,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C

Gaziantep’te bayram coşkusu

Gaziantep’te bayram coşkusu
Gaziantep’te küçük büyük herkes tüm İslam âleminde olduğu gibi sabahın erken saatlerinde bayram namazı için camilere akın etti.

​On bir ayın sultanı Ramazan ayının sona ermesiyle Gaziantep’te vatandaşlar, Ramazan bayramını büyük bir coşku ile karşılayarak, bayrama kavuşmanın sevincini yaşadı.

Gaziantep’te küçük büyük herkes tüm İslam âleminde olduğu gibi sabahın erken saatlerinde bayram namazı için camilere akın etti. Bayram namazı için sabahın erken saatlerinde camilere akın eden Gaziantepliler, Ulu Cami başta olmak üzere kentteki diğer camilerde bayram namazlarını kılarak, namazı sonrası bayramlaşıp, bayramın sevincini yaşadılar.

Müslümanlar bir taraftan Ramazan Bayramı'na girmenin sevincini yaşarken, bir yandan da rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayının sona ermesinin burukluğunu yaşadığı görüldü.

Bayram namazı için sabahı erken saatlerinden itibaren camilere akın eden vatandaşlar, dualar ederek imamların vaazını dinledi. Hep birlikte saf tutan vatandaşlar, bayram namazını coşkuyla kıldı.

Namazın ardından tekbirlerle minbere çıkan cami imamları, bayramların anlam ve önemini anlatan hutbeler verdi. Hutbenin ardından camiyi dolduran vatandaşlar, salavatlar ve tekbirler eşliğinde bayramlaştı.

Teşrik tekbirleri ve bayram hutbesi ile tamamlanan namazın ardından vatandaşlar, cami çıkışında ise birbirleriyle musafahalaşarak bayramlaşırken, bayramlaşmanın ardından vatandaşlar evlerine dağıldı.

Şehitkamil ilçesindeki Gazikent Emine Eruslu Camii’de kılınan bayram namazının ardından HÜDA PAR Gaziantep milletvekili adayları Mustafa Bzokurt ve Mustafa Özlü, vatandaşlar ile tekbir ve salavatlar eşliğinde bayramlaştı.

Ramazan Bayramı'nın tüm İslam âleminin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların da sona ermesine ve Müslümanlar arasında vahdetin oluşmasına vesile olmasını temenni eden HÜDA PAR Gaziantep milletvekili adayı Mustafa Bozkurt, şunları söyledi.

"Özelde ülkemizin, genelde ise tüm İslam aleminin Ramazan Bayram’ı mübarek olsun. İslam aleminin bayramını kutluyorum. Bayram Rabbimizin bize bir lütfudur. Bu bayram vesilesiyle Rabbim bir şekilde evinden, yurdundan ve sevdiklerinden uzaklaşmış tüm Müslümanları inşallah yurtlarına, evlerine ve sevdiklerine kavuşturmayı nasip etsin. Bu bayram vesilesiyle Rabbim ümmetin akan kanını durdursun. Bu zulümler, yıkımlar ve savaşlar dursun. İnsanlara, insanlığa, İslam âlemine barış, huzur ve mutluluk getirsin. Bayramda Allah-u Teâla’yı razı etme gayreti içerisinde olmalıyız. Bayramı Allah-u Teâla’nın razı olduğu bir şekilde kutlamalıyız. Bayram deyip Allah (Celle Celaluhu) muhafaza her şeyin mubah, serbest olmadığını, dinimizde olmayan ve Allah-u Teâla’nın yasakladığı haramlara ve yasaklara karşı durmak lazımdır." dedi.

Bayram namazı için camiye gelen Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, İslam aleminin Ramazan Bayram’ına girmenin sevincini ve mutluğunu yaşadığını belirterek, herkesin bayramını kutladı.

Yağcı, "Bir ay boyunca oruçlarımızı tuttuk. Bugünde bayramımızı yapıyoruz. Bu bayramın bütün İslam alemine, memleketimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bugün de bayram namazımızı kıldık. Bayramımızı kutluyoruz. Herkesin bayramını tebrik ediyorum, hayırlı bayramlar diliyorum." şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Cuma Kara ise, "Allah (Celle Celaluhu) şükürler olsun ki böylesi bir günü bizlere nasip etti. İnşallah bu bayram tüm İslam alemine hayırlı ve uğurlu olsun. Bu bir kardeşlik bayramıdır. Bütün Müslümanların bayramıdır. Allah (Celle Celaluhu) herkese mübarek etsin." diye konuştu.

"Allah (Celle Celaluhu) inşallah bütün İslam âlemine hayırlı, huzurlu ve mutlu bir bayram nasip etsin" temennisinde bulunan Fadıl Yılmaz da şunları dile getirdi:

"Bayramda bütün sevdiklerimizle, akrabalarımızla bayramlaşalım. İnşallah güzel bir bayram geçirelim. Allah (Celle Celaluhu) şükürler olsun ki bizleri bu bayram sabahına kavuşturdu ve inşallah vatanımıza, milletimize hayırlı ve huzurlu bir bayram nasip etsin. Yaptığımız ibadetler sadece Ramazan ayına has değildir. İbadetlerimizi devam ettirmeye çalışalım." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55