,
  • BIST 9889.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 27 °C

Dünya 24 Haziran’ı TRT World’den izleyecek

Dünya 24 Haziran’ı TRT World’den izleyecek
Yurt içi ve yurt dışından özel yayınları, uzman görüşleri ve seçmenin nabzını dünyaya duyuracak TRT World, “Türkiye’nin Seçimi” özel programında artırılmış gerçeklik teknolojisi ile sonuçları an be an dünya ile paylaşacak.

Yeni Cumhurbaşkanı ve 600 milletvekilini seçmek için 59 milyon 391 bin 328 seçmen 24 Haziran Pazar günü sandık başına gidecek.

 

Seçmen sayısı ile 171 ülkenin nüfusunu geride bırakan Türkiye’de olduğu kadar da dünyada da seçim sonuçları heyecanla bekleniyor.

 

Türkiye’nin uluslararası haber platformu TRT World, bölge istikrarı için kilit önemdeki seçimleri, hazırladığı kapsamlı seçim günü yayınları ile dünyaya duyuracak.

 

Cumhurbaşkanı adaylarının oy kullanma süreçlerinin takibi ile başlayacak TRT World seçim günü özel yayını, TRT World ekiplerinin İzmir’den Diyarbakır’a seçmenin nabzını ekranlara yansıtacağı “Türkiye Yolculuğu” ile devam edecek.

 

Seçim yasaklarının saat 18:00’de sona ermesiyle, 3 ayrı stüdyodan canlı yayınlanacak “Türkiye'nin Seçimi” özel yayını ile Yüksek Seçim Kurulu’ndan gelen sonuçlar artırılmış gerçeklik teknolojisinden yararlanılarak üç boyutlu grafikler aracılığı ile uzman isimlerle değerlendirilecek.

 

TRT World’ün deneyimli ekran yüzü Alican Ayanlar, aralarında Siyaset Bilimci- Ekonomist Onur Erim, SETA Washington DC Araştırma Direktörü, Daily Sabah Gazetesi Yazarı Kılıç Buğra Kanat ve ABD Eski Azerbaycan Büyükelçisi Matthew Bryza’nın yer aldığı isimleri konuk ederek seçimle ilgili anlık analizleri ekranlara getirecek.

 

Ayrıca program boyunca gerçekleştirilecek 3G görüntülü bağlantılarla Berlin, Washington D.C., Kaliforniya ve İstanbul’dan katılacak konuklar seçimi değerlendirecekler.

 

Newsfeed programı sunucusu Kamali Melbourne ise, seçmenlerin sosyal medya yansımalarını değerlendirecek.

 

Sunucu Maria Ramos ise, TRT World’ün ilk kez kullanacağı artırılmış gerçeklik uygulaması eşliğinde seçim sonuçlarını grafikler ve haritalar ile izleyiciye aktaracak. Son teknolojinin kullanılacağı TRT World “Türkiye’nin Seçimi” özel yayını adayların oy oranı, meclis dağılımı gibi grafikleri artırılmış gerçeklik uygulaması ile sunacak.

 

İstanbul'dan Ankara'ya, İzmir'den Diyarbakır'a Türkiye'nin dört bir yanında gün boyu yayın yapacak TRT World; Brüksel ve Washington DC gibi merkezlerden yayınlar ile Avrupa ve Amerika’nda seçim sonuçlarına yönelik yorumları ekrana getirecek.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55