,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Evlatlarına kavuşmayı bekleyen aileler HDP'den çocuklarını istiyor

Evlatlarına kavuşmayı bekleyen aileler HDP'den çocuklarını istiyor
PKK tarafından çocukları kandırılarak dağa götürüldüğü gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbeti tutuna aileler, 493'üncü gününde umutlu bekleyişlerini sürdürüyor.

 

Türkiye'nin farklı kentlerinden Diyarbakır'a gelerek HDP İl Binası önünde evlat nöbeti tutan aileler, çocuklarının kendilerine geri verilmesini istiyor. 493 gündür kararlı bir şekilde evlatlarını isteyen aileler, çocuklarına sağ-salim kavuşmak için umutla beklemeye devam ediyor.

PKK'nın kocasını katlettiğini dile getiren Nazime Arslan, bir gün okula gitmek için evden çıkan kızının bir daha geri gelmediğini belirterek PKK ve HDP'nin yıllardır halkı kandırdığını söyledi.

Nazime Arslan

"Hem kocamı öldürdüler hem de kızımı dağa kaçırdılar"

Kızı kandırılarak götürüldükten sonra HDP Hakkâri İl Binası'na gittiğini ifade eden Arslan şöyle konuştu:

"Ne kadar bağırıp çağırdıysam da fayda etmedi. Kızımı bana vermediler. PKK bana zulmetti. Suçsuz sebepsiz yere eşimi öldürdü. Kızım gittiğinden beri kızımdan herhangi bir haber alamadım."

Kaçırılan kızına seslenen anne Arslan, "Hatice kızım gel, babanı PKK öldürdü. Senin orada ne işin var? Kızım gel teslim ol. PKK'dan bize fayda gelmez. PKK, yılardır Kürtlerin çocuklarını öldürdü. PKK sizleri kandırıyor. Kızım onlar haindir. Hem babanı öldürdüler hem de seni zorla yanlarında tutuyorlar. Sen ve yanındakiler kaçın, gelin. Allah hakkımızı bırakmasın." şeklinde konuştu.

Gevez Erdinç

"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi oğlumun da hakkını savunsun!"

Evlat nöbetini tutan annelerden Gevez Erdinç, oğlu Mikail Erdinç'in Hukuk Fakültesi'nde okuduğunu ve PKK'nin kendisini kandırarak dağa götürdüğünü anlattı.

Van'ın Gürpınar ilçesinden geldiğini aktaran anne Erdinç, "Oğlum Mikail Erdinç, İstanbul Marmara Üniversitesi'nde Hukuk Bölümü'nde okuyordu. HDP oğlumu üniversitede kandırıp kaçırdı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Selahattin Demirtaş'ın özgürlük hakkı olduğunu söylüyor da benim oğlumun hakkını neden dile getirmiyor? AİHM, benim oğlumun hakkını da savunsun. 6 yıldır oğlumu görmemişim. Oğluma sesleniyorum. Korkma gel teslim ol. Hiç korkma onlardan kaç gel oğlum." ifadelerini kullandı.

Rukeyda Adıyaman

"Dağa kaçırılan oğlum henüz 9 yaşında"

PKK tarafından Hakkâri'de kaçırılan 9 yaşındaki Hamza Adıyaman'ın annesi Rukeyda Adıyaman, oğlunun tek başına ihtiyaçlarını bile gideremeyecek kadar küçük olduğunu söyleyerek acısını şu sözlerle dile getirdi:

"PKK, oğlumu kandırmadı, oğlumu resmen kaçırdı. Oğlumu okuduğu okulun önünden arabaya zorla bindirip kaçırdılar. Oğlumu kaçırdıkları arabanın içinde elli ve ağzı bağlı olarak görenler olmuş. Oğlum daha 9 yaşında, çok küçük. Kaçırılacak yaşta bile değil. Oğlum tek başına doğru düzgün yemek yemesini beceremiyor. Oğlumu HDP'den istiyorum. Oğlumu da almadan buradan ayrılmayacağım." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55