,
  • BIST 9888.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 28 °C

Erdoğan: "FETÖ, Amerika'dan sonra en yoğun olduğu yer Afrika'dır"

Erdoğan: "FETÖ, Amerika'dan sonra en yoğun olduğu yer Afrika'dır"
Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Müslüman kanaat önderleriyle buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, FETÖ'nün, ABD'den sonra en çok Güney Afrika'da olduğunu söyleyerek, darbe girişiminin detaylarını anlattı.

​Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Müslüman kanaat önderlerine hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün ABD'den sonra en fazla Afrika'da olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde Müslüman kanaat önderleriyle buluştu.

Burada kanaat önderlerine hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, FETÖ'nün, ABD'den sonra en çok Güney Afrika'da olduğunu söyleyerek, darbe girişiminin detaylarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: "Dünya 5 ten büyüktür diyerek bayraklaştırdığımız hak ve adalet mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Türkiye olarak son 16 yılda Afrika kıtası ile ilişkilerimizi geliştirmeye özen gösteriyoruz. Afrika Kıtas'ının farklı köşelerinden farklı etnik ve mezhebi liderlerle bir araya gelip toplantılar düzenledik. Afrika ülkelerinin ülkemizdeki büyükelçilik sayısı 10'dan 30'a çıktı." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Batılı ülkeler, Aylan bebeklerin çocuk bedenleri karşısında kıllarını kıpırdatmazlarken sizler, Suriye'li kardeşlerimizi desteklediniz. Batılı ülkeler sınırlarına dayanmış insanları dikenli tellere mahkım ederken siz tüm imkanlarınızı Suriye için seferber ettiniz.  Ecdadımız istiklal mücadelesi verirken yaptığınız gibi Suriyeli kardeşlerimizin hakkını savundunuz.'' dedi.

Afrika'da FETÖ mesajı

FETÖ'nün ABD'den sonra en fazla Afrika'da olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Ülkemizde FETÖ ve PKK gibi örgütler sadece kardeşlerimizi katleden fesat örgütlerdir. FETÖ, Amerika'dan sonra en yoğun olduğu yer Afrika'dır, buradalar. Özel harekatı bombalayan bunlardır. 46 polisimizi burada şehit ettiler. Bunlar ülkemizi terk edip Amerika'ya, Avrupa'ya buraya yerleştiler. Siz kardeşlerimizden özel destek bekliyoruz, asla bunlara uymayın, bunlar ciddi anlamda teröristir. Bizim anlayışımzda zalimin de mazlumun da kimliğinin anlamı yoktur. Din adına din kardeşlerimizin kanını döken bu katil sürülerine de karşıyız.'' şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55