,
  • BIST 9878.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 28 °C

"Allah'ın bizlere emanet olarak bıraktığı yetimlere sahip çıkmalıyız"

"Allah'ın bizlere emanet olarak bıraktığı yetimlere sahip çıkmalıyız"
Çocuk şenliği etkinliğinde konuşan İHH Yetimler Dernek Başkanı Zehra Erdal, "Hepimiz bir yetim adayıyız, hepimizin çocukları yetim kalabilir, bu nedenle yetim çocuklara sahiplik eden Dernek, Vakıf ve STK'lara destek çıkmalıyız." dedi.

Siirt İHH İnsani Yardım Derneği, "Yetim Dayanışma Günleri" kapsamında yetim çocuklar için "Çocuk Şenliği" düzenledi. Çocuk şenliği etkinliğinde konuşan İHH Yetimler Derneği Başkanı Zehra Erdal, hepimizin bir yetim adayı olduğunu ve bizim çocuklarımızın da yetim kalabileceğine vurgu yaptı ve yetim çocuklara sahiplik eden Dernek, Vakıf ve STK'lara yardım edilmesi gerektiğini söyledi.

Kur'an-ı Kerim'in birçok ayetinde yetimlerden bahsedildiğini ve yetimlere sahip çıkılmanın önemine vurgu yapıldığını belirten Erdal, Hazreti Muhammed'in, "Ben ve yetime sahip çıkan kişi kıyamet gününde şu iki parmağım kadar yakın olacağız" hadisini hatırlattı.

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Erdal Şunları söyledi:

"Biz bugün burada Allah'ın emaneti olarak kabul ettiğimiz yetim çocuklara yönelik bir etkinlik düzenledik. Çocukların moral ve motivasyonuna yönelik içerisinde tiyatronun olduğu küçük bir drama gösterisi düzenledik. Dernek olarak yıl içerisinde çocukların moralini düzeltmek amacıyla bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Allah'ın emaneti olan çocuklara sahip çıkılması gerektiğini düşünerek yıl içerisinde piknikler, karne şenlikleri gibi etkinliklerin yanında havanın ısınmasıyla da inşallah piknik etkinlikleri düzenleyeceğiz. Bunun yanında çocuklarımızın yıllık kıyafet ihtiyaçlarını da karşılıyoruz."

Savaş, göç ve sel nedeni ile yaşanan afetlerde her an herkesin bir yetim adayı olduğunu unutmaması gerektiğine vurgu yapan Erdal, her an kendi çocuklarının da yetim kalabileceğine dikkat çekerek yetimlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Yetimlerin Müslümanların sorumlulukları altında bulunduğuna dair Kur'an'da dikkat çeken ayetler bulunduğuna vurgu yapan Erdal, "Biliyorsunuz ki Kur'an-ı Kerim'in birçok ayetinde yetimlerden bahsedilir, yetimlere sahip çıkmanın önemine vurgu yapılır ve Peygamber Efendimizin hadislerinde buyurduğu gibi, 'Ben ve yetime sahip çıkan kişi kıyamet gününde şu iki parmağım kadar yakın olacağız.' dediğini biliyoruz. Bizim de amacımız Allah'ın bizlere emanet olarak bıraktığı yetimlerin sıkıntılarını gidermek ve onlara kimsesizliklerini unutturmak ve yanlarında olduğumuzu göstermektir. Yetimlerin de bizim çocuklarımızdan bir farkları olmadıklarını hissettirmek için bu tür etkinlikleri düzenliyoruz. Bugün Türkiye'de dünyada bulunan yetimlerin 2 katı kadar sahiplik ettiğimiz yetimler bulunmakta. Yetim çocuklara sahiplik yapmalıyız. Yetim çocuklara sahiplik eden Dernek, Vakıf ve STK'lara destek çıkmalıyız." ifadelerini kullandı.

"Yetimlerin annelerine uzman psikolog desteği veriyoruz"

Annelerin çocukları ile çok sıkıntılı zamanlar yaşadığına dikkat çeken Erdal, çocuklar burada eğlenirken annelerine de uzman psikolog desteği verdiklerini söyledi.

Erdal, "Biz bugün burada çocukları eğlendirirken yan tarafta da çocukların annelerini Devlet Hastanesinden çağırdığımız uzman psikolog ile ergen eğitimi hakkında seminer veriliyor. Çocukları burada eğlendirirken annelerini de bilinçlendirmiş oluyoruz. Çocukları ile nasıl baş edeceklerini bilemiyorlar. Bu nedenle annelerin de en az çocukları kadar psikolojik desteğe ihtiyaçları var. Bu amaçla annelere yan tarafta uzman psikolog tarafından ergene nasıl davranılması gerektiği ile ilgili bir seminer veriliyor." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55