,
  • BIST 10643.58
  • Altın 2499.929
  • Dolar 32.215
  • Euro 34.8806
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 19 °C

Eğitim-Bir-Sen'den öğretmenin darp edilmesine tepki

Eğitim-Bir-Sen'den öğretmenin darp edilmesine tepki
Batman'da bir öğretmenin görevi başındayken bir öğrenci velisi tarafından darp edilmesine tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, yaptığı yazılı açıklamada saldırıyı gerçekleştiren şahsın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

7 Mayıs Salı günü Batman'ın Kozluk İlçesi Samanyolu İlkokulunda bir öğrenci velisinin ders esnasında Okul Müdürü ve öğretmenleri, diğer öğrencilerin önünde darp etmesi ile ilgili Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü yazılı açıklamada bulundu.

Türkiye'de eğitimcilere yönelik saldırıların tedbir alınmadığı için artarak devam ettiğini belirten Önlü, eğitim ve şiddeti aynı cümle içerisinde kullanmanın bile kendilerini derinden yaraladığını söyledi.

Eğitimciye saldırının topluma ve toplumun geleceğine yapılmış bir saldırı olduğunu ifade eden Önlü, olayın faillerinin hukuk önünde hesap vermesi için her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

"Yapılan bu şiddet eylemi asla kabul edilemez"

Önlü, "7 Mayıs Salı günü Samanyolu Ortaokulunda menfur bir hadise ile karşılaştık. Kendisi de bu okulun velisi olan bir şahıs saat ders saatinde okula gelmiş herhangi bir izin almaksızın okula girmiş. Okul Müdürü ve öğretmenleri diğer öğrencilerin önünde darp etmiş ve tartaklamıştır. Olaya müdahale etmeye çalışan ve öğrencisini korumak için çabalayan idareci ve öğretmen arkadaşımız da şiddete uğramıştır. İlgili şahıs âdeta eğitim kurumunda terör estirmiştir. Yapılan bu şiddet eylemi asla kabul edilemez. Hafife alınamaz. Görmezden gelinemez. Gündemden düşmesi beklenemez." dedi.

"Öğretmenlerimize karşı yapılan bu çirkin davranışı şiddetle kınıyoruz"

Son zamanlarda eğitimcilere karşı darp olaylarının sıkça yaşanmaya başlandığına dikkat çeken önlü, "Eğitim çalışanları bazen bu olayda olduğu gibi fiili şiddete maruz kalmakta bazen de psikolojik şiddetin muhatabı olmaktadırlar.  En büyük gayesi bu güzel ülkenin çocuklarını milletini ve memleketini seven insani değerleri esas alan bir anlayışla yetiştirmek için mücadele eden öğretmenlerimize karşı yapılan bu çirkin davranışı şiddetle kınıyoruz." diye belirtti.

"Bu saldırı bütün öğretmenlere ve eğitim camiasına yapılmıştır"

Kültürümüzde ve medeniyetimizde öğretmenlerin eli öpülen insanlar olduğuna vurgu yapan Önlü, eğitimcilerin bilgi ve hikmeti temsil edenler olduğunu ifade ederek açıklamasına söyle devam etti:

"Çocuklar bizim gözbebeğimizdir. Onların arasında yaşanan küçük tartışmalar okulda çözülür. Bu da eğitimin bir parçasıdır. Şiddete uğrayan öğretmenimizin, öğrencimizin ve diğer öğrenci ve öğretmenlerin ciddi bir travma yaşadıkları aşikardır. Burada yapılan saldırı bütün öğretmenlere ve eğitim camiasına yapılmıştır. Şiddet, her geçen gün artmakta, farklı faillerle yeni kulvarlar bulmakta, en uzağında olması gereken yerlere bile girmekte; toplumsal bağlarımızı çözmekte, geleceğimizi karartmaktadır."

"Olayın failleri hukuk önünde hesap vermeli"

Önlü, "Başta Millî Eğitim Bakanlığı olmak üzere, bütün eğitim camiası, siyasiler, mülki idareler, aydınlar, gazeteciler, aileler bu konuda büyük bir aile olduğumuz şuuru ve duyarlılığı ile sorumlu davranmalıdır. Eğitim merkezli düzenlemeler ciddi bir duyarlılık ve sorumlulukla yeniden tanzim edilmelidir. Öğretmenlik mesleğine itibar kazandırılmalı, eğitim çalışanlarımız saldırılara açık, korumasız, korunaksız, güvensiz bırakılmamalıdır. Çocuklarımızı, umudumuzu, geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz her bakımdan korunmalı, etkinleştirilmelidir.  Eğitimciler Birliği Sendikası olarak bu ve benzeri olaylara asla duyarsız kalmayacağız. Bu menfur olayın takipçisi olacağız. Olayın faillerinin hukuk önünde hesap vermesi için her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55