,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 26 °C

"Darbelerle hesaplaşılmadan darbeci zihniyetin yok olmayacağı bilinmelidir"

"Darbelerle hesaplaşılmadan darbeci zihniyetin yok olmayacağı bilinmelidir"
Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, 28 Şubat darbesinin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

​Mustazaflar Cemiyeti, 28 Şubat darbesinin yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, sivil ya da askerî darbelerle gerçek manada hesaplaşılmadan darbeci zihniyetin yok olmayacağının bilinmesi gerektiğini vurguladı.

22 yıl önce bir milleti tahakküm altına almayı amaçlayan 28 Şubat Darbesi'nin yaşattıklarının hafızalarda tazeliğini koruduğu belirtilen mesajda, o karanlık günlerde yaşanan hak ihlalleri, baskı ve zulümlerin ülkenin istikbali olan bir nesli heder ettiği ifade edildi.

Hukuksuz yargılamalar sonucu zindanlara konulan masumların, okullarından koparılan çok sayıda öğrencinin, işlerinden olan kamu çalışanlarının gerçek anlamda adalet bekletişinin de sürdüğü vurgulanan mesajda, şunlar kaydedildi:

"Bu sürecin bin yıl devam edeceğini söyleyenler kamu vicdanında mahkûm edildi. Fakat özü itibariyle İslami kimliği hedef alan, siyonist-emperyalist aklın arkasında olduğu 28 Şubat Darbesi'nin aktörlerinden, işledikleri cürümlere ilişkin tam anlamıyla hesap sorulmadı. Darbenin; siyaset, ekonomi ve medya ayağına yönelik de girişimlerde bulunulmadı."

"Hukuksuz yargılamalarla hapsedilen mazlumlar özgürlüğüne kavuşturulmalıdır"

Mesajda, "Hukukun, insan haklarının ayaklar altına alındığı, İslami yaşantının izole edilmeye çalışıldığı sürek avında yaşanan mağduriyetler artık tamamen giderilmelidir. Başta 28 Şubatçılar olmak üzere benzer vesayetçi güruhlar tarafından oluşturulan kirli devlet hafızası temizlenmelidir. Var olan kirli hafıza nedeniyle hala güvenlik soruşturmalarına takılan binlerce insanın önündeki engeller kaldırılmalıdır. Fişlenmiş, potansiyel suçlu olarak görülmüş insanlar üzerindeki baskı ve halen yaşamaya devam ettikleri mağduriyetler sonlandırılmalıdır. Haksız gerekçeler, hukuksuz yargılamalarla hapsedilen mazlumlar özgürlüğüne kavuşturulmalıdır." çağrısında bulunuldu.

"Makûs tarihin tekerrür etmemesini temenni ediyoruz"

"Sivil ya da askerî darbelerle gerçek manada hesaplaşılmadan darbeci zihniyetin yok olmayacağı bilinmelidir." ifadesine dikkat çekilen mesajda, "12 Eylül, 28 Şubat, 15 Temmuz gibi amacına ulaşmış veya akim kalmış darbeler ile e-muhtıraların tekrar yaşanmaması için acılardan dersler çıkarılmalıdır. 28 Şubat darbesinin 22. yılında, bir kez daha makûs tarihin tekerrür etmemesini temenni ediyoruz." diye belirtildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55