,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Gazze'deki saldırılarda 14 kişi şehid oldu 31 kişi yaralandı

Gazze'deki saldırılarda 14 kişi şehid oldu 31 kişi yaralandı
Siyonist çetelerin, pazar gününden ateşkes sağlanana dek hükümet binaları, evler, sivil yerler, tarım arazileri gözetmeksizin yapmış olduğu saldırılarda 14 Filistinli şehid oldu, 31 Filistinli yaralandı.

Siyonist çetelerin pazar gününden başlayıp ateşkese kadar devam eden saldırılarında 14 Filistinli şehid oldu, 31 Filistinli yaralandı.

Siyonist çetelerin, pazar gününden ateşkes sağlanana dek hükümet binaları, evler, sivil yerler, tarım arazileri gözetmeksizin yapmış olduğu saldırılarda 14 Filistinli şehid oldu, 31 Filistinli yaralandı. İşgalcilerin hava saldırılarında 80 bina ve kurumun zarar gördüğü belirtildi.

Direniş Güçlerinin misillemelerinde ise 2 işgalcinin öldürüldğü, 100'den fazla işgalcinin de yaralandığı ifade edildi.

Saldırılar nasıl başladı

İşgalciler, saldırılarına pazar akşamı başladı. İşgal ordusuna bağlı özel bir birliğin pazar akşamı Han Yunus'un doğusuna sızıp Direniş Güçleriyle çatışması, uçakların havalanıp saldırgan birliğin güvenliğini sağlamak için direnişçileri bombalaması sonucu biri Kassam Tugayları komutanı 7 kişi şehid olmuş, 7 kişi de yaralanmıştı.

Sızma girişimi hakkında açıklamada bulunan Rusya ise girişimin bir şantaj olduğunu belirterek yaşanan saldırılarda işgalcileri sorumlu tutmuştu.

Saldırıya ilişkin Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Düşman büyük bir operasyon için düğmeye bastı. Gazze içinde direnişe ağır bir darbe indirmek istiyordu. Kendince direniş kabuğuna çekilmişti. Bunun için hazırlanmış siyonist birlik sivil bir araçla Han Yunus şehrinin doğusuna sızdı. Bunu fark eden Kassam Tugayları güçleri aracı takibe aldı ve soruşturmaya tabi tutu. Olay yerine Kassam Tugayları’nın saha komutanı Nureddin Bereke de geldi ve olayı yerinde görmek istedi.

Durumun güçlerimiz tarafından deşifre edilmesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada Komutan Nureddin Bereke ve Kassam Mücahidi Muhammed Macid El-Kara şehid oldular. Operasyonun başarısızlığa uğraması sonrası araç, kaçmak istedi. Bunun üzerine işgal helikopterleri aracın bölgeden güvenli şekilde çıkabilmesi için saldırılara başladılar. Onlarca saldırı düzenlediler.

Güçlerimiz, yoğun hava saldırılarına rağmen bölgeye sızan aracı sınırdaki sac duvara kadar kovaladılar. Çıkan çatışmada Siyonist işgal güçleri ağır kayıp verdiler. Nitekim düşman da bunu itiraf etmek durumunda kaldı. Sac duvarın arkasına inen helikopter kaçan araçtaki askerlerle kayıpları aldı. Mücahitlerimiz çok yakın mesafeden helikoptere de ateş açtılar. İşgal helikopteri iz bırakmamak için Siyonist askerlerin kullandığı aracı havaya uçurdu."

İşgalciler saldırılarına devam etti

Saldırılarına pazartesi gününde de devam eden işgalciler, Gazze'nin kuzey şeridine düzenledikleri hava saldırısında 3 Filistinli şehid oldu, 3 Filistinli yaralandı.

Savaş uçakları ayrıca sivillere ait tarım arazilerini ve yerleşim birimlerini de bombardımana tuttu. Gazze'nin Tel El Hawa bölgesindeki bir okula füze isabet etti ve okulda büyük bir hasara neden oldu. Siyonist rejime ait tanklar da top atışında bulundu.

