,
  • BIST 9873.15
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 27 °C

Batman Valisi Ekrem Canalp; “Mücadelemden Asla Vazgeçmem”

Batman Valisi Ekrem Canalp; “Mücadelemden Asla Vazgeçmem”
Batman Valisi Ekrem Canalp, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarının temsilcileriyle kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

 

Gazetecilerle bir araya gelen Vali Canalp, Batman’da yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Vali Ekrem Canalp, gazetecilerin sorularına cevap verdi.

‘’EN ÖNEMLİ SORUN İŞSİZLİK VE FAKİRLİKTİR’’

Batman’ın En Önemli Sorunu İşsizlik Ve Fakirlik Sorunu olduğuna dikkat çeken Vali Canalp, toplumda olan tüm sorunların kaynağında işsizlik ve fakirlik vardır. Uyuşturucu, hırsızlık, intihar ve diğer suçların ve sorunların temelinde bu iki unsur vardır.” Dedi.

ekrem-canalap-basin-toplantisi.jpg

‘’BATMAN ÇAYI KENARINDA TEKSTİL ATÖLYELERİ VE LOJİSTİK MERKEZLERİ KURULABİLİR’’

Batman Çayı kenarında Tekstil atölyeleri ve Lojistik merkezleri kurulabileceğine değinen Vali Canalp, “Batman Çayı kenarında Tekstil atölyeleri ve Lojistik merkezleri kurulabilir. Bununda çevreye hiçbir zararı olmaz. Batman’ın Merkez olma potansiyeli zaten vardır. Kimseye bir zararı olmaz faydası olur. İstihdama faydası olur ve yeni şirketler ortaya çıkar Batman ekonomisi canlanır.” Dedi.

Batman’da şuan da yatırım için yer talep eden yedi sektör olduğuna işaret eden Vali Canalp, “Batman’da şuan da yatırım için yer talep eden yedi sektör var. Bunlardan mobilyacılar site kurmak için kendileri yer buldular. Diğer sektörler bizden yer bekliyor bulsak taşınacaklar. Apartman altlarında daracık yerlerde çalışıyorlar. Batman kendi kabuğunu kırmak istiyor. Ama birileri ısrarla urgan ve zincirlerle engellemeye ve kabuğu kırmamızı engellemeye çalışıyor.” İfadelerini kullandı.

‘’BATMAN’IN KAYIP ON YILLARINI KURTARMAK GEREKİYOR’’

Batman’ın kayıp on yıllarını kurtarmak ve kabuğunu kırmak gerektiğini belirten Vali Canalp, “Batman’da 8 aylık valiyim Batman’da bu kabuğu neden kıramadığımızı nasıl boğulduğunu görüyorum. Bir proje uygulandığında envaı çeşit haksız eleştirilerle boğmak ve projeden vazgeçirmek istiyorlar. Vazgeçmekten kolay ne var? Ben vazgeçmem. Batman Çayı kenarında istihdam ve üretim alanı oluşturacağız. Envaı çeşit yalan uyduruyorlar. En acısı da ‘biz 1. Sınıf tarım arazisine OSB yaptırmayız’ sözüdür.  Allah bunları ıslah etsin. Burası tarım arazisi değil burası sel bölgesi. Selin getirdiği kayalarım mıcırların oluşturduğu bir yataktır. Biz OSB’yi de, istihdam alanını da sanayi sitesini de, tekstil kenti de bu sel yatağı üzerine kuracağız. Burası tarım arazisi değil. Lojistik kent, sanayi sitesi tekstil kent olsun hiç birinde bir dönüm dahi tarım arazisi kullanılmayacaktır. Ama bu yalanları söylemeye devam edenleri, köy köy, mahalle mahalle dolaşırım asla da yolumdan dönmem her birisini halka şikayet ederim. Vali olarak en büyük mücadelem bu olacaktır. Bu konuda herkesten de destek isterim. Tarım arazisi olmayacak sel yaptığında yapacağız sıfır atık olacak. Atıksız sektörlere izin vereceğiz. Kullanılmayan araziyi kullanacağız. Buna rağmen de birileri itiraz ediyorsa da, çizmemi giyerim mücadelemi de yaparım. Asla ve kat’a da vazgeçmem.” Şeklinde konuştu.

Uyuşturucu sorununa değinen Vali Canalp,  geçtiğimiz gün uyuşturucudan gözaltına alınan 101 şüpheliden 62'sinin tutuklandığı operasyona değinen Vali Canalp, uyuşturucuyla mücadelede önemli olanın arzı kesebilmek olduğunu belirterek,  "Bu işin insanlara tedarik edilebilmesinin önünü kesebilmek önemlidir. Bu daha çok kolluğun görevi. Ama bu arz yönüyle mücadelenin dışında topyekûn mücadele de gerekiyor. Bu işi talep, arzu edenleri engelleyecek yol ve yöntemler üzerinde de çalışmamız gerekiyor. Bu anlamda kamuoyunda yoğun bir bilgilendirme de şarttır. Sadece bu değil, bire bir markaj da gerekiyor." dedi.

ekrem-canalap.jpg

"YOĞUN BİR TUTUKLAMA OLDU"

Anne ve babaların da uyuşturucuyla mücadele konusunda bir bilinç sahibi olması gerektiğini vurgulayan Canalp, şöyle devam etti: "Uyuşturucuyla ilgili son yaptığımız operasyon arz yönünün kesilmesi açısından çok önemliydi. Emniyet teşkilatıyla bu operasyonun üzerinde 6 aydır çalışıyorduk. 6 aydan beridir ilme ilme yaptığımız bir çalışmanın neticesi sonucu çok güzel bir operasyon oldu. Yoğun bir tutuklama oldu. Gözaltına alınan 101 şahıstan 62'si tutuklandı. 15 kişiyle ilgili de soruşturma devam ediyor."

"CEZALARIN ARTIRILMASIYLA HIRSIZLIK OLAYLARI AZALACAKTIR"

Hırsızlık olaylarına ilişkin de konuşan Canalp, "Son çıkacak yargı paketinin içinde hırsızlık cezalarının artırılmasıyla ilgili bir madde var. Bu bizim işimizi çok kolaylaştıracak. Hırsızları yakalayamamak gibi bir problemimiz yok bizim. Mesele, yakalamış olduğumuz kişileri bir şekilde bu işi devam edebiliyordan kaynaklanan özel bir problemimiz var. Bunu da kesmenin yolu verilmiş olan cezaların artırılmasıdır. Son yargı paketinde de bu şekilde bir düzenleme var. İnşallah bu geçtiği zaman işimiz çok rahatlayacak diye düşünüyorum. Geçmişte kapkaç Türkiye'nin gündemini yoğun bir şekilde meşgul ediyordu. Kapkaç niye kesildi? Sebebi, kapkaça verilmiş olan cezanın artırılmasıydı. Başka bir şey olmadı." ifadelerini kullandı. (İLKHA/HÜR24)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55