,
  • BIST 8897.39
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 22 °C

Bozdağ'dan kritik 'Adil Öksüz' açıklaması

Bozdağ'dan kritik 'Adil Öksüz' açıklaması
Adalet Bakanı Bozdağ, Adil Öksüz'ün yurt dışına kaçamadığını, Türkiye içinde saklandığını düşündüğünü belirtti.

Adalet Bakanı Bozdağ yaptığı açıklamada "Adil Öksüz, yurtdışına kaçmayı başaramadı, hala Türkiye içinde saklandığını düşünüyorum." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ katıldığı canlı yayında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bozdağ, Adil Öksüz'ün yurtdışına kaçamadığını, Türkiye içinde saklandığını düşündüğünü belirtti. 

Bakan Bozdağ ABD'nin yüzlerce FETÖ'cüyü iade etmek için hiçbir adım atmamasına tepki göstererek şunları söyledi;

"ABD samimi bir işbirliği içinde olmak istiyorsa yüzlerce FETÖ mensubu ABD'de. Onların oturma iznini ve vizesini neden iptal etmedi. Teröristbaşı ABD'den terör faaliyetlerine devam ediyor. ABD'den bu konuda hassasiyet ve samimi işbirliği beklerken orada her türlü faaliyetlerine devam ediyorlar. Eğer samimilerse inandırıcılığı için ABD'de bulunan FETÖ'cülerin vizelerinin iptal edilmesi ve teröristbaşının geçici tutuklanma talebinin yerine getirilmesi lazım. Her kaçan ABD'ye gidiyor. Bakıyorsunuz Halkbank genel müdür yardımcısını ABD'de hemen tutukluyorsun. Peki bu darbe girişiminin arkasındaki ismi neden tutuklamıyorsun?

ADİL ÖKSÜZ YURTDIŞINA KAÇAMADI

Bunların hepsi iddianame dosyasında mevcut. İddianame mahkemeye sunulduğunda detaylar ortaya çıkacaktır. Adil Öksüz'ün kim olduğu öğrenilince seferber olundu. Adil Öksüz'ün Türkiye'nin her karış toprağında büyük bir arama tarama faaliyeti yapıldı. Hala da devam ediyor. Adil Öksüz'ün yurt dışına kaçırma teşebbüsü bana göre başarılı olamadı. FETÖ, Öksüz infaz etmiş olabilir mi? Bilmiyoruz. Bence hala Türkiye'de saklanıyor. Adil Öksüz bu darbe girişimine ilişkin karanlık pek çok konuyu aydınlatacak kişilerden bir tanesi."

FETÖ KANADA'DA ÇİFTLİK SATIN ALMIŞ

Bakan Bozdağ, "FETÖ elebaşı Kanada'ya mı kaçacak? sorusuna ise şu yanıtı verdi;

"En son bir çiftlik satın aldığı bilgisi var. ABD Adalet bakanlığına bu bilgileri ulaştırdık. Geçici tutuklanmaması durumunda endişelerimizi ve tedbir almalarını bizzat kendilerinden istedik. Henüz ABD'den bir cevap alamadık. Orada herhangi bir kısıtlamaya da uğramadı. Taleplerimizin hepsi ABD makamlarında.Ama net bir cevap hala yok. Obama yönetimi ile Trump yönetimi arasında olaya bakış açısından bir fark var ama sonuca gelince maalesef bir sonuç yok. Şu anda örgüt büyük bir çaba içerisinde. Alınan çiftliğin Toronto'da olduğu yönünde bilgi var."

 

Kaynak: Haber7
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55