,
  • BIST 8745.7
  • Altın 2240.672
  • Dolar 32.3333
  • Euro 35.1603
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Alman vakıfları Türkiye’de sinsi faaliyetler yürütüyor

Alman vakıfları Türkiye’de sinsi faaliyetler yürütüyor
Alman vakıfları Türkiye’de sinsi faaliyetler yürütüyor. Onlardan biri ise SGDD-ASAM. Sözde mülteciler konusunda çalışan vakıf, Türkiye’de olaylarda etkin rol üsleniyor.

Türkiye’de faaliyet yapan Alman vakıfları sık sık tartışma konusu oluyor. Zira bu oluşumlar, Türkiye aleyhine beşinci kol faaliyeti yapıyor. 

Bunlardan biri de SGDD-ASAM. Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği ismiyle olarak faaliyet yapan vakfın kurucuları arasında Almanya Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu ve Sol Cephe Türkiye Meclisi Yönetim Kurulu yöneticileri var. 

Vakıf, ‘mültecilere yardım’ gibi ulvi bir görevi misyon edinmiş görünüyor. Oysa buradaki aktivistlerin Gezi kalkışmasından, 15 Temmuz darbe girişimine, başörtüsü karşıtı bildirilerden, ODTÜ’deki hadiselere kadar birçok olayda etkin rol oynadığı söyleniyor.

22 SENEDİR FAALİYET GÖSTERİYOR

SGDD-ASAM, 1995 senesinde Alman ekolüne mensup şahıslar tarafından kuruldu. Almanya ve BM fonlarıyla Türkiye çapına bir anda yayıldı. 

Zamanla Almanya’nın Türkiye’deki mülteci stratejilerini uygulayan ana aktörlerin başında gelmeye başladı. Almanya Başbakanı Merkel dahil, Türkiye’yi ziyaret yapan Alman bakanların programında vakıf her zaman yer aldı. 

Bu durum Türkiye’nin dikkatini çekti. SGDD-ASAM yöneticilerinin medya açıklamaları tek tek incelendi. Vakfın Türkiye’deki birçok toplumsal kalkışmanın, ya destekçisi ya da yöneticisi olarak ön plana çıktı. 

Vakıf yöneticileri Gezi eylemlerinde internet şifreleri paylaşımda bulunduğu, sokağı yönlendirdiği, hükümeti devirmeye teşvik yapan paylaşımlar yaptığı tespit edildi.

Son dönemde Suriyeli mültecilere yönelik yaşanan çatışmalara dair soruşturmada ASAM ile irtibatlı şahıslara ulaşıldı.

Yurtdışı fonların bir kısmı Türkiye’deki hükümet aleyhine operasyonlarda kullanıldığı yönünde iddiaların olduğunu söyleyen yetkililer, bu rakamın 100 milyon doları bulduğunu söylüyor. 

Almanya taraftarı FETÖ’cülerin, bu vakfa açıktan destek verdiğini söyleyen yetkililer, bu dönemde tüm İslami hassasiyete sahip STK’ların uluslararası fon almasının bu yapı tarafından engellendiği söyleniyor.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55