,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C

Hamas lideri Heniyye: Tüm varlığımızla Filistinli esirlerin özgürlüğü için çalışıyoruz

Hamas lideri Heniyye: Tüm varlığımızla Filistinli esirlerin özgürlüğü için çalışıyoruz
Filistin'deki esirlerin durumu hakkında konuşan Hamas lideri İsmail Heniyye, işgal zindanlarında bulunan 5 binden fazla esirin özgürlüğüne kavuşması için tüm varlıkları ile çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Siyonist işgalcilerin zindanlarında bulunan Filistinli esirlerin son durumu ve yaşanan gelişmeler ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Başakşehir'de düzenlenen basın toplantısına, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) lideri İsmail Heniyye ve Hamas Esirler Ofisi Başkanı Zahir Cabarin katıldı.

video

Toplantıda bir konuşma yapan Hamas lideri Heniyye, 5 binden fazla Filistinlinin işgal zindanlarında esir olarak tutulduğunu, yasa dışı olarak tutulan bu esirlerin özgürlüklerine kavuşması için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Esirler meselesinin tüm Filistinlileri birleştiren bir konu olduğunu belirten Heniyye, Filistin halkının hiçbir zaman esirler için mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini, esirler için ne gerekiyorsa Hamas olarak yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

"Esirler, hem siyasi hem de direniş gruplarının ortak meselesidir"

Filistinlilerin en çok önem gösterdikleri meselelerin başında esirlerin özgürlüklerine kavuşturulması olduğunu söyleyen Heniyye, hem siyasi grupların hem de direniş gruplarının bu sorunu temel mesele olarak değerlendirdiklerini, Hamas'ın gündemindeki en önemli başlıklardan birisinin bu konu olduğunu dile getirdi.

Filistin'deki direniş gruplarının her fırsatta işgal güçlerinden esirleri geri alma ile ilgili çaba sarf ettiklerini vurgulayan Heniyye, direnişin birçok kez esirleri geri almayı başardığını ifade etti.

Hamas lideri Heniyye: Tüm varlığımızla Filistinli esirlerin özgürlüğü için çalışıyoruz

Hamas olarak bu mücadeleye (Filistin İntifadası) başladığımız günden 2 yıl sonra işgalcilerden birkaç kişiyi esir aldıklarını hatırlatan Heniyye, "Bu esirler ile bir takas anlaşması yapılmaya çalışıldı. O tarihten bu yana Filistinli esirlerin özgürlüğü için mücadele ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Hatırlarsanız 2011 yılında işgalci bir asker (Gilad Şalit) esir alınmıştı. Bu esire karşılık yapılan takas anlaşmasıyla binden fazla Filistinli esir özgürlüğüne kavuştu. Esirlerimizin özgürlüğü için çalışmalarımız devam edecek. Esirlerimize buradan bir mesaj vermek istiyoruz. Size destek olmak için tüm varlığımızla arkanızda durmaya devam edeceğiz. Özgürlüğünüz için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız." dedi.

Heniyye, "Filistin halkı ve Filistin Direniş Hareketi nasıl ki geçen sene Mescid-i Aksa için  'Kudüs Kılıcı' adıyla bir mücadele başlattıysa esirler için de bir mücadele başlatmaya hazırdır. Bu mücadelede ne gerekiyorsa yapmaya hazırdır. Filistin Direniş Hareketi, Müslümanların ilk kıblesi için büyük bir mücadele başlatmıştır. Bugün de esirler için mücadele ediyor." diye konuştu.

İslam dünyasına ve uluslararası kuruluşlara çağrı: Esirler için harekete geçin

Filistin halkı başta olmak üzere İslam dünyasına bir çağrı yapan Heniyye, İslami, insani ve hukuki anlamda mücadele edenlere destek olmanın tüm Müslümanlar için bir görev olduğunu söyledi.

Son olarak bölgedeki kurumlara ve uluslararası kuruluşlara da çağrı yapan Heniyye, esirlerin yaşadığı sıkıntıların son bulması, özgürlüklerine kavuşmaları için gereken desteğin verilmesi gerektiğini ifade etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55