,
  • BIST 9888.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 28 °C

Görgülü: "Bazı odaklar Diyaneti itibarsızlaştırmak için büyük gayret içerisinde"

Görgülü: "Bazı odaklar Diyaneti itibarsızlaştırmak için büyük gayret içerisinde"
Diyanet-Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, "kız çocuklarının erken yaşta evlenebilecekleri" yönünde Diyanet İşleri Başkanlığın açıklamada bulunduğuna dair iddialara ilişkin açıklamada bulundu.

Diyanet-Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, bazı odakların Diyanet İşleri Başkanlığının her defasında yıpratmak ve itibarsızlaştırmak için büyük bir gayret içerisinde olduklarına dikkat çekti.

Diyanet-Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, "kız çocuklarının erken yaşta evlenebilecekleri" yönünde Diyanet İşleri Başkanlığın açıklamada bulunduğuna dair iddialara ilişkin açıklamada bulundu.

Görgülü, bazı basın yayın organlarında kız çocuklarının erken yaşta evlenmesi hususunda Diyanet İşleri Başkanlığının Dini Kavramlar Sözlüğünde sözlüğünde bulunan açıklamalarını çarpıtarak farklı göstermenin kabul edilemez bir itibar suikastı olduğunu söyledi.

Görgülü, "Çocuk yaşta evliliklerin her zaman karşısında duran Diyanet İşleri Başkanlığını her defasında yıpratmak ve itibarsızlaştırmak için bazı odaklar büyük bir gayret içerisine girmiştir. Yapılan bütün eğitim seminerlerinde, öncelikli hususun erken yaşta evliliklerin önünün kesmek olduğu kamuoyunun bilgisindedir. Başkanlığın Terimler sözcüğünde açıkladığı husus, kişinin biyolojik gelişiminin iklim şartları açısından da göz önünde bulundurarak, dini sorumlulukların çocuklarda hangi yaşlarda başlayabileceğini tespit etmek için İslam bilginlerinin görüşlerine yer verilmesidir. Bu ifadeler çocuk yaşta evlenebilmenin şartı değildir. Kısaca kız çocukları 9 yaşında evlendirilebilir iddiası yapılmamaktadır. Her zaman olduğu gibi dinden ve diyanetten rahatsız olanların, yüce dinimizi, diyanetimizi, küçümsemek için ortaya koydukları pervasızca saldırılardan başka bir şey değildir." dedi.

Yapılan tanımlamayı itibarsızlaştırıcı bir algı suikastına çevirmenin akla ziyan bir davranış olduğuna vurgu yapan Görgülü, "Çok kısa bir süre önce, yüce meclisimiz tarafından alınan, başkanlığımızın görüşüne de başvurulan resmi nikâh kararı, çocuk yaşta evliliklerin önünü kesmeye yöneliktir. Fakat Diyanet İşleri Başkanlığı için her zaman pusuda bekleyen, dine ve diyanete nasıl zarar verebilirim sorularıyla kafaları bulandıranlar yine hezimete uğrayacaktır. Çünkü toplumun genel kabulü haline gelmiş olan hususları, dogmalara çevirme anlayışı bu sefer de tutmayacaktır. Başkanlığımız ve bütün din görevlileri erken yaşta evliliğin her zaman karşısında durmuş, durmaya da devam edecektir." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55