,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Batman STK’larından Devlete destek

Batman STK’larından Devlete destek
Batman'daki iş örgütleri ve STK'lar bir araya gelerek ABD'ye tepki göstererek, devletin yanında olduklarını açıkladılar.

Batman'da BATSO, MÜSİAD, TÜMSİAD, ASKON, ZİRAAT ODASI, TİCARET BORSASI ve ASRİAD'tan oluşan iş örgütleri ve STK'lar bir araya gelerek ABD'ye tepki göstererek, devletin yanında olduklarını açıkladılar.

STK'lardan yapılan açıklamda, "Son dönemde ülkemizin maruz kaldığı, hiçbir ekonomik kaide ile açıklanmayan etik dışı siyasi oyunları en ağır şekilde kınıyor ve devletimizin her daim yanında olduğumuzu açıkça beyan ediyoruz. Çıktığımız uzun yolda, milli ekonomi modelimizi hedef alan tüm saldırılara karşı, sonucu ne olursa olsun Sayın Devlet Başkanımızın ve ekonomi yönetimimizin sonuna kadar arkasında olmaya devam edeceğiz." denildi.

Açıklamanın devamında sanayicilerimiz, iş insanlarımız, çiftçilerimiz ve esnaflarımız kısaca Türkiye olarak, ABD’nin ekonomik yaptırımları, döviz kurlarının yükselişi ve siyasi baskıların arttığı bu dönemde, yerli üretimin ne kadar önemli olduğunu hep birlikte görüldüğü belirtilerek, "Önümüzdeki dönemlerde, ekonomimizin dünyanın önde gelen ekonomileriyle rekabete girebilmesi ve ekonomik darboğazdan uzak kalınabilmesi için katma değeri yüksek, yükte hafif pahada ağır, inovatif gelişmelere ayak uydurabilen ürünlerin, ülkemizde en yüksek kaliteyle üretilmesi konusunda hem bizlerin hem de devletimizin üzerine büyük sorumluluk düşmektedir." ifadelerine yer verildi.

Döviz kurundaki Manipülatif ve spekülatif hareketlenmelere karşı, ekonomik istikrardan taviz verilmemesi, ekonomik ve siyasi reformların güçlü şekilde sürdürülmesi ve yatırım ortamının iyileşmesi için tüm vatandaşlarımız milli seferberlik ruhuyla harekete geçmesi çağrısında bulunan STK'lar şöyle devam etti: "Ferdi olarak herkes Döviz ve altın gibi birikimlerini Türk Lirasına çevirmeli ve ABD mallarını Boykot ederek üzerine düşeni yapmalıdır. Bu ekonomik savaşı asla kaybetmeyeceğiz. Dik ve kararlı duruşumuzdan ödün vermeyeceğiz. Zor zamanlarda kenetlenmeyi bilen halkımız, alt edilemeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya gösterecektir. Bu hususta devletimize ve halkımıza güvenimiz tamdır. Bu vesile ile bu mücadelede üzerimize düşen her ne varsa yapmaya hazırız."

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55