,
  • BIST 9871.97
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 28 °C

Ergin: Eğitimciye Şiddet Son Bulmalı

Ergin: Eğitimciye Şiddet Son Bulmalı
Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin, Beşiri'de Ahmet Şahin adlı öğretmene yapılan saldırıyı kınadı.

Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin,  Pazartesi günü Beşiri ilçesi Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Ahmet Şahin'in okul bahçesinde kalabalık bir grubun saldırısına uğramasını kınadı.

Ergin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

22.10.2018 Pazartesi günü Beşiri ilçemiz Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Ahmet Şahin Okul bahçesinde kalabalık bir grubun saldırısına uğramıştır.

İlme, irfana, âlime ve arife hürmeti esas alan bir medeniyetin bakiyesi olan Türkiye’de eğitimcilere yönelik şiddet olaylarına her gün bir yenisi ekleniyor. Yürüttükleri onurlu mesleğin manevi karşılığı olan saygının çok görüldüğü; ‘saldırı’, ‘darp’ gibi olayların sıradanlaştığı, maalesef kanıksandığı günleri yaşıyoruz. Öğretmene saygı sorunu en temel meselelerimizden biri haline gelmiştir.

Sınıfların akıllı tahtayla, öğrencilerin tablet bilgisayarla buluşturulduğu ülkemizde, geleceğimiz olan çocuklara bilgi, beceri ve değer kazandıran öğretmenlere reva görülen muamele ve buna mukabil gösterilen kayıtsızlık oldukça düşündürücü ve aynı zamanda vahimdir. Eğitim çalışanları Türkiye’nin dört bir yanında şiddet olaylarına maruz kalmaktadır. Bu hazin durum bizleri derinden üzmekte ve geleceğe yönelik endişelerimizi daha da artırmaktadır.

 “ŞİDDET UYGULAYANLARA YASAL DÜZENLEMELER YAPILMALI,  CEZALAR CAYDIRICI OLMALI” 
Maalesef artık eğitim çalışanları birçok kesim tarafından rahatlıkla hedef alınabilmekte ve bunlara karşı savunmasız kalmaktadır. Gelinen bu nokta, herkesin sorumluluk üstlenmesi, bu kötü gidişin durdurulması için harekete geçmesi gerektirmektedir. “Görevi başında veya görevinden dolayı şiddete uğrayan eğitim çalışanlarına karşı şiddet uygulayanlara gerekli yasal düzenlemeler acilen yapılmalı ve caydırıcı cezalar verilmelidir.

Toplumsal sorun haline gelen şiddet gibi konularda ortak tavır geliştirmek ve çözüm bulmak, sorunların üstesinden gelinmesi için sorumluluk almak artık bir zorunluluktur.

Buradan hareketle, ‘eğitimciler hedefse, geleceğimiz karanlıktır’ diyor;  sorunun çözümü için herkesi, elini taşın altına koymaya çağırıyoruz ve herkes şunu bilmelidir ki, öğretmen asla sahipsiz değildir. Bütün gücümüzle arkadaşımızın yanında olacak ve arkadaşımızın uğradığı şiddetin takipçisi olacağız. Eğitimciler Birliği Sendikası olarak, eğitim çalışanlarına ve öğrencimize uygulanan şiddeti kınıyor, yetkilileri gereken tedbirleri ivedilikle almaya ve kamuoyunu daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz”

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55