,
  • BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 20 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'ye boykot uygulayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'ye boykot uygulayacağız
"İktidarının 16'ncı Yılında AK Parti" Sempozyumunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Türkiye'yi hedef alan yaptırımları ilişkin sert mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuruluşundan Bugüne AK Parti Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada, “Dün siyasi özgürlüğümüzü, birbirimize kenetlenip çıplak ellerimizle darbecilerin silahlarına galebe çalarak korumuştuk. Bugün de ekonomik özgürlüğümüzü, yine birbirimize kenetlenip imkânlarımızı seferber ederek koruyacağız. Ekonomik tetikçilere vereceğimiz en güzel cevap, işimize dört elle sarılmak olacaktır. Daha çok üreteceğiz. Daha çok ihraç edeceğiz. Daha çok istihdam oluşturacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından düzenlenen, “Kuruluşundan Bugüne AK Parti Sempozyumu”na katıldı.

ATO Congresium'da düzenlenen sempozyumda, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

“AK PARTİ’NİN TARİHİ, MİLLETİMİZİN TARİHİ KADAR ESKİDİR”

Sempozyumun başarılı geçmesini dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti’yi ve AK Parti dönemini anlamanın, bugünlerde çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun için siyasetten dış politikaya, ekonomiden toplumsal hayata kadar her alanda AK Parti’nin Türkiye’de gerçekleştirdiği büyük dönüşümün konuşulacak, tartışılacak, değerlendirilecek olmasını önemli görüyorum” dedi.

“AK Parti, nevzuhur bir siyasi oluşum değildir. Biz, en başından beri AK Parti’yi milletimizin partisi olarak gördük ve öyle tanımladık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Dolayısıyla AK Parti’nin tarihi, milletimizin tarihi kadar eskidir. Cumartesi günü yapacağımız büyük kongremizde, bu konuyu enine boyuna kamuoyumuzla paylaşacağız.”

“EKONOMİNİN GEREKTİRDİĞİ TEKNİK TEDBİRLERİ ALIYORUZ”

Konuşmasında, Türkiye’ye yönelik açık bir ekonomik saldırı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eskiden bu işler daha sofistike, daha örtülü, daha dolaylı yollardan yapılırdı. Şimdi bodoslama bir şekilde üzerimize geliyorlar. Buna karşı yapabileceğimiz iki şey var. Bunlardan biri ekonomik, diğeri siyasi tavırdır. Ekonominin gerektirdiği teknik tedbirleri alıyoruz” şeklinde konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ilgili tüm kurumlarını bu konuda gece-gündüz çalıştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz de tüm süreci yakından takip ediyoruz” dedi.

“MİLLETİMİZLE BİRLİKTE DOLARIN, FAİZİN KARŞISINDA KARARLILIKLA DURACAĞIZ”

Türk Milleti’nin istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda, canıyla, malıyla, dişiyle, tırnağıyla tüm varlığını ortaya koyacağını defaatle gösterdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “15 Temmuz bunun en son, en büyük ve en çarpıcı örneğidir. Dün milletimizle birlikte tankların, topların, uçakların, helikopterlerin, namluların karşısında dimdik durmuştuk. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, bugün de milletimizle birlikte doların, kurun, enflasyonun, faizin karşısında aynı kararlılıkla duracağız. Dün siyasi özgürlüğümüzü, birbirimize kenetlenip çıplak ellerimizle darbecilerin silahlarına galebe çalarak korumuştuk. Bugün de ekonomik özgürlüğümüzü, yine birbirimize kenetlenip imkânlarımızı seferber ederek koruyacağız.”

Konuşmasının devamında millete ve iş dünyasına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomik tetikçilere vereceğimiz en güzel cevap, işimize dört elle sarılmak olacaktır. Daha çok üreteceğiz. Daha çok ihraç edeceğiz. Daha çok istihdam oluşturacağız. Daha çok ter dökeceğiz, daha çok emek vereceğiz.  Dışarıdan dövizle aldığımız her ürünün daha iyisini, daha kalitelisini burada üretip, biz dışarıya satacağız. Dışarıya para verip yaptırdığımız her işin daha güzelini yapıp, biz dışarıya servis edeceğiz” dedi.

“ÜLKEMİZE YATIRIM YAPMAYI DÜŞÜNENLERİ DAHA ÇOK TEŞVİK EDECEĞİZ”

“Pazarlarımızı genişletmek için dünya kazan biz kepçe daha çok dolaşacağız. Ülkemize yatırım yapmayı düşünenleri daha çok teşvik edeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaynakları içeriden dışarıya doğru değil, dışarıdan içeriye doğru akıtacaklarını belirterek, “Bunları başardığımızda, önümüze konan engellerin birer birer devrildiğini, kurulan tuzakların birer birer bozulduğunu, yazılan senaryoların birer birer yırtıldığını göreceğiz. Millet olarak bunu daha önce defalarca başardık. Çanakkale’de başardık. İstiklal Harbinde başardık. Menderes’le başardık. Özal’la başardık. AK Parti’yle 16 yıldır başarıyoruz. İnşallah bu defa da başaracağız” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55