,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 21 °C

HÜDA PAR birçok ilde Filistin direnişine destek açıklamaları yapacak

HÜDA PAR birçok ilde Filistin direnişine destek açıklamaları yapacak
​HÜDA PAR, işgalci siyonist rejimin Mescid-i Aksa ve Filistin’de gerçekleştirdiği saldırıları kınamak ve Mescid-i Aksa mücahitlerine destek vermek için bir çok ilde bu akşam ve yarın kitlesel basın açıklamaları düzenleyecek.

Filistin’in Kudüs şehrinde bulunan kutsal Mescid-i Aksa’yı işgal etmeye çalışan ve bu sebeple günübirlik saldırılar gerçekleştiren siyonist işgalcilere tepki göstermek adına birçok şehirde HÜDA PAR öncülüğünde kitlesel basın açıklaması düzenlenecek.

Diyarbakır

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Diyarbakırlıları merkez Sur ilçesinde bulunan Şeyh Said (Dağkapı) Meydanı’na bu akşam seccadeleriyle birlikte gelmeleri ve Mescid-i Aksa’nın Müslümanların olduğunu haykırmaya çağırdı.  

Siyonist işgal rejiminin her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan ayında da Filistin ve Kudüs’te saldırılarını artırdığını belirten Dinç, "Bu saldırıları kınamak ve Filistinli Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan etmek için bugün Diyarbakır’da Şeyh Sait (Dağkapı) Meydanı’nda halkımızla buluşuyoruz. Bu akşam iftarımızı yaptıktan sonra seccademizi alıp Şeyh Sait Meydanı’na ineceğiz inşallah. Yatsı ve teravih namazlarımız hep beraber meydanda kılacağız ve sonrasında da Mescid-i Aksa ile ilgili basın açıklamasını yapacağız inşallah. Kudüs sevdalısı Diyarbakırlı halkımızı Mescid-i Aksa ve orada mücadele eden Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan etmek adına Şeyh Sait Meydanı’nda olmaya davet ediyoruz. Rabbim hep beraber omuz omuza özgürce Mescid-i Aksa’da namaz kılmayı hepimiz nasip etsin inşallah." dedi.

İstanbul

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı, işgal rejiminin Mescid-i Aksa’da Müslümanlara saldırılarını protesto etmek için basın açıklaması düzenleyecek.

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, işgal rejiminin son günlerde saldırılarını arttırdığına değinildi. 

Açıklamanın devamında işgal rejimini protesto etmek için 17 Nisan Pazar günü Fatih Camii avlusunda teravih namazı çıkışında basın açıklaması düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, işgal rejiminin saldırılarına karşı tüm İstanbullular Fatih Camii avlusuna davet edildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı İsa Güvendik, "Siyonist rejimin saldırılarını arttırdığını, Mescid-i Aksa'daki Müslümanlara türlü eziyetlerini ve işkencelerini yüreğimiz kanayarak izliyoruz. İslam ümmetinin Kudüs'e sahip çıktığını göstermek için tüm İstanbul halkını teravih namazı çıkışında Fatih Camii avlusuna bekliyorum." dedi.

Batman

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa’da ibadet eden Müslümanlara yönelik saldırılarını kitlesel basın açıklamasıyla telin edecek.

Bu akşam teravih namazının ardından, saat 22.00’de Atatürk Parkında düzenlenecek kitlesel basın açıklamasına tüm Batman halkı davet edildi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, "İşgal rejimi günlerdir Mescid-i Aksa’ya yönelik pervasızca saldırılar düzenlemektedir. Bu saldırılar sonucunda çok sayıda Filistinli kardeşimiz şehit olurken yüzlercesi yaralandı. İşgal rejiminin bu saldırıları tüm dünyanın gözleri önünde artarak devam etmektedir. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları lanetlemek üzere bu akşam Atatürk Parkında saat 22.00’de düzenleyeceğimiz kitlesel basın açıklamamıza kadın erkek tüm halkımızı davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Mardin

Mardin merkez ve ilçelerinde Pazar günü teravih namazı çıkışı, Mescid-i Aksa ve Filistin direnişine destek ve siyonist işgalcileri protesto etmek amacıyla kitlesel basın açıklaması düzenlenecek.

