,
  • BIST 9883.53
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 28 °C

Suriyeli Âlim Kırêdi: "Ümmet, Kudüs'ü ne kadar muhafaza ederse o kadar güçlü kalacaktır"

Suriyeli Âlim Kırêdi: "Ümmet, Kudüs'ü ne kadar muhafaza ederse o kadar güçlü kalacaktır"
Şanlıurfa'da yaşayan Suriyeli Âlim Usame Kırêdi, ABD Başkanı Trump'un "Yüzyıllık Planı" adı altında Kudüs'ü, işgalci siyonistlerin başkenti kabul eden şer planı ile ilgili olarak, ümmetin Kudüs'ü muhafaza etmesinin Müslümanları güçlü kılacağını kaydetti.

Suriyeli Âlim Usame Kırêdi, Kudüs'ü ümmet içerisinden çıkarmanın ümmeti küçük düşüreceğini belirterek, ümmetin Kudüs'ü muhafaza etmesinin Müslümanları güçlü kılacağını ifade etti.

Şanlıurfa'da yaşayan Suriyeli Âlim Usame Kırêdi, ABD Başkanı Trump'un "Yüzyıllık Planı" adı altında Kudüs'ü, işgalci siyonistlerin başkenti kabul eden şer planı ile ilgili İLKHA muhabirine konuştu.

Ümmetin Kudüs'ten ayrılmasının kendi kimliğinden ve şerefinden ayrılması anlamına geldiğini belirten Kırêdi, Kudüs var olduğundan beri Müslümanların Kudüs'ü savunduğunu belirtti.

Kudüs'ü, ümmetin içerisinden çıkarmanın ümmeti küçük düşüreceğini ifade eden Kırêdi, Kudüs'ü ne kadar muhafaza ederse ümmetin o kadar güçlü olacağını vurguladı.

Kudüs'ün, Hazreti Muhammed'in (sallallahu aleyhi ve sellem) vasiyeti ve Hazreti Ömer'in emaneti olduğunu belirten Kırêdi, Müslümanların Kudüs'ü kaybetmesinin bir hüsran olacağına dikkat çekti.

Pazar günü Diyarbakır başta olmak üzere İstanbul ve Sakarya'da düzenlenecek Kudüs mitinglerinin önemine işaret eden Kırêdi, bu eylemlerin Filistinlilere destek mesajı verdiğini sözlerine ekledi.

"Kudüs'ü, ümmetin içerisinden çıkarmak, ümmeti küçük düşürmektir"

Kırêdi, "Kudüs'ün çok büyük bir önemi var; ilk kıblemizdir, üçüncü Harem-i Şerif'imizdir. Peygamberimiz, oraya seyahat edilmesi ile ilgili tavsiyelerde bulunmuştur. Kudüs var olduğundan beri Müslümanlar birbirine bağlı kalmıştır. Allah (azze ve celle) şöyle buyuruyor: 'Güçleri yeterse sizi dininizden çevirinceye kadar durmadan sizinle savaşırlar.' (Bakara-217) İslam ümmeti, Kudüs'e güçlü bir şekilde bağlıdır. Ümmetin Kudüs'ten ayrılması, kendi kimliğinden ve şerefinden ayrılması demektir. Kudüs'ü ümmetin içerisinden çıkarmak, ümmeti küçük düşürmektir. Ümmet, Kudüs'ü ne kadar muhafaza ederse o kadar güçlü kalacaktır. Fikir adamı Muhammed el Beşir İbrahimi'nin de söylediği gibi: 'Kudüs Muhammed'in (sallallahu aleyhi ve sellem) bize vasiyeti ve Hazreti Ömer'in bize emanetidir. Eğer onu kaybeder ve Yahudilere kaptırırsak biz apaçık bir hüsrandayızdır.' Müslümanlar Kudüs için elinden gelen her şeyi yapmalıdır." şeklinde konuştu.

"İslam ümmetinden isteğimiz; ellerinden gelen bütün imkânları seferber etmeleridir"

İslam ümmetinin kendini asla küçümsememesi gerektiğini ifade eden Kırêdi, "İslam ümmetinin birçok imkânı vardır. Petrol, enerji, demir ve gaz gibi birçok yeraltı kaynakları İslam ümmetinin elindedir. Bunlar hepsi İslam ümmetinin topraklarındadır. Buna rağmen ümmet zayıftır. Ne için zayıftır? Çünkü Yahudi uşakları bu topraklarda hüküm sürdükleri için." dedi

Kırêdi, "İslam ümmetinden isteğimiz; ellerinden gelen bütün imkânları seferber etsinler ve mücadelenin her çeşidini yürütsünler. Kimisi dili ile mücadele eder. Medyanın rolü burada büyük. Her insan kendi minberinin hatibidir ve bu davaya yardım edebilir. Öğretmen okulunda bu davaya yardım edebilir. Kudüs fikrini yaymak ve ümmeti bu yönde bilinçlendirmek büyük bir görevdir. Ve bunu her insan yapabilir." ifadelerini kullandı.

Pazar günü Diyarbakır başta olmak üzere İstanbul ve Sakarya'da düzenlenecek Kudüs Mitinglerinin önemine işaret eden Kırêdi, şöyle devam etti:

"Bu toplantılar ve gösteriler İslam ümmetinin halen yaşadığını gösteriyor. Bu gösteriler; dünyaya, ABD'ye ve siyonistlere, İslam ümmetinin canlı olduğunu ve hala yapabileceği birçok şey olduğunu ve hakkını hala savunmaya devam etmekte olduğunun mesajıdır. Bu gösteriler ve tepkilerle Filistin'deki kardeşlerimize 'Sizinleyiz ve sizi hiçbir zaman unutmayacağız' mesajını veriyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55