El Aksa TV'nin merkezi bombalandı

İşgalci rejimin uçakları, akşam saatlerinde El Aksa TV'nin merkezini bombaladı. Saldırıda TV'nin merkez binası tamamen yıkılırken çevredeki binalar da zarar gördü.

İşgalciler, ayrıca kimi direniş liderlerinin evlerini de bombaladı.

İşgalcilerin saldırılarında yaralanan 3 Filistinli şehid olurken şehid sayısı 6'ya çıktı.

Direniş Güçleri siyonist hedefleri vurdu

Saldırılar karşısında misillemelerde bulunan Direniş Güçleri, işgalci çetelere ait birçok noktayı füzelerle vurdu.

Gazze'deki Ortak Operasyon Odası tarafından yapılan açıklamada, misilleme saldırılarında 85 işgalcinin yaralandığı belirtilirken işgalcilerin büyük panik yaşadığı ve bulundukları terk ettikleri ifade edildi.

Kassam Tugayları'nın şehid edildiği saldırıya misilleme

Öte yandan Direniş Güçleri, işgalci askerleri taşıyan otobüsü vurduğunu açıkladı.

Gazze’deki Ortak Operasyon Odası yayınladığı askeri bildiride, kendilerine bağlı mücahitlerin işgal askerlerini taşıyan bir otobüsü Cibaliya’nın doğusunda Kornet tipi füzeyle hedef aldıklarını, otobüste yangın çıktığını ve içindekilerin öldüğünü ve yaralandığını duyurdu.

Saldırıyı itiraf eden işgal rejimi kayıplarını gizleyerek, saldırıda bir kişinin hafif yaralandığını iddia etti.

Direniş Güçleri, siyonistlerin Han Yunus'un doğusuna sızmaya çalıştığı gün Kassam Tugayları'nın şehid edildiği saldırıya karşı bir misilleme olarak otobüsü vurduklarını duyurdu.

Gazze'de ateşkes

Direniş Grupları Ortak Odası, dün akşam saatlerinde direniş ile siyonist düşman arasında Mısır'ın aracılığıyla ateşkes konusunda bir anlaşma sağlandığını açıkladı.

Direniş Ortak Odası'nın konuyla ilgili açıklamasında; "Mısır'ın gayretleri direnişle siyonist düşman arasında ateşkesin uygulamaya konulması konusunda sonuç elde etmiştir." denildi.

Açıklamada siyonist düşmanın ateşkese bağlı kalması durumunda direnişin de ateşkese uyacağı ifade edildi.

Açıklamada siyonist düşmanın saldırgan tutumu karşısında Filistin'deki bütün direniş gruplarının ortak hareket ederek kahramanca bir savunma gerçekleştirdiği, işgalci düşmanın planladığını gerçekleştiremediği vurgulandı.

Bu açıklamadan kısa bir süre önce de Filistin İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye işgalcinin saldırgan tutumunu değiştirmesi durumunda ateşkes konusunda bir uzlaşma sağlanmasının mümkün olduğunu dile getirmişti.

Heniyye akşam saatlerinde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti: "Direniş halkını ve kendini israilin düşmanca tutumu karşısında savunmuştur. Filistin halkı da her zaman olduğu gibi direnişi sabırla ve övünçle kucaklamıştır."

Saldırılarda 14 Filistinli şehid oldu, 31 Filistinli yaralandı

Direniş Grupları Ortak Odası'ndan yapılan açıklamada, siyonist çetelerin, pazar gününden ateşkes sağlanana dek hükümet binaları, evler, sivil yerler, tarım arazileri gözetmeksizin yapmış olduğu saldırılarda toplamda 14 Filistinlinin şehid olduğu, 31 Filistinlinin yaralandığı ve hava saldırılarında 80 bina ve kurumun zarar gördüğü belirtildi.

Direniş Güçlerinin misillemelerinde ise 2 işgalcinin öldürüldüğü, 100'den fazla işgalcinin de yaralandığı ifade edildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55