,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 20 °C

Bakan Karaismailoğlu: Siirt Pervari yolu ile yılda 82 milyon lira tasarruf sağlanacak

Bakan Karaismailoğlu: Siirt Pervari yolu ile yılda 82 milyon lira tasarruf sağlanacak
Siirt-Pervari Yolu’nun temel atma törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Siirt-Pervari Yolu ile mesafesinin yaklaşık 8 kilometre kısalacağına dikkat çekerek projenin 2025 yılında hizmete açılacağını söyledi.

 

Siirt-Tillo Çevre Yolu'nda gerçekleştirilen Siirt-Pervari Yolu Temel Atma Törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, konuşmada, halkın refah seviyesinin yükselmesi adına Türkiye'nin dört bir yanında var güçleriyle çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

“Bugüne kadar Siirt’in ulaşım ve iletişim yatırımları için 7 milyar liraya harcama yapıldı”

Siirt il genelindeki devam eden 8 ayrı karayolu projesinin toplam proje bedelinin 8 milyar lirayı ulaştığını vurgulayan Karaismailoğlu, Siirt-Pervari karayolunun önemli yatırımlardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Bakanlık olarak Türkiye’nin kalkınması, halkın refah seviyesinin yukarılara çıkarılması adına var güçle çalışmaları sürdürdüklerini belirten Karaismailoğlu, “Türkiye’nin 4 bir yanında çalışıyoruz. 20 yıllık hükümetlerimiz döneminde ülke genelinde tüm ulaşım sistemlerindeki dev yatırımlarımız ve hizmete açtığımız büyük yatırımlardan Siirt’te hak ettiği payı almaktadır, almaya da devam edecektir. Bugüne kadar Siirt’in ulaşım ve iletişim yatırımları için 7 milyar liraya yakın harcama yapıldı. Siirt il genelinde devam eden 8 ayrı kara yolu proje bedeli 8 milyar liraya ulaştı.” ifadesinin kullandı.

“Bölgede yetişen tüm tarım ürünlerinin yurt içi ve yurt dışı nakli kolaylaşacak”

Bakan Karaismailoğlu: Siirt Pervari yolu ile yılda 82 milyon lira tasarruf sağlanacak

15 Ağustos 2022’de yapımına başlanılan Siirt-Pervari yolu proje uzunluğunun 64 kilometre olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, “Toplam uzunluğu 666 metreyi bulan iki viyadük ile birlikte yine toplam uzunluğu 500 metre olan 10 köprü yer almaktadır. Siirt-Pervari yolunun tamamlanmasıyla birlikte yolun fiziksel standartlarını yükselterek daha güvenli ve konforlu ulaşım sağlayacağız, mevcut yola göre de yol mesafesi 8 kilometre kısalacaktır. Siirt Organize Sanayi bölgesine ulaşım sağlayacak yolla birlikte değişen güzergâh üzerindeki bölgelerde ekonomik, sosyal, kültürel yönden canlanma olacak. Başta Siirt Fıstığı olmak üzere bölgede yetişen tüm tarım ürünlerinin yurt içi ve yurt dışı nakli oldukça kolaylaşacak.” dedi.

“Projenin 2025 yılında hizmete açılmasıyla bir yılda 82 milyon lira tasarruf sağlanacak”

Siirt-Pervari yolunun terörle mücadelede lojistik destek sağlayacağına dikkat çeken Karaismailoğlu, “Projenin 2025 yılında hizmete açılmasıyla birlikte bir yılda 82 milyon lira tasarruf sağlanacak. Yol projemizle birlikte 4 bin 136 ton egzoz emisyonunda azalma olacaktır. Siirt il sınırlarında devam eden 18 kilometrelik Eruh Belediyesine ait şehir içi yollarını, toprak ve sanat işlerini de bu yıl tamamlıyoruz. Eruh-Fındık yolunun 45 kilometrelik kesimini önümüzdeki yıl, 24,5 kilometrelik Siirt-Kurtalan bölünmüş yol ile birlikte Batman-Beşiri-Kurtalan yolunu 15 kilometrelik kesimini ve 57 kilometrelik Siirt-Eruh yolunu 2023 yılında hizmete açmak için çalışıyoruz. Bunu yanı sıra uzunluğu 23 kilometreyi bulan Kozluk- Baykan ve 18 kilometrelik Şırnak-Pervari-Narlı ayırımında da çalışmalarımız yoğun bir şekilde deva ediyor.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55