,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 20 °C

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili İshak Sağlam'dan Adıyaman'daki Umut Kervanı Koordinasyon Merkezine ziyaret

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili İshak Sağlam'dan Adıyaman'daki Umut Kervanı Koordinasyon Merkezine ziyaret
Umut Kervanı Koordinasyon Merkezine ziyaret gerçekleştiren HÜDA PAR Genel Başkan Vekili İshak Sağlam Umut Kervanının depremin ilk gününden itibaren yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sırasında Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Karakaş, kısa bir bilgilendirmede bulundu.

Yürütülen yardım çalışmalarının düzenli bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini hatırlatan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili İshak Sağlam, "İnsanlığın belki çok hayal edemediği iki büyük deprem yaşadık. Üzerinden 40 günü aşkın bir süre geçti hala yaralarımızı tam olarak sarmış değiliz. Çok büyük bir yıkım olduğu için kayıplarımız çok fazla. Bu vesile ile hayatını kaybedenler için tekrar Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılara şifa diliyorum, geride kalanlara da sabr-ı cemil diliyorum. Biz depremin ilk anından itibaren gördük ki gerçekten arada bir belki bu kardeşlik hukukunu unuttuk, kardeşliği unuttuk. Birbirimizi unutmuş olsak da bu depremde kardeş olduğumuzu bir daha hatırladık. Elhamdülillah ülkenin her tarafından ilk andan itibaren depremzede kardeşlerine yardıma koşan insanlarımızı gördük. Bu vesile ile belki bu yıkımın bize hayra tevdil olmasına vesile olan bir durum olarak da görüyorum. Ama bunun devam etmesi lazım. Bu bir günlük, bir haftalık, bir aylık süre değil bugün 43'üncü gün. Hala acil olarak temin edilmesi gereken çadır, konteynır gibi temel ihtiyaçlar var ve bu çadır, konteynırlarda yaşayan vatandaşlarımızın temel insani ihtiyaçlarının temin edilmesi var. Önümüzde iki büyük sorun olarak yaşadığımız sorun var." dedi.

Sağlam, "Giyim ve yiyecek konusunda belki ilk iki gün belki sıkıntı olsa da daha sonra insanlarımız yardımı ilettiler iletmeye devam ediyorlar. En az bir yıl devam edecek bir mağduriyet söz konusu. İnsanlarımız normal yaşanmalarına devam edebilmesi ve kalıcı konutlara yerleşebilmesi için belki dile getirilen süre 1 yıl ama bunlar 1 yılda tamamlanacak şartlanmışlığada girmeyelim. Yani bu bir yılı da aşar, Vatandaşlarımız yapacakları yardımları düzenli bir şekilde azar azar bunu mutlaka devam ettirmesi lazım ki bu depremzede kardeşlerimiz mağdur olmasınlar. İkinci bir hususta evet depremin alanı, genişliği ve etkilediği insan sayısı hesaplanamamış belki daha önce yapılan simülasyonlarda öngörülememiş büyüklükte bir deprem olduğu için devlet kurumları ilk başlarda her enkaza her depremzedeye ulaşamadı. Ama belki ilk anlarda vatandaşlarımız sivil toplum kuruluşları ile bu açığı kapattılar. Bu bizim için çok umut verici bir şey. İnsanlarımız kardeşinin yardıma muhtaç olduğunu gördüğü andan itibaren hiçbir komut beklemeden yardıma koştular." ifadelerini kullandı.

Ramazan ayı hazırlıklarının koordinesinin önemli olduğunu belirten Sağlam, "Devletin önüne şunu koyması lazım. İnsanların görebileceği bütün ihtiyaçları memurlar vasıtası ile yapmaya kalkmak dönemi artık kalkmıştır. Mutlaka devletin sivil toplum kuruluşları ile bunu koordineli bir şekilde yapması lazım. Bizim medeniyetimiz vakıf medeniyetidir. Önümüzde Ramazan ayı var, Ramazan ayında belki hayır kapıları daha fazla açılıyor, insanlarımızın da elleri daha çok elleri yardıma gidiyor. Bunları düzgün bir şekilde koordine etmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55