,
  • BIST 8883.07
  • Altın 2238.645
  • Dolar 32.3358
  • Euro 35.0932
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

"Gaziantep'e 127 milyon TL'lik spor yatırımı yapacağız"

"Gaziantep'e 127 milyon TL'lik spor yatırımı yapacağız"
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gaziantep'te inşa edilecek spor salonları, havuzlar ve spor sahaları için Bakanlığın 127 milyon TL'lik spor altyapı yatırımında bulunacağını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kilis'teki temaslarının ardından Gaziantep'e gelerek,  700 okulun spor kulübüne malzeme yardımı ve değişik bölgelerde spor salonu ile yüzme havuzunun yapımı için protokol imzaladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi ve Şehitkâmil Belediyesi’nin katkıları ile yapılacak spor yatırımları için Şahinbey Karataş Spor Salonu’nda protokol imzalandı, temsili olarak okullara malzeme yardımında bulunuldu.

Törende konuşan Bakan Kasapoğlu, Suriye'deki savaştan dolayı kente sığınan mültecilere kucak açan Gaziantep'in ensarlık konusunda da bütün dünyaya örnek olduğunu belirtti.

Bakanlık olarak Gaziantep'in gençleri için her türlü güçlü desteği vereceklerini dile getiren Kasapoğlu, "Biliyorsunuz yaklaşık bir buçuk ay önce Gaziantep'e geldik. O görüşmelerimizde bir takım projeleri konuştuk. Bunların neticesinde yaklaşık 3 hafta önce de Ankara'da 127 milyon TL'lik tesis alt yapısı için havuzlar, spor salonları, spor sahaları, kulüplerin desteklenmesi noktasında pek çok yatırımı el birliği ile imzaladık. Ülkemizdeki spor yatırımlarına baktığımızda açıkçası çok ciddi bir farkı görüyoruz. Çok basit bir örnek vereceğim. 2002 yılında Türkiye'de bin 500'e yakın spor tesisi varken, aradan geçen 17 yıllık süreçte mevcut spor tesisi sayısı yerel yönetimlerimizin spor tesislerini hesaba katmadığımız zaman bir 5 bine yakın tesis demek. Bu açıkçası sporda yaşanan devrimi ortaya koyan çok bariz bir rakam." dedi.

Gaziantep Valisi Davut Gül de bugün yaklaşık olarak 5 milyon değerinde spor malzemesi dağıtıldığını ifade etti.

Gül, "Buraya geldiğimizde okul aile birliği başkanları ile toplantı yaptık. Yani sizlerin anneleri, babaları ile konuştuk. Gördük ki aileler, çocuklarının spor anlamında yetişmesini istiyorlar. Biz de bakanımıza gittiğimizde okul spor kulüplerinin bütün Türkiye'de kurulması gerektiğini gördük ve bakanımızın da hedeflerine uygun bir şekilde tüm okullarımızda birleştirme sınıflar hariç tamamında 700 okulumuzda okul spor kulübü kurduk. Daha da önemlisi bütün belediyelerimiz bu okul spor kulüplerinin bütün malzeme ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söylediler. Bugün yaklaşık 5 milyon değerinde malzeme dağıtıldı." şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de "Ekonomisi ve sanayisi ile yükselen Gaziantep' dedik. Sosyal projeleriyle yükselen Gaziantep' dedik. Ama şimdi 'sporu ve gençleri ile yükselen bir Gaziantep var' diyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Kasapoğlu ve belediye başkanları arasında 127 milyon TL'lik spor altyapısı yatırımı için protokol imzalandı. Daha sonra okul spor kulüplerine malzeme dağıtımı yapıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55