,
  • BIST 9890.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 28 °C

HAMAS'tan Doğu Kudüs'ün işgalinin 55'inci yıldönümüne ilişkin açıklama

HAMAS'tan Doğu Kudüs'ün işgalinin 55'inci yıldönümüne ilişkin açıklama
​HAMAS, Doğu Kudüs'ün işgalinin 55'inci yıldönümünde, Kudüs şehri üzerinde yalnızca Filistinlilerin meşruiyeti ve egemenliğinin olduğuna dikkat çekerek işgal bitene kadar direnişin süreceğini vurguladı.

HAMAS, Doğu Kudüs'ün işgalinin 55'inci yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, 27 Haziran 1967'den bu yana geçen 55 yıl içinde işgalcilerin, tüm uluslararası yasaları ve kuralları açıkça ihlal ederek, cinayet, tutuklama, ev yıkım, arazi kamulaştırma, Yahudileştirme ve yerleşim ile savaş ve saldırganlığı devam ettiği belirtildi.

Süreç içerisinde Kudüs ve halkına, İslam'ın ve Hıristiyanlığın kutsal mekanı olan şehre karşı artan bu cinayetlere bir son vermek için, uluslararası kamuoyunun sessiz kaldığına işaret edilen açıklamada, Kudüs'ün kimliğini değiştirmeye yönelik işgal planlarının direniş sayesinde akamete uğradığı ifade edildi.

"Birleşik Kudüs şehri, Filistin'in ebedi başkentidir"

HAMAS, açıklamada Kudüs ve çevresinde bulunan halk kitlelerini selamladığını belirterek şunları kaydetti:

"Kudüs şehri, Filistin'in tarihi topraklarının ayrılmaz bir parçasıdır ve kalbinde mübarek Mescid-i Aksa vardır ve içlerinde siyonist işgalin egemenliği ya da meşruiyeti yoktur.

Birleşik, tek parça Kudüs şehri, Filistin'in ebedi başkenti, Arap ve İslam milletimizin şemsiyesi olmaya devam edecek. Filistin halkımız, kurtuluşa ve geri dönüşe kadar büyük bir direnişle topraklarını savunmaya devam edecektir.

Siyonist varlığı normalleştirme yaklaşımı ve onunla ittifaklar ve ortaklıklar politikası yoluyla ulusumuzun bünyesine entegre etmeye yönelik tüm girişimler, düşman tarafından halkımıza, toprağımıza karşı saldırganlığını artırmak için kullanılan reddedilen bir yoldur. 

Arap ve İslam milletimizi, liderlerimizi ve hükümetlerimizi, parti ve örgütlerimizi, milletin enerjisini harekete geçirmek için adı Kudüs ve Mescid-i Aksa olan en geniş siyasi, diplomatik, medya ve insani eylemi gerçekleştirmeye çağırıyoruz. 

Uluslararası toplumu, ülkeleri ve örgütleri; özgürlük ve adalet değerlerine saygılı olarak işgal suçlarını, Kudüs'e ve onun İslami ve Hristiyan kutsal yerlere yönelik yerleşim ve Yahudi politikalarını durdurmak için sorumluluklarını üstlenmeye ve ciddi önlemler almaya çağırıyoruz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55