 kişilik bir gruptur, provoke etmeye çalıştılar ama ellerinde patladı.” şeklinde konuştu.

“Trabzon’da dün çalışmalarımız vardı, bugün de var ve Allah’ın izniyle yarın da devam edecektir”

Saldırılar sonrası Karadeniz Bölgesi’nden çekilmelerinin söz konusu olmadığına dikkat çeken Gezer, “HÜDA PAR’ın çalışması günübirlik olmadığı gibi belli bir bölgeye münhasır da değildir. Türkiye’nin her bölgesinde Allah’a hamdolsun çalışmalarımız vardır. Trabzon’da dün çalışmalarımız vardı, bugün de var ve Allah’ın izniyle yarın da devam edecektir. Biz birkaç kişinin saçma sapan söz ve iddialarına karşı duracak değiliz. Biz halkımızın huzurunu, menfaatini ve ülkemizin geleceğini düşünüyoruz. İnsanlarla bir araya gelerek hedeflerimizi anlatmak, mutluluğumuzu paylaşmak bizim temel amaçlarımızdan bir tanesidir. Halkta karşılık görmüş bu güzelliği zayi edecek değiliz, bu vebaldir. Bu sorumluluğu en güzel şekilde taşımaya ve layık olmaya çalışarak HÜDA PAR’ın güzelliğini yarından itibaren Trabzon’da ve bütün Türkiye’de göstermeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55