,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.519
  • Dolar 32.3303
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

"Çocuklarımıza kaliteli eğitim sağladığımız sürece dünya da söz sahibi olacağız"

"Çocuklarımıza kaliteli eğitim sağladığımız sürece dünya da söz sahibi olacağız"
​Siirt’te 2017-2018 eğitim-öğretim-dönemi 518 okulda 95 bin öğrencinin katılımıyla başladı.

Yaz tatilinin bitimiyle Siirt'te özel ve resmi 518 okulda 95 bin öğrenci ve 4 bin 300 öğretmen ders başı yaptı.

Yeni eğitim-öğretim yılı etkinlikleri kapsamında Siirt Eşref Bitlis İlköğretim Okulunda ilk ders yılı yapılan resmi törenlinle başladı. Törene Siirt Vali Vekili Bünyamin Kuş, Siirt Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fethi Suay ve veliler katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mehmet Şirin Ekinci yaptı. Ekinci, bir ülkede yapılacak en önemli yatırımın çocuklar ve gençlere yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Ekinci, “Büyük bir sabır ve özveri isteyen bu yatırımı hedefi daima yükselmek olan toplumlar, asla göz ardı etmezler. Çocuklarımıza kaliteli eğitim sağladığımız sürece, dünya sahnesinde söz sahibi olacak ve değer göreceğiz. Bugün bize emanet ettiğiniz çocuklarınızı sizler için çok değerli olduğunu, onlar için çok büyük fedakârlıklar yaptığınızı biliyoruz. Bu sebeple amacımız bize emanet ettiğiniz canınızdan çok sevdiğiniz sevgili yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayırım gözetmeksizin eğitmektir. Bu sorumluluk bilinci ile 2017-2018 eğitim-öğretim yılında bir müdür, 2 müdür yardımcısı, 22 öğretmen, bir memur, 3 yardımcı personelle 20 derslikte 613 öğrencimizi sevgi, saygı ve hoş görüye dayalı bir ciddiyetle yeteneklerinin el verdiği en üstün başarıya ulaştıracağımıza inancım tamdır.” ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fethi Suay bütün hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Suay, “Bu yıl yeniliklerle dolu bir eğitim-öğretim yılı başlatacağız. Malumunuz okullarımız yenilendi, onarımlardan geçirildi. Bunun yanında en çok bu yıl üzerinde duracağımız 51 alanda yeni müfredat programı uygulayacağız. Müfredat programları çerçevesinde programlarımız hazırlandı. 30 Eylül'e kadar kitaplarımız temin edilecektir. 518 okulda yaklaşık 95 bin öğrenci ve 4 bin 300 öğretmen ile eğitim-öğretim yılına başlayacağız, öğretmen eksiğimiz var. Bu öğretmen eksiğimizi yine öğretmen kökenli, atanamamış öğretmenlerden ücret karşılığı görevlendirmek suretiyle eksiğimizi tamamlayacağız. Ben sevgili öğrencilerimden, geçen yıl olduğu gibi çok çalışmalarını ve başarılı olmalarını istiyorum öğretmenlerimizden de yeni müfredata sıkı sıkı sarılarak yeni müfredatın gerekliliklerini yılsonuna götürmemiz gerekiyor.” dedi.

Törene katılan Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş da şöyle konuştu: “Eğitim-öğretim bir süreç bir günde kendini gösteren bir olgu değil, bunula birlikte ne geçmişte ne bugün ve gelecekte eğitime ve öğretime önem vermeden gelişmiş hiçbir toplum yoktur.  Bu yüzden siz çocuklar bizlerin geleceği olarak, bu günden başlamak üzere öğretmenlerin ve velilerin katkısı idarecilerin yönlendirmesiyle iyi bir noktaya gelme anlamında çok çaba sarf etmeniz gerekiyor. Tabi bu eğitim sadece bir meslek sahibi olarak çocuklara bir şey kazandırmak değil, aynı zamanda ahlaklı ve erdemli çocuklar yetiştirmek, bireyler yetiştirmek öncelikle kendisine, ailesine, topluma ve millete ve hatta insanlığa yaralı bireyler yetiştirmek olmalıdır.”

Sınıf öğretmeni Yener Yaşa velilerden çocukları okuldan döndüklerinde, ahlaki olarak ne öğrendin bugün arkadaşlarınla neler yaptığını nasıl vakit geçirdiğini sorması gerektiğini söyledi.

Yaşa, “Eğitim-öğrenim birbirinden ayrılmaz iki parçadır, kesinlikle sadece ders olmaz benim için birinci öncelik ahlak son yıllarda görüyoruz. Doktor, profesör ve farklı mesleklere sahip insanların ahlaki değerlerden uzak olduğu için kazanmış oldukları statü hiçbir işe yaramadı. Biz bu yüzden herkese bunu anlatıyoruz. Amacımız ahlaklı olmak, ilkokulda ilk önce ahlak ve değerler öğretilmeli ve bu yıl Milli Eğitim değerler eğitiminin özerinde çok durdu özellikle bunu müfredata adapte ederek önemini arz etti.  Biz ne yapacağız özellikle velilerimizden şunu isteyeceğiz okuldan döndükten sonra çocuğuna şunu soracak bugün okulda ne öğrendin? Ders olarak değil ahlaki olarak ne öğrendin, bugün arkadaşlarınla ne yaptın, nasıl vakit geçirdin hani derler ya bugün Allah için ne yaptın, bugün kendin için neler öğrendin diyecek veli sağlam bir ahlak oluşturduk mu bu öğrenci göreceksiniz gün gelecek eğitimin her alanındaki kazanımları elde edecek,” şeklinde konuştu.

Okul öğrencilerinden Ecenur Koyuncu, “4’üncü sınıfa geçtim öğretmenim bizim için gerekli olan her şeyi yapıyor nasıl bir öğrenci olmamız gerektiğini öğretiyor. Arkadaşlarımı ve öğretmenimi çok özlemiştim mutluyum.” dedi.

4'üncü sınıf öğrencisi Meryem Doğan  ise şöyle konuştu: “Yeni bir döneme başladığı için çok heyecanlıyım. Öğretmenimi çok seviyorum, öğretmenimiz bizim için gerekli olan her şeyi yapıyor. Etkinliklerimizi de çok seviyorum kendimizi denemiş oluyoruz. Adaşlarımı da çok özlemiştim şimdi çok mutluyum.”

Veli Tahsin Sürgümeç de “Oğlum bugün 3'üncü sınıfa geçti bizlerde onun gibi heyecanlıyız. Vatana, millete hayırlı bir evlat olmasını istiyoruz. Ülkemizde öncelikle sağlık, barış huzur olsun.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55