HÜDA PAR Mardin İl Başkanlığı, siyonist işgalci rejimin Filistin'e saldırılarını lanetlemek ve Mescid-i Aksa Murabıtlarına destek amacıyla bugün yatsı namazına müteakip kitlesel basın açıklaması yapacağını duyurdu.

Yapılacak basın açıklamasıyla ilgili HÜDA PAR Ankara İl Başkanlığı tarafından şu açıklama yapıldı:

"Siyonist işgalcilerin saldırılarını lanetlemek, Kudüs ve Mescid-i Aksa Murabıtlarına destek için  17 Nisan Pazar günü tüm teşkilatlarımızın teravih namazı sonrası göstereceği tepkiye siz değerli Kardeşlerimizi destek vermeye davet ediyoruz."

Yapılacak kitlesel basın açıklamasının ilçe ilçe yerleri şu şekilde:

Artuklu

Şakir Nuhoğlu Camii, teravih namazı çıkışı

Kızıltepe

Kenan Kösen Camii, teravih namazı çıkışı

Midyat

Hacı Hasan Gündüz Camii, teravih namazı çıkışı

Nusaybin

Zeynelabidin Camii, teravih namazı çıkışı

Mazıdağı

Yeni Camii, teravih namazı çıkışı

Derik

Muhammed Fatih Safitürk Camii, ikindi namazı çıkışı

Dargeçit

Mirade Kinnê Meydanı, teravih namazı çıkışı."

Bursa

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı, "Bursa Kudüs’e sahip çık" sloganıyla kitlesel bir basın açıklaması düzenleyecek.

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığından yapılan açıklamada,  "İşgal rejiminin Mescid-i Aksamıza yönelik saldırılarını telin etmek için düzenleyeceğimiz kitlesel basın açıklamamıza tüm Bursa halkımız davetlidir." denildi.

Açıklamada, programın 17 Nisan Pazar günü teravih namazının ardından Bursa Ulu Cami avlusunda yapılacağı kaydedildi.

Programda; teravih namazının ardından Kudüs için dua edileceği, daha sonra basın açıklaması okunacağı bildirildi.

Tüm Bursa halkı Mescid-i Aksa saldırıları telin etmek için Pazar günü yapılacak basın açıklamasına davet edildi.

Ankara

HÜDA PAR Ankara İl Başkanlığı, siyonist işgalci rejimin Filistin'e saldırılarını lanetlemek ve Mescid-i Aksa murabıtlarına destek amacıyla bugün teravih namazına müteakip basın açıklaması yapacağını duyurdu.

Yapılacak basın açıklamasıyla ilgili HÜDA PAR Ankara İl Başkanlığı tarafından şu açıklama yapıldı:

"Bütün Ankaralı hemşerilerimizi siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını lanetlemek, Kudüs Murabıtlarına ve direnişine destek olmak amacıyla teravih namazı sonrası düzenleyeceğimiz basın açıklamasına ve duaya davet ediyoruz."

Basın açıklaması bugün (16 Nisan) saat 21.45'te (teravih namazı sonrası) Hacı Bayram Veli Cami’sinde basın açıklaması ve ardından yapılacak dua ile son bulacak.

Bingöl

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Siyonist işgal çetesinin bu saldırılarını lanetlemek, Mescid-i Aksa’nın Murabıtlarına destek ve Müslümanların gündemine bir kez daha Kudüs davasını taşımak adına tüm halkımızı bugün (16 Nisan) düzenleyeceğimiz basın açıklamasına bekleriz." denildi.

Şırnak

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanlığı da bugün (16 Nisan) Şırnak Geylani Camii, Cizre Huzur Camii, İdil Sanat Sokağında teravih namazı sonrası basın açıklaması düzenleyecek. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55