“Ramazan geldi ama...” ile başlamak Klasik Ramazan yazılarının dışına çıkmak içindir. Klasik Ramazan yazılarında Ramazan Orucunun sadece aç kalmak için değil nefsini de kontrol altına almak için olduğunu v.s belirten yazılardır.
Ramazan geldi ama Müslümanlar paramparça; hem sosyolojik olarak, hem de düşünsel bazda.Müslüman coğrafyası işgal altında üstelik işgal altında olmasında Müslümanların da payı var.
Sorun sadece Yahudilerde, Evangelistlerde,Müsteşriklerde ve Emperyalistlerde değil. Sorun aynı zamanda Müslümanlarda. Zaten içeri sağlam olsa dışarıdan müdahaleler yeterince etkili olmaz.
İşte Irak, işte Suriye. Irak’ta yaşananlar mezhepsel ayrımı körükledi. Mezhep Din’miş gibi algılanırsa ve Müslümanlar bu yönde çalışırsa elbette fitne kolay yayılacak ve dışarıdan yapılan müdahaleler etkili olacaktır.
Irak’ta yaşananlar Şii ve Sünni ayırımını körükledi. Ertesinde Suriye karışıklıkları bu ayırımın gün yüzüne çıkmasına sebep oldu. Gücü elinde bulundurma, güçlü olma ve benden olma düşüncesi Hak’tan sapmayı beraberinde getirdi.
Hak için değil de Güç kazanma için yapılanlar Meşruiyetini yitirmektedir. Beraberinde Zulüm gelmekte ve işte orada batıl ile farkı kalmamaktadır.
Ramazan geldi ama zihni ayrılıklarımız devam etmektedir. Şii, Vahabi, Sünni çatışmaları ve zihinsel tel örgülerin adedi artmaktadır. Sosyal çatışmalar ve ayrılıklar fıkhi ayrılıkların önüne geçmektedir.
Ramazan geldi ama imsak’tan iftara kadar olan sürede aç ve susuz kalınca mükellef sofralar kurup acaba ertesi gün nasıl bir sofra kurabilirizi mi? düşüneceğiz Yoksa Suriye’de çocuğuna sadece kuru ekmek yedirmek zorunda kalan baba’nın gözyaşlarını mı anlayacağız?
Ramazan geldi ama Müslümanların arasında oluşan ayrılıklar, çatışmalar son bulacak mı? Müslümanlar ile emperyalistler arasında oluşan ortaklıklar yerine Müslümanlar birbirleri ile mi ortak olacak?
Ramazan geldi ama Şii bölgesi,Sünni bölgesi ya da Şii Hilali,Sünni Hilali ayrılıkları son bulacak mı? Şii’ler Müslüman kardeşleri yerine Nusayriler ile mi ortak olacak?
Ramazan geldi ama Müslüman Ülkelerden birinde Ramazan bir gün önce başlayıp bir gün önce biterken , diğerinde bir gün sonra başlayıp bir gün sonra mı bitecek?
Ramazan geldi ama İmsak vakti’nin başlaması konusunda ihtilaflar devam mı edecek? Bir birliktelik bir sonuç çıkmayacak mı?
Hiç olmazsa burada birlik sağlanıp ortak hareket edilemez mi? Onca Alim, Dünya Müslüman Alimleri, Diyanet teşkilatları v.s. varken bu ihtilaflar neden bitmez?
Ramazan geldi ama Hz.Muhammed’in Ümmeti kendine ne zaman gelecek? Ne zaman gelirse işte o zaman Ramazan gelecek...
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.