,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2243.58
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1468
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

Hacı Adaylarına Hac Hazırlık Kursu

Hacı Adaylarına Hac Hazırlık Kursu
2017 yılı Hac Organizasyonu ile bu sene Batman’dan hacca gidecek olan Hacı adaylarının haccı daha iyi anlaması ve öğrenmesi amacıyla “Hac Hazırlık Kursu” Eğitim semineri düzenlendi.

“Hac Hazırlık Kursu” eğitim semineri İl Müftüsü Turgut Erhan, Halk Sağlığı Müdürlüğünden Dr. Yağmur Soysal, hacı adaylarının katılımıyla Aygün Müftülük Camiinde gerçekleştirildi.

 

Hac yolculuğunu eksiksiz, sıhhat, afiyet, huzur ve huşu içinde  yapmak; sıkıntı ve zorlukları en aza indirmek amacıyla yolculuk için yapılması gereken maddi ve manevi hazırlıklar hakkında hacı adaylarına bilgi vermeye çalıştıklarını ifade eden İl Müftümüz Erhan, konuşmasına şöyle devam etti: “Hac, imkanı olan her Müslüman'ın, belirli bir zaman içinde, belirli mekanları ziyaret ederek, bazı dini görevleri yerine getirmek suretiyle yaptığı ibadettir.”
Hac: Dilleri, kültürleri, renkleri, ırkları, ülkeleri farklı ancak hedefleri, duyguları ve gayeleri aynı milyonlarca Müslümanın ilahi aşk içerisinde bir araya gelmesi ve birlikte Allah’a yönelmesidir.

 

Hac; tevhid, sabır ve ahlak eğitimidir.

Hac; sahip olduğumuz her türlü nimetten uzaklaşıp her türlü acziyeti idrak etmektir.
Hac; bir arınma sürecidir. Bu süreci yaşadıktan sonra nefisle mücadele etmektir.
Hac, Müslüman olmanın sorumluluklarını hakkıyla yerine getirme taahhüdü ve bu taahhüde bağlı kalmaktır.

 

Hayatımızın en anlamlı yolculuğudur.Bu yolculuk; rahmet, uhuvvet, muhabbet, tefekkür, ibret, hikmet, dua ve yakarışlarla yüklüdür.Hac yolculuğu uzun ve kendine özgü zorlukları olan bir yolculuktur.
 

Hac İç İçe Geçmiş Beş Yolculuktur;

Tevhidin tarihine yolculuk,

Kalbe yolculuk,

Ahirete yolculuk,

Beytin Rabbine yolculuk,

Kardeşlerimize yolculuk.

 

Bu yolculukta Sabır, İsar, Takva, Teslimiyet, Disiplin (Zaman ve mekan), Günahlardan arındırma, Eğitim, Cömertlik, Çevre bilinci, İbadet alışkanlığı, Ümmet olma bilinci gibi faziletli kazanımlar elde edeceğiz.

 

Hacda kazanmış olduğumuz bu güzellikleri hayatımız boyunca devam ettirmemiz gerekir. Hacı olabilmek için gösterdiğimiz gayret ve çaba kadar hacı kalabilmek için de çaba ve gayret gösterebilmeliyiz.

 

Hac, tevhit, sabır ve ahlak eğitimidir. Hac, ihramlar içinde, sahip olduğumuz her türlü nimetten uzaklaşmak ve tevazu bilincini yakalamaktır. Hac, bir arınma sürecidir. Bu süreci yaşadıktan sonra nefse karşı mücadelede söz vermektir. Hac, Allah’a olan bağlılığın kalıcı olduğu şuuruna varmak ve Kabe’de söz vermektir.” Dedi.

 

İl Müftüsü Erhan, konuşmasını “Haccınız Mebrûr, Amelleriniz Makbûl, Günahlarınız mağfûr olsun.”  diyerek tamamladı.

 

Seminere katılan hacı adayları,kurstan ve uygulamalı hac provasından çok etkilendiklerini, duygulu anlar yaşadıklarını,hazırlık kursunun faydalı bir seminer olduğunu ifade ederek yetkililere teşekkür ettiler.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55