,
  • BIST 9903.83
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 26 °C

Elibüyük: Mültecilerle ilgili siyasilere büyük sorumluluk düşüyor

Elibüyük: Mültecilerle ilgili siyasilere büyük sorumluluk düşüyor
HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, İl Başkan Yardımcılarından oluşan bir heyetle son dönemde gündemi meşgul eden mülteci meselesini görüşmek üzere Uluslararası Mülteci Hakları Derneği'ni ziyaret etti.

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, Uluslararası Mülteci Hakları Derneği'ne gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı konuşmada, mülteci sorunlarının giderilebilmesi için siyasilere büyük sorumluk düştüğünü söyledi.

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan heyet, mülteci konusunu görüştü. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede düzensiz göç ve mülteci sorunları hakkında yaşanan aksaklıklar ele alındı.

Görüşmede konuşan HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, "Son zamanlarda özellikle Suriyelilere, genelde ise Afganlı mültecilere yönelik bazı gelişmeleri konuştuk. Bu durum üzerinden sosyal medyada kirli bir algı oluşturuldu. Mülteciler yaşam alanı denilemeyecek yerlerde, bodrum katlarında lüks dairelerin fiyatına kiralarla kalıyorlar. Siyasetçilere burada çok büyük sorumluluk düşüyor. Fakat esas sorumsuzluğu da onlar yapıyorlar. Özellikle seçim zamanında bu meselenin propaganda haline getirilmesi, bu noktada iktidar ve muhalefetin iyi bir sınav verdiğini düşünmüyorum. Çünkü muhalefet, Suriyeliler üzerinden hükümeti sıkıştırmaya çalışıyor. Hükümet de refleks olarak atılması gereken adımları eksik atmaya zorlanıyor. HÜDA PAR olarak bu noktada zaman zaman Genel Merkez tarafından yapılan açıklamalar ve çalışmalar var. Daha fazla sorumluluk almak istiyoruz." şeklinde konuştu.

UMHD Başkan Vekili Av. Abdullah Resul Demir de,  İstanbul' da ikameti olmayanların kayıtlı illere geri gönderildiğini söyledi.

Demir, İstanbul'da ikamet ettiği halde herhangi bir ilde ikameti olmayıp yurda izinsiz giriş yapanların valilik tarafından toplanma merkezlerine götürülerek orada yapılan mülakat sonrasında kimlik verildiği veya kendi talepleri doğrultusunda Suriye'ye geri gönderildiğini ifade etti.

"Uygulama sadece Suriyeli mültecileri kapsamıyor"

Söz konusu uygulamanın sadece Suriyeli mültecileri kapsamadığını söyleyen Demir, bu uygulamanın Afganistan, Özbekistan, Pakistan ve Bangladeş gibi ülkelerden gelen mülteciler için de geçerli olduğunu hatırlattı.

Suriyeli mültecilerin baştan beri kayıt altına alınması gerektiğini fakat hükümet yetkilileri tarafından bu uygulamanın yapılmadığını belirten Demir, konuya ilişkin yakın zamanda Göç İdaresi yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve yetkililerin Suriyelileri asla geri göndermediklerini ifade ettiğini söyledